Η μεγαλύτερη αγελάδα του κόσμου έχει ύψος δύο μέτρα και ζει στην Αυστραλία

Η μεγαλύτερη αγελάδα του κόσμου έχει ύψος δύο μέτρα και ζει στην Αυστραλία Facebook Twitter
0

Μπορεί να ζυγίζει περίπου σαν ένα μικρό αυτοκίνητο αλλά έχει το ίδιο ύψος περίπου με τον Μάικλ Τζόρνταν. Πρόκειται για την μεγαλύτερη αγελάδα που έχει καταγραφεί ποτέ, στον κόσμο.


Η επτάχρονη αγελάδα έχει περίπου δύο μέτρα ύψος και ζυγίζει κάτι λιγότερο από 1500 περίπου κιλά. Το όνομα αυτής Knickers.


Αν και το βάρος του τυχερού βοοειδούς θα μπορούσε να «σερβίρει» τουλάχιστον 3,000 μπιφτέκια, οι τεράστιες διαστάσεις του έγιναν ο – όχι και τόσο κρυφός – άσος στο μανίκι που του χάρισαν τη ζωή.


Η μοναδικότητα της συγκεκριμένης αγελάδας ράτσας Holstein Friesian την έφερε πλέον να ζει για το υπόλοιπο του φυσικού βίου της σε μία φάρμα στο Περθ της Αυστραλίας.


Το ζωντανό είχε αγοραστεί σε ηλικία 12 μηνών και έναντι του ποσού των 400 δολαρίων Αυστραλίας (256 ευρώ) για να λειτουργήσει ως αρχηγός στο κοπάδι.


Ωστόσο, όπως περνούσε ο καιρός και μεγάλωνε έγινε «πρόβλημα» για τον ιδιοκτήτη καθώς δεν ήξερε στην κυριολεξία τι να την κάνει αφού πλέον δε χωρούσε πουθενά.


«Ήταν πολύ βαρύ. Δε νομίζω ότι θα μπορούσα να το καταφέρω μέσα στη μονάδα παραγωγής» λέει ο αγρότης Geoff Pearson, προηγούμενος ιδιοκτήτης του ζώου.


Το «μοσχαράκι» ξαναμπήκε σε δημοπρασία κερδίζοντας για πάντα  την ελευθερία του.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / 250 χρόνια ΗΠΑ: Ο Τραμπ το κεντρικό πρόσωπο των εορτασμών της επετείου, μετά την αποχώρηση καλλιτεχνών

Ο Αμερικανός πρόεδρος σχολίασε τις αποχωρήσεις λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «προσελκύει περισσότερο κόσμο από τον Έλβις Πρίσλεϊ» και μάλιστα «χωρίς κιθάρα»
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΣΤΡΟ BEAUFORT

Διεθνή / Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός κατέλαβε το στρατηγικής σημασίας Κάστρο Beaufort

Λόγω της δεσπόζουσας θέσης του, το μεσαιωνικό φρούριο χρησιμοποιήθηκε ως στρατιωτικό οχυρό και υπήρξε στόχος πολλών μαχών και βομβαρδισμών, ιδιαίτερα κατά τον πόλεμο του Λιβάνου με το Ισραήλ το 1982
THE LIFO TEAM
ΙΑΝ ΜΑΚΚΕΛΕΝ ΛΟΑΤΚΙ ΚΟΙΝΟΠΟΛΙΤΕΙΑ

Διεθνή / Ο Ίαν ΜακΚέλεν σε πορεία διαμαρτυρίας κατά της ποινικοποίησης των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων

Ο ηθοποιός ένωσε τις δυνάμεις του με τους διαδηλωτές στο κέντρο του Λονδίνου, ενάντια στους νόμους που ισχύουν σε 29 χώρες της Κοινοπολιτείας, όπου οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις παραμένουν παράνομες
THE LIFO TEAM