Μπορεί να ζυγίζει περίπου σαν ένα μικρό αυτοκίνητο αλλά έχει το ίδιο ύψος περίπου με τον Μάικλ Τζόρνταν. Πρόκειται για την μεγαλύτερη αγελάδα που έχει καταγραφεί ποτέ, στον κόσμο.


Η επτάχρονη αγελάδα έχει περίπου δύο μέτρα ύψος και ζυγίζει κάτι λιγότερο από 1500 περίπου κιλά. Το όνομα αυτής Knickers.


Αν και το βάρος του τυχερού βοοειδούς θα μπορούσε να «σερβίρει» τουλάχιστον 3,000 μπιφτέκια, οι τεράστιες διαστάσεις του έγιναν ο – όχι και τόσο κρυφός – άσος στο μανίκι που του χάρισαν τη ζωή.


Η μοναδικότητα της συγκεκριμένης αγελάδας ράτσας Holstein Friesian την έφερε πλέον να ζει για το υπόλοιπο του φυσικού βίου της σε μία φάρμα στο Περθ της Αυστραλίας.


Το ζωντανό είχε αγοραστεί σε ηλικία 12 μηνών και έναντι του ποσού των 400 δολαρίων Αυστραλίας (256 ευρώ) για να λειτουργήσει ως αρχηγός στο κοπάδι.


Ωστόσο, όπως περνούσε ο καιρός και μεγάλωνε έγινε «πρόβλημα» για τον ιδιοκτήτη καθώς δεν ήξερε στην κυριολεξία τι να την κάνει αφού πλέον δε χωρούσε πουθενά.

 

 


«Ήταν πολύ βαρύ. Δε νομίζω ότι θα μπορούσα να το καταφέρω μέσα στη μονάδα παραγωγής» λέει ο αγρότης Geoff Pearson, προηγούμενος ιδιοκτήτης του ζώου.


Το «μοσχαράκι» ξαναμπήκε σε δημοπρασία κερδίζοντας για πάντα  την ελευθερία του.

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr