Η πλατεία Ταξίμ ήταν ο αρχικός στόχος του δράστη της επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη

Η πλατεία Ταξίμ ήταν ο αρχικός στόχος του δράστη της επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη Facebook Twitter
0

Ο Ουζμπέκος, που πυροβόλησε και σκότωσε 39 ανθρώπους τις πρώτες ώρες της Πρωτοχρονιάς στο κλαμπ Reina της Κωνσταντινούπολης, είπε στην αστυνομία πως αναγκάστηκε να αλλάξει στόχο την τελευταία στιγμή για να αποφύγει τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας και πως έδρασε βάσει διαταγών που έλαβε από το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, αναφέρει σήμερα η εφημερίδα Hurriyet.


Ο ένοπλος, το όνομα του οποίου είναι Αμπντουλγκαντίρ Μασαρίποφ, όπως ανακοίνωσαν χθες οι τουρκικές αρχές, είχε αρχικά πάρει εντολή να επιτεθεί στην περιοχή γύρω από την κεντρική πλατεία Ταξίμ και οι οδηγίες του ήρθαν από την Ράκα, το συριακό προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους, είπε στην κατάθεσή του στην αστυνομία, σύμφωνα με την εφημερίδα.


«Πήγα στην Ταξίμ την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, όμως τα μέτρα ασφαλείας ήταν αυστηρά. Δεν ήταν δυνατόν να πραγματοποιήσω την επίθεση», δήλωσε, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα. «Μου δόθηκαν οδηγίες να ψάξω για έναν νέο στόχο στην περιοχή. Γύρισα την ακτή γύρω στις 10 μ.μ. με ένα ταξί», είπε αναφερόμενος στην ακτή του Βοσπόρου όπου βρίσκεται το νυκτερινό κέντρο Reina.

«Το Reina έμοιαζε κατάλληλο για την επίθεση. Δεν φαινόταν να υπάρχουν πολλά μέτρα ασφαλείας», φέρεται να είπε.


Η Hurriyet δεν αναφέρει πώς περιήλθε στην κατοχή της η κατάθεση του Μασαρίποφ στην αστυνομία, ενώ το Reuters δεν ήταν άμεσα σε θέση να επιβεβαιώσει την πληροφορία.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρία Γαβουνέλη: «Πώς η Ελλάδα θα αποκρούσει μια επίθεση φιλίας από την Τουρκία χωρίς να γίνει το κακό παιδί;»

Οπτική Γωνία / Πώς η Ελλάδα θα αποκρούσει μια επίθεση φιλίας από την Τουρκία χωρίς να γίνει το κακό παιδί

Μιλά στη LiFO η καθηγήτρια στη Νομική Σχολή του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και γενική διευθύντρια του ΕΛΙΑΜΕΠ Μαρία Γαβουνέλη
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ