Η Ναόμι Κάμπελ είναι η νέα παγκόσμια πρέσβειρα διεθνούς φιλανθρωπικής οργάνωσης της Βασίλισσας Ελισάβετ

Ναόμι Κάμπελ: Παγκόσμια πρέσβειρα διεθνούς φιλανθρωπικής οργάνωσης της Βασίλισσας Ελισάβετ Facebook Twitter
AP
0

Η Βρετανίδα top model Ναόμι Κάμπελ εντάχθηκε στη διεθνή φιλανθρωπική οργάνωση Queen's Commonwealth Trust (QCT) ως παγκόσμια πρέσβειρα για την υποστήριξη των νέων ηγετών.

Η οργάνωση, που ιδρύθηκε το 2018, υποστηρίζει νέους ανθρώπους που πιέζουν για αλλαγή στις κοινότητές τους σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της υγειονομικής περίθαλψης, του περιβάλλοντος και της εκπαίδευσης.

Με στόχο να σηματοδοτήσει τα 70 χρόνια στον βρετανικό θρόνο της βασίλισσας Ελισάβετ το 2022, η φιλανθρωπική αυτή οργάνωση λανσάρει ένα Ταμείο για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο για Νέους Ηγέτες (Platinum Jubilee Fund for Young Leaders), προκειμένου να παράσχει μεγαλύτερη στήριξη σε επιχειρηματίες ηλικίας 18-35 ετών στις 54 χώρες της Κοινοπολιτείας.

Ως πρέσβειρα αυτού, ο ρόλος της Κάμπελ θα είναι να ενισχύσει το προφίλ της εκστρατείας συγκέντρωσης κεφαλαίων καθώς και να προωθήσει το έργο των νέων ηγετών του.

«Ανεξάρτητα από πού κατάγεστε ή πού βρίσκεστε τώρα, υπάρχουν νέοι ηγέτες στην κοινότητά σας που κάνουν εκπληκτική δουλειά. Μερικές φορές δεν φαίνονται και μερικοί από αυτούς μπορεί να μην βλέπουν ακόμη τον εαυτό τους ως «ηγέτη», αλλά όλοι αξίζουν την υποστήριξή μας και την πρόσβαση στην εκπαίδευση και τους πόρους», ανέφερε η Κάμπελ σε δήλωσή της.

«Κάνω τη δουλειά αυτή, εμψυχώνοντας νέους περισσότερα από 25 χρόνια. Αυτό είναι κάτι που αγαπώ πολύ και θα συνεχίσω να κάνω ό, τι μπορώ για να δώσω ώθηση στην επόμενη γενιά, ώστε να μπορέσει να δημιουργήσει ένα καλύτερο μέλλον για τις κοινότητές της», πρόσθεσε.

Ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα της μόδας, η Κάμπελ είναι επίσης γνωστή για το φιλανθρωπικό της έργο, ιδιαίτερα στην Αφρική, από όπου ξεκίνησε με τον εκλιπόντα πρόεδρο της Νότιας Αφρικής Νέλσον Μαντέλα.

Εκείνος την είχε ονομάσει «επίτιμη εγγονή» του για το ακτιβιστικό της έργο.

Η Κάμπελ ίδρυσε το 2005, το Fashion For Relief, το οποίο φιλοξενεί σόου πασαρέλας για να συγκεντρώσει κεφάλαια για σκοπούς, συμπεριλαμβανομένων θυμάτων του τυφώνα Κατρίνα και του τυφώνα Χαϊγιάν.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ