«Η νέα πορεία θα είναι καταστροφική»

«Η νέα πορεία θα είναι καταστροφική» Facebook Twitter
0

Την ώρα που ο νέος υπουργός Οικονομικών της Κύπρου δηλώνει ότι η χώρα του θα εφαρμόσει πλήρως το μνημόνιο, ο γ.γ. του ΑΚΕΛ κ. Κυπριανού αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ. «Είμαστε πεπεισμένοι πέραν πάσης αμφιβολίας ότι οι κυρίαρχοι κύκλοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν χαράξει μια νέα πορεία, που θα είναι καταστροφική για τις χώρες του νότου, αλλά και άλλες χώρες» δηλώνει ο κ. Κυπριανού σε συνέντευξη του στο ΑΜΠΕ και στην ερώτηση αν πρέπει η Κύπρος να φύγει από την ευρωζώνη απαντά: «Δεν είμαστε απόλυτοι στο θέμα της εξόδου από το ευρώ. Παραμένει ως μια επιλογή στο τραπέζι. Χρειάζεται σοβαρή μελέτη και σχεδιασμός».

Γιθα την άρνηση της Ρωσίας να βοηθήσει οικονομικά την Κύπρο ώστε η χώρα να αποφύγει το κούρεμα και το μνημόνιο ο γ.γ. του ΑΚΕΛ δηλώνει:  «Να έχουμε υπόψη ότι ζούμε σε ένα κόσμο συγκρουόμενων συμφερόντων και σίγουρα η Ρωσία έχει συμφέροντα, που εξυπηρετούνται μέσα από την αναβάθμιση της σχέσης της με την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Στην Αναστασιάδη καταλογίζει ότι δεν εκτίμησε σωστά τα δεδομένα ενώ υποστηρίζει ότι οι Ευρωπαίοι περίμεναν την εκλογή του για να προωθήσουν αυτά που δεν δέχτηκε ο Χριστόφιας. «Όλοι συμφωνούσαμε ότι δεν έπρεπε να γίνει «κούρεμα» στις καταθέσεις, γιατί θα ήταν η καταστροφή της κυπριακής οικονομίας.Τα ίδια και με μεγαλύτερη ένταση έλεγε και ο κ. Αναστασιάδης, όμως φαίνεται ότι δεν τα εννοούσε, γιατί με την πρώτη πίεση εγκατέλειψε τις θέσεις του», σημειώνει ο κ. Κυπριανού.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Rob και Michele Reiner: Ποιος είναι ο γιος τους Nick, που συνελήφθη για τη δολοφονία τους

Διεθνή / Rob και Michele Reiner: Ποιος είναι ο γιος τους Nick, που συνελήφθη για τη δολοφονία τους

Η οικογένεια Reiner είχε μιλήσει ανοιχτά για τους μακροχρόνιους αγώνες του Nick με την κατάχρηση ουσιών και τον εθισμό σε σκληρά ναρκωτικά -  μπαινόβγαινε σε κέντρα αποκατάστασης επί χρόνια
THE LIFO TEAM
Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Xιλιάδες πολίτες θρηνούν σε αγρυπνίες σε όλη την Αυστραλία

Διεθνή / Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Xιλιάδες πολίτες θρηνούν σε αγρυπνίες σε όλη την Αυστραλία

Πολίτες σε όλη την Αυστραλία πενθούν για τους 16 νεκρούς που έχασαν τη ζωή τους την Κυριακή - 25 άτομα εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της χώρας, ανάμεσά τους και ο δράστης
THE LIFO TEAM
Η Ευρώπη έτοιμη να ηγηθεί «πολυεθνικής δύναμης» στην Ουκρανία

Διεθνή / Η Ευρώπη έτοιμη να ηγηθεί «πολυεθνικής δύναμης» στην Ουκρανία

Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, της Γερμανία και άλλα ευρωπαϊκά κράτη αναφέρουν, ότι στρατεύματα από τη «συμμαχία των προθύμων», με τη στήριξη των ΗΠΑ, θα μπορούσαν να συνδράμουν στην ενίσχυση της ασφάλειας των ουκρανικών δυνάμεων
THE LIFO TEAM