Η οδηγία του βρετανικού ΥΠΕΞ για τον τουρισμό - Ποια ελληνικά νησιά χαρακτηρίζει «χαμηλού κινδύνου»

 Η οδηγία του βρετανικού ΥΠΕΞ για τον τουρισμό - Ποια ελληνικά νησιά χαρακτηρίζει «χαμηλού κινδύνου» Facebook Twitter
0

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας αναθεώρησε αθόρυβα τις ταξιδιωτικές οδηγίες, βάσει της κατάστασης της πανδημίας στις εκάστοτε χώρες του κόσμου. 


Σύμφωνα με δημοσίευμα της Independent, η αρμόδια υπηρεσία (FCDO) χαρακτηρίζει, μάλιστα, «χαμηλού κινδύνου» τα νησιά Κρήτη, Κω, Ρόδο, Ζάκυνθο, Κέρκυρα και όλα τα Κανάρια


Υπενθυμίζεται πως πριν από τέσσερις μήνες, οι διακοπές στο εξωτερικό ήταν απαγορευμένες. Η βρετανική κυβέρνηση σχεδιάζει να άρει την ταξιδιωτική απαγόρευση, τουλάχιστον από τη Βρετανία, από τις 17 Μαΐου. 


Οι χώρες που θα καταχωρηθούν ως «κόκκινες» ή «πορτοκαλί» στο σύστημα αξιολόγησης κινδύνου, θα απαιτούν καραντίνα - σε ξενοδοχείο ή κατ'οίκον, αντιστοίχως.

Μόνον οι ταξιδιώτες που θα έρχονται από τις «πράσινες» χώρες της λίστας, θα μπορούν να αποφεύγουν την αυτο-απομόνωση, αν και θα πρέπει να πληρώνουν έξοδα για τεστ κορονοϊού. 

Οι άνθρωποι της τουριστικής βιομηχανίας δεν μπορούν να κρύψουν τη δυσφορία τους από το γεγονός πως, λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν ανοίξει ο τουρισμός, δεν υπάρχει καμία σαφήνεια για το ποιες χώρες ή περιοχές θα ενταχθούν στην πράσινη λίστα


Ωστόσο, η αναθεωρημένη σύσταση του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών αποκαλύπτει πως υπάρχουν περιοχές που θεωρούνται χαμηλού κινδύνου. 


Για παράδειγμα, η επίσημη σύσταση προειδοποιεί κατά των ταξιδιών στην Ελλάδα «βάσει της τρέχουσας αξιολόγησης κινδύνου λόγω Covid-19».  Όμως, προσθέτει: «Η σύσταση της FCDO δεν είναι κατά των ταξιδιών στα νησιά της Ρόδου, Κω, Ζακύνθου, Κέρκυρας και Κρήτης». 

Αντιστοίχως, από την επίσημη οδηγία του Φόρειν Όφις εξαιρούνται τα Κανάρια νησιά -συμπεριλαμβανομένης της Τενερίφης, της Γκραν Κανάρια και Λανθαρότε. 


Η Πορτογαλία, που αποτελεί μία από τις κύριες ευρωπαϊκές χώρες που ενδέχεται να είναι στην πράσινη λίστα, αξιολογείται ως χαμηλού ρίσκου χώρα, εκτός από τις Αζόρες όπου σημειώθηκε αύξηση κρουσμάτων στο Σάο Μιγκέλ. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM