Η Νότια Κορέα «χαρίζει» 1-2 χρόνια στους πολίτες της - Καταργείται ο παραδοσιακός τρόπος υπολογισμού ηλικίας

Η Νότια Κορεά «χαρίζει» 1-2 χρόνια στους πολίτες της - Καταργείται ο παραδοσιακός τρόπος υπολογισμού ηλικίας Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/JEON HEON-KYUN
0

Κατά έναν ή ακόμα και δύο χρόνια νεότεροι θα λογίζονται πλέον οι Νοτιοκορεάτες καθώς η χώρα πέρασε νόμο που καταργεί την παραδοσιακή μέθοδο υπολογισμού της ηλικίας.

Όταν κάποιος γεννιόταν ήταν αυτομάτως ενός έτους, ενώ κάθε 1η Ιανουαρίου προστίθετο ένα έτος. Υπάρχει, επίσης, ένα ξεχωριστό σύστημα για λόγους στρατολόγησης ή υπολογισμού της νόμιμης ηλικίας για την κατανάλωση αλκοόλ και για κάπνισμα, στο οποίο η ηλικία κάποιου υπολογίζεται από το μηδέν στη γέννηση και την 1η Ιανουαρίου προστίθεται μία χρονιά.

Από τις αρχές της δεκαετίας του 1960, ωστόσο, η Νότια Κορέα ορίζει ότι σε ιατρικά και νομικά έγγραφα χρησιμοποιείται η διεθνής πρακτική που υπολογίζει την ηλικία από μηδέν στη γέννηση και προστίθεται ένας χρόνος σε κάθε επέτειο γενεθλίων.

Η σύγχυση που προκαλούν τα διαφορετικά συστήματα θα εξαφανιστεί- τουλάχιστον σε επίσημα έγγραφα-  όταν τον Ιούνιο του 2023 τεθούν σε ισχύ οι νέοι νόμοι που προβλέπουν τη χρήση μόνο της διεθνούς μεθόδου για τον υπολογισμό της ηλικίας.

«Η αναθεώρηση έχει στόχο να περιορίσει το περιττό κοινωνικοοικονομικό κόστος που προκαλείται από νομικές και κοινωνικές διαμάχες καθώς συνεχίζει να υπάρχει σύγχυση λόγω των διαφορετικών μεθόδων υπολογισμού της ηλικίας» δήλωσε στο Κοινοβούλιο ο Γου Σανγκ-μπουμ από το κυβερνών Κόμμα Λαϊκής Εξουσίας.

Η Τζονγκ Ντα-ουν, μια 29χρονη υπάλληλος γραφείου, χαίρεται με την αλλαγή αυτή, λέγοντας ότι ανέκαθεν έπρεπε να σκεφθεί προσεκτικά όταν στο εξωτερικό τη ρωτούσαν για την ηλικία της.

«Θυμάμαι ξένους να με κοιτούν με προβληματισμό διότι μου έπαιρνε τόσο χρόνο να δώσω μια απάντηση για την ηλικία μου».

«Ποιος δεν θα ήθελε να γίνει ένα ή δύο χρόνια νεότερος;» πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

Διεθνή / Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

To Γραφείο για την Προστασία της Εθνικής Ασφάλειας κάλεσε έναν αριθμό μη προσδιορισμένων μέσων ενημέρωσης, επικρίνοντας την κάλυψη της πυρκαγιάς που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 159 άτομα στο πολυώροφο συγκρότημα κατοικιών Wang Fuk Court
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

Διεθνή / Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

«Αναμφίβολα αξίζετε το πρώτο Βραβείο Ειρήνης της FIFA για τις πράξεις σας, για όσα έχετε επιτύχει με τον δικό σας τρόπο», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο απευθυνόμενος στον Αμερικανό πρόεδρο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Διεθνή / Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Τα αυξημένα μέτρα έρχονται λίγες ημέρες μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Παρισιού να ακυρώσει τη μεγάλη συναυλία της Παραμονής Πρωτοχρονιάς στα Ηλύσια Πεδία
LIFO NEWSROOM