Η Ουάσιγκτον καλεί την Άγκυρα να «επιδείξει αυτοσυγκράτηση» στη Συρία

Η Ουάσιγκτον καλεί την Άγκυρα να «επιδείξει αυτοσυγκράτηση» στη Συρία Facebook Twitter
0

Οι ΗΠΑ κάλεσαν τη σύμμαχό τους Άγκυρα να «επιδείξει αυτοσυγκράτηση» στη Συρία, στο έδαφος της οποίας εισήλθαν σήμερα Τούρκοι στρατιώτες, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Χέδερ Νάουερτ.

«Καλούμε την Τουρκία να επιδείξει αυτοσυγκράτηση, να διασφαλίσει ότι οι στρατιωτικές της επιχειρήσεις θα είναι περιορισμένης έκτασης και διάρκειας και σχολαστικά να αποφύγει το ενδεχόμενο να υπάρξουν θύματα από τον άμαχο πληθυσμό», επισήμανε η Νάουερτ σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε καταδικάζοντας «την κλιμάκωση της βίας» στη βορειοδυτική Συρία.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Τούρκο και τον Ρώσο ομόλογό του, τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου και τον Σεργκέι Λαβρόφ, προκειμένου να διατυπώσει την ανησυχία του για την κατάσταση, τόνισε η Νάουερτ.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Διεθνή / Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Ο υφυπουργός Παιδείας υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο, ενώ κατηγόρησε την Αριστερά ότι θέλει «να φέρνει drag queens και πορνοστάρ στα σχολεία για να μιλούν για σεξουαλική ρευστότητα και παρένθετη μητρότητα»
LIFO NEWSROOM
Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Διεθνή / Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι οι εταιρείες γνώριζαν ότι τα προϊόντα τους ήταν «επικίνδυνα για κατανάλωση» και χρησιμοποιούσαν «παραπλανητικές τακτικές» για να τα προωθήσουν
LIFO NEWSROOM
New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Διεθνή / New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Πρόσφατα τέθηκαν σε ισχύ νέοι όροι διαπιστεύσεων που απαγορεύουν στους δημοσιογράφους να ζητούν πληροφορίες οι οποίες δεν έχουν εγκριθεί εκ των προτέρων από την πολιτική ηγεσία
LIFO NEWSROOM