Η πανδημία του κορωνοϊού δημιούργησε νέες συνθήκες εργασίας με την τηλεργασία να ανθίζει τους τελευταίους μήνες λόγω των περιοριστικών μέτρων. Ωστόσο, η σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα κάνει εταιρείες, όπως τη Meta (Facebook), να ζητούν τους εργαζομένους πίσω στα γραφεία.

 

Η Meta, λοιπόν, ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει ξανά τα γραφεία της στις ΗΠΑ στις 31 Ιανουαρίου, δίνοντας στους υπαλλήλους της την επιλογή να καθυστερήσουν την επιστροφή τους κατά τρεις έως πέντε μήνες. Ο κολοσσός των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δήλωσε την Τρίτη ότι το «πρόγραμμα αναβολής γραφείου» έχει σχεδιαστεί για να παρέχει στους υπαλλήλους του ευελιξία όταν πρόκειται να επιστρέψουν στο γραφείο.

 

Η Τζανέλ Γκέιλ, αντιπρόεδρος ανθρώπινου δυναμικού της Meta, είπε σε μια δήλωση ότι η Meta κατανοεί ότι κάποιοι εργαζόμενοι δεν είναι έτοιμοι να επιστρέψουν στο γραφείο. «Για όσους επιθυμούν να επιστρέψουν τον Ιανουάριο, ανυπομονούμε να προσφέρουμε τη ζωντανή εμπειρία γραφείου που συνεχίζει να δίνει προτεραιότητα στην υγεία και την ασφάλεια», επισήμανε.

 

«Αναγνωρίζουμε επίσης ότι κάποιοι δεν είναι έτοιμοι να επιστρέψουν», πρόσθεσε. «Συνεχίζουμε να προσφέρουμε μια γκάμα επιλογών για να επιλέξουν αυτό που τους ταιριάζει καλύτερα, ώστε οι υπάλληλοί μας να μπορούν να λάβουν μια εμπεριστατωμένη απόφαση για το πού εργάζονται».

 

Η Meta διευκρινίζει ότι το προσωπικό θα μπορεί να ζητήσει να εργαστεί εξ αποστάσεως με πλήρη απασχόληση, εάν είναι δυνατόν να κάνει τη δουλειά του μακριά από το γραφείο.

 

Υπενθυμίζεται ότι η Meta, τον Αύγουστο, είχε ανακοινώσει ότι θα καθυστερήσει το σχέδιο επιστροφής στο γραφείο μέχρι τον Ιανουάριο του 2022 λόγω αυξανόμενων ανησυχιών για τον κορωνοϊό.

 

Με πληροφορίες CNBC