Η Olena Kurilo έγινε σύμβολο κατά του πολέμου στην Ουκρανία: «Ποτέ δεν θα υποκύψω, καλύτερα να πεθάνω»

Ukrainian Teacher Speaks Out After Photos of Her Injuries Became a Haunting Symbol of the War Facebook Twitter
Η Olena Kurilo τραυματίστηκε από τις αεροπορικές επιθέσεις στο Καρκίβ της Ουκρανίας, στις 24 Φεβρουαρίου 2022. Φωτ.: Wolfgang Schwan/Anadolu Agency via Getty Images/Ideal Image
0

Η Olena Kurilo, μια 52χρονη δασκάλα που τραυματίστηκε όταν βομβαρδίστηκε το σπίτι της στο Καρκίβ, έγινε σύμβολο της ρωσικής επίθεσης σε αμάχους στην Ουκρανία όταν κυκλοφόρησαν φωτογραφίες του προσώπου μες στο αίμα.

«Ποτέ δεν πίστευα ότι θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο. Ποτέ δεν πίστευα ότι θα συνέβαινε πραγματικά σε αυτή τη ζωή», είπε σε βίντεο που δημοσίευσε το EuroNews. «Γράψαμε ποιήματα για τον πόλεμο. Προσωπικά είμαι σκηνοθέτης, δασκάλα- μελετήσαμε την ιστορία, αλλά ποτέ δεν σκεφτήκαμε ότι αυτό θα συνέβαινε στην πατρίδα μας».

«Το σπίτι έχει καταστραφεί ολοσχερώς, δεν υπάρχουν παράθυρα, δεν υπάρχουν πόρτες, μια πόρτα εκτοξεύτηκε. Ακόμη και το πάτωμα έχει ξεριζωθεί εντελώς», συνέχισε.

«Είμαι πολύ τυχερή, πρέπει να έχω έναν πολύ δυνατό φύλακα άγγελο για να έμεινα ζωντανή. Θα αντισταθώ, θα κάνω τα πάντα για την Ουκρανία, όσο μπορώ, με όση ενέργεια έχω. Θα είμαι πάντα μόνο στο πλευρό της πατρίδας μου», πρόσθεσε.

«Ποτέ, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες δεν θα υποκύψω στον Πούτιν. Καλύτερα να πεθάνω», είπε μέσω του Γαλλικού Πρακτορείου και των Times of Israel, προσθέτοντας, «Ήμουν σε σοκ, δεν ένιωσα πόνο», μετά τις εκρήξεις που συγκλόνισαν τη γειτονιά της.

Η επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία συνεχίζεται μετά την εισβολή στη χώρα στις 24 Φεβρουαρίου, με δυνάμεις να κινούνται από βορρά, νότο και ανατολικά, στην πρώτη μεγάλη χερσαία σύγκρουση στην Ευρώπη εδώ και δεκαετίες, ενώ έχουν ήδη αναφερθεί εκατοντάδες νεκροί ή τραυματίες, συμπεριλαμβανομένων παιδιών.

Εκτός από εκείνους που έχασαν τη ζωή τους και τραυματίστηκαν στον πόλεμο, χιλιάδες άλλοι προσπάθησαν να φύγουν από την Ουκρανία εν μέσω προειδοποιήσεων για πιθανή «προσφυγική κρίση».

Η εισβολή, με εντολή του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, έχει προκαλέσει ευρεία καταδίκη σε όλο τον κόσμο και ολοένα και πιο αυστηρές οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κάνιε Γουέστ ζητά συνάντηση με τη βρετανική εβραϊκή κοινότητα ενώ μεγαλώνει η κρίση στο Wireless

Διεθνή / Ο Κάνιε Γουέστ ζητά συνάντηση με τη βρετανική εβραϊκή κοινότητα ενώ μεγαλώνει η κρίση στο Wireless

Ο Κάνιε Γουέστ προσφέρθηκε να συναντηθεί με μέλη της βρετανικής εβραϊκής κοινότητας, ενώ το Wireless Festival συνεχίζει να χάνει χορηγούς και να δέχεται πολιτική πίεση για την προγραμματισμένη εμφάνισή του.
THE LIFO TEAM
NASA ARTEMIS II

Διεθνή / Artemis II: Ο Τραμπ μίλησε με τους αστροναύτες - «Γράψατε ιστορία και κάνατε όλη την Αμερική περήφανη»

Ο Αμερικανός πρόεδρος μίλησε για περίπου 12 λεπτά με τους τέσσερις αστροναύτες της αποστολής, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι τα ταξίδια στο Διάστημα θα συνεχιστούν
THE LIFO TEAM
Η Lady Gaga ακύρωσε το τρίτο live της στο Μόντρεαλ λόγω λοίμωξης του αναπνευστικού

Διεθνή / Η Λέιντι Γκάγκα ακύρωσε συναυλία της στο Μόντρεαλ λόγω λοίμωξης του αναπνευστικού

Η Λέιντι Γκάγκα ακύρωσε την προγραμματισμένη συναυλία της στο Μόντρεαλ, αφού η λοίμωξη του αναπνευστικού που αντιμετωπίζει επιδεινώθηκε και ο γιατρός της τής συνέστησε να μην εμφανιστεί.
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΜΟΤΖΤΑΜΠΑ ΧΑΜΕΝΕΪ ΗΠΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / The Times: Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ είναι «αναίσθητος» και νοσηλεύεται σε «σοβαρή κατάσταση»

Διπλωματικό υπόμνημα αποκαλύπτει την τοποθεσία του Μοτζτάμπα Χαμενεΐ, ο οποίος τραυματίστηκε στην ίδια αμερικανοϊσραηλινή αεροπορική επιδρομή που σκότωσε τον πατέρα του, Αλί Χαμενεΐ
THE LIFO TEAM
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ ΙΣΡΑΗΛ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Μέση Ανατολή: «Κινδυνεύετε αν είστε σε τρένα» λέει το Ισραήλ στους Ιρανούς - «Αλαζόνας ο Τραμπ» δηλώνει η Τεχεράνη

Εκτοξεύοντας νέες απειλές εναντίον του ιρανικού καθεστώτος, ο Τραμπ τόνισε ότι θα καταστρέψει «κάθε σταθμό παραγωγής ενέργειας» και «κάθε γέφυρα» στο Ιράν εντός 4 ωρών από την εκπνοή του τελεσίγραφου
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

Διεθνή / Τι θα γίνει με τα Στενά του Ορμούζ: Σήμερα η ψηφοφορία του ΟΗΕ λίγο πριν λήξει το τελεσίγραφο Τραμπ στο Ιράν

Τι προβλέπει το σχέδιο απόφασης που έχει υποβάλει το Μπαχρέιν με στόχο την προστασία της εμπορικής ναυσιπλοΐας μέσα και γύρω από τα Στενά του Ορμούζ
THE LIFO TEAM