Η Μόσχα πρόθυμη να ανοίξει τα ουκρανικά λιμάνια στη Μαύρη Θάλασσα αλλά ζητά ανταλλάγματα

Η Μόσχα πρόθυμη να ανοίξει τα ουκρανικά λιμάνια στη Μαύρη Θάλασσα αλλά ζητά ανταλλάγματα Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/SERGEI ILNITSKY
0

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ενημέρωσε σήμερα πως προτίθεται να επιτρέψει την πρόσβαση στα ουκρανικά λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας, αλλά θέλει ανταλλάγματα.

Όπως μεταφέρουν διεθνή μέσα ενημέρωσης, το ρωσικό ΥΠΕΞ επεσήμανε πως θα σκεφτεί να το κάνει μόνο εάν η άλλη πλευρά σκεφτεί την άρση των κυρώσεων σε βάρος της.

Η δήλωση αυτή έρχεται την ώρα που ο ΟΗΕ εκπέμπει σήμα SOS για τις επιπτώσεις που έχει ο πόλεμος στην παγκόσμια επισιτιστική κρίση.

 

Ο Ντέιβιντ Μπίσλι, επικεφαλής τροφίμων των Ηνωμένων Εθνών, ζήτησε από τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, να άρει τον περιορισμό αλλιώς εκατομμύρια άνθρωποι ανά τον κόσμο θα χάσουν τις ζωές τους. 

«Εάν έχετε καρδιά για τον υπόλοιπο κόσμο, ανεξαρτήτως του πώς νιώθετε για την Ουκρανία, πρέπει να ανοίξετε αυτά τα λιμάνια» είπε ο Μπίσλι, απευθυνόμενος στον Πούτιν. 

Η Ουκρανία συγκαταλέγεται μεταξύ των πέντε πρώτων παγκόσμιων εξαγωγέων αρκετών ζωτικών γεωργικών προϊόντων, όπως καλαμπόκι, σιτάρι και κριθάρι, καθώς και είναι βασικός εξαγωγέας ηλίανθου και αλεύρων.

Ο γ.γ. του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, προειδοποίησε πως μπορεί να οδηγηθούμε σε «υποσιτισμόμαζική πείνα και λιμό, σε μία κρίση που μπορεί να διαρκέσει χρόνια».

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ιδιότυπη συμμαχία Τραμπ-Ερντογάν δοκιμάζεται: Συρία, Ισραήλ και τα F-35 στο επίκεντρο

Διεθνή / Η ιδιότυπη συμμαχία Τραμπ-Ερντογάν δοκιμάζεται: Συρία, Ισραήλ και τα F-35 στο επίκεντρο

Η «εξαιρετική» σχέση Τραμπ-Ερντογάν περνά δύο κρίσιμες δοκιμασίες: τις εντάσεις στη Συρία με το Ισραήλ και το μπλοκαρισμένο deal για τα F-35 - Ο ρόλος των ΗΠΑ, της Ρωσίας και του Κογκρέσου
LIFO NEWSROOM
Στροφή του Πούτιν σε διώξεις για διαφθορά: Aπόπειρα απόκρυψης στρατιωτικών αποτυχιών;

Διεθνή / Στροφή του Πούτιν σε διώξεις για διαφθορά: Aπόπειρα απόκρυψης στρατιωτικών αποτυχιών;

Αυξάνονται οι υποθέσεις διαφθοράς κατά Ρώσων αξιωματούχων, την ώρα που ο Πούτιν επιχειρεί να κατευνάσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια για τις αποτυχίες στον πόλεμο με την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Τι άφησε πίσω του ο Χαλκ Χόγκαν

Διεθνή / Τι άφησε πίσω του ο Χαλκ Χόγκαν

Ο Χαλκ Χόγκαν, ο άνθρωπος που ανέδειξε την επαγγελματική πάλη, πέθανε σε ηλικία 71 ετών. Η κληρονομιά του ωστόσο παραμένει αμφιλεγόμενη, με ρατσιστικά σχόλια, κατάχρηση εξουσίας και μια δικαστική υπόθεση που συγκλόνισε τη δημοσιογραφία
LIFO NEWSROOM
ΠΛΟΙΟ HANDALA

Διεθνή / Το Ισραήλ κατέλαβε το πλοίο Handala του «Στόλου για την Ελευθερία» που μετέφερε βοήθεια στη Γάζα

Σε πλάνα που αναμεταδίδονταν απευθείας από τους ακτιβιστές διακρίνονται οι περισσότεροι, καθισμένοι στη γέφυρα, πολλοί με τα χέρια ψηλά - «Οι αλήτες του Νετανιάχου ανέβηκαν στο Handala»
LIFO NEWSROOM