Η Ναόμι Κάμπελ είναι η νέα παγκόσμια πρέσβειρα διεθνούς φιλανθρωπικής οργάνωσης της Βασίλισσας Ελισάβετ

Ναόμι Κάμπελ: Παγκόσμια πρέσβειρα διεθνούς φιλανθρωπικής οργάνωσης της Βασίλισσας Ελισάβετ Facebook Twitter
AP
0

Η Βρετανίδα top model Ναόμι Κάμπελ εντάχθηκε στη διεθνή φιλανθρωπική οργάνωση Queen's Commonwealth Trust (QCT) ως παγκόσμια πρέσβειρα για την υποστήριξη των νέων ηγετών.

Η οργάνωση, που ιδρύθηκε το 2018, υποστηρίζει νέους ανθρώπους που πιέζουν για αλλαγή στις κοινότητές τους σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της υγειονομικής περίθαλψης, του περιβάλλοντος και της εκπαίδευσης.

Με στόχο να σηματοδοτήσει τα 70 χρόνια στον βρετανικό θρόνο της βασίλισσας Ελισάβετ το 2022, η φιλανθρωπική αυτή οργάνωση λανσάρει ένα Ταμείο για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο για Νέους Ηγέτες (Platinum Jubilee Fund for Young Leaders), προκειμένου να παράσχει μεγαλύτερη στήριξη σε επιχειρηματίες ηλικίας 18-35 ετών στις 54 χώρες της Κοινοπολιτείας.

Ως πρέσβειρα αυτού, ο ρόλος της Κάμπελ θα είναι να ενισχύσει το προφίλ της εκστρατείας συγκέντρωσης κεφαλαίων καθώς και να προωθήσει το έργο των νέων ηγετών του.

«Ανεξάρτητα από πού κατάγεστε ή πού βρίσκεστε τώρα, υπάρχουν νέοι ηγέτες στην κοινότητά σας που κάνουν εκπληκτική δουλειά. Μερικές φορές δεν φαίνονται και μερικοί από αυτούς μπορεί να μην βλέπουν ακόμη τον εαυτό τους ως «ηγέτη», αλλά όλοι αξίζουν την υποστήριξή μας και την πρόσβαση στην εκπαίδευση και τους πόρους», ανέφερε η Κάμπελ σε δήλωσή της.

«Κάνω τη δουλειά αυτή, εμψυχώνοντας νέους περισσότερα από 25 χρόνια. Αυτό είναι κάτι που αγαπώ πολύ και θα συνεχίσω να κάνω ό, τι μπορώ για να δώσω ώθηση στην επόμενη γενιά, ώστε να μπορέσει να δημιουργήσει ένα καλύτερο μέλλον για τις κοινότητές της», πρόσθεσε.

Ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα της μόδας, η Κάμπελ είναι επίσης γνωστή για το φιλανθρωπικό της έργο, ιδιαίτερα στην Αφρική, από όπου ξεκίνησε με τον εκλιπόντα πρόεδρο της Νότιας Αφρικής Νέλσον Μαντέλα.

Εκείνος την είχε ονομάσει «επίτιμη εγγονή» του για το ακτιβιστικό της έργο.

Η Κάμπελ ίδρυσε το 2005, το Fashion For Relief, το οποίο φιλοξενεί σόου πασαρέλας για να συγκεντρώσει κεφάλαια για σκοπούς, συμπεριλαμβανομένων θυμάτων του τυφώνα Κατρίνα και του τυφώνα Χαϊγιάν.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Επιβιώνουμε από τύχη»: Οι γυναίκες που γεννούν μόνες στα βουνά του Κασμίρ

Διεθνή / «Επιβιώνουμε από τύχη»: Οι γυναίκες που γεννούν μόνες στα βουνά του Κασμίρ

Ζώντας σε απομακρυσμένες περιοχές χωρίς πρόσβαση σε νοσοκομεία, οι γυναίκες νομάδες συχνά αναγκάζονται να γεννούν μόνες τους κατά τις μεγάλες εποχικές μετακινήσεις των ποιμενικών ομάδων τους, με αποτέλεσμα πολλές να χάνουν τη ζωή τους στη διαδρομή.
LIFO NEWSROOM
Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

LiFO politics / Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

Θα καταφέρει ο χαρισματικός, νεοεκλεγείς δήμαρχος της Νέας Υόρκης να υλοποιήσει τις σημαντικές εξαγγελίες του; Είναι πράγματι αντισυστημικός, όπως παρουσιάζεται, και ποιες θα είναι οι πρώτες του αποφάσεις; Στο σημερινό επεισόδιο του πόντκαστ της LiFO Politics, η Βασιλική Σιούτη συζητά με τον Θοδωρή Καρναβά, καθηγητή Γενετικής και απόφοιτο του τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Κολούμπια, που ζει στη Νέα Υόρκη, για τα αισιόδοξα μηνύματα της εκλογής του αλλά και για τις επιφυλάξεις που εκφράζονται.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει δηλώσει πως θα συνεργαστεί πλήρως με κάθε είδους έρευνα, τη στιγμή που οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο είναι ή υπήρξαν στενοί συνεργάτες του
LIFO NEWSROOM