Η Ουάσινγκτον υποστηρίζει την προσπάθεια για επανένωση της Κύπρου

Η Ουάσινγκτον υποστηρίζει την προσπάθεια για επανένωση της Κύπρου Facebook Twitter
0

Ο Λευκός Οίκος προέτρεψε σήμερα όλες τις πλευρές να συμβάλλουν στην επανένωση της Κύπρου, εκφράζοντας την ελπίδα οι Ελληνοκύπριοι και οι Τουρκοκύπριοι να καταλήξουν σε συμφωνία, κάτι που προέκυψε έπειτα από συνδιαλέξεις του αντιπροέδρου Μάικ Πενς με τους ηγέτες των δύο πλευρών.

Ο Πενς συνομίλησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη και τον ηγέτη των τουρκοκύπριων Μουσταφά Ακιντζί, εκφράζοντας την υποστήριξή του στις συνομιλίες οι οποίες διεξάγονται στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας και δηλώνοντας πως προσμένει ότι θα «εξασφαλίσουν μια συμφωνία η οποία θα επανενώσει την Κύπρο ως μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία προς όφελος όλων των Κυπρίων», σύμφωνα με την ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Οριστική η καταδίκη του Νικολά Σαρκοζί για τις δαπάνες της καμπάνιας του 2012

Διεθνή / Γαλλία: Οριστική η καταδίκη του Νικολά Σαρκοζί για τις δαπάνες της καμπάνιας του 2012

Παράλληλα, τόσο ο Νικολά Σαρκοζί όσο και η σύζυγός του, Κάρλα Μπρούνι, βρίσκονται αντιμέτωποι με έρευνες για πιθανές προσπάθειες επηρεασμού μαρτύρων που εμπλέκονται στην υπόθεση της Λιβύης
LIFO NEWSROOM