Σε μία κίνηση ματ για το μέλλον της φαίνεται πως προχώρησε η McLaren, υπογράφοντας συμβόλαιο με τον, μόλις 13 ετών, Αμερικανό πρωταθλητή των αγώνων καρτ, Ugo Ugochukwu.

 

Μπορεί να είναι μόλις 13 ετών, ωστόσο, ο Ugo Ugochukwu έχει καταφέρει να κερδίσει αρκετούς τίτλους στην καριέρα του στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, με την πιο πρόσφατη διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα OKJ της FIA, το 2020.

 

Η συμφωνία παρέχει στη McLaren Racing την επιλογή για να τρέξει ο Ugo γι αυτήν στο μέλλον, ενώ η βρετανική ομάδα θα υποστηρίξει την ανάπτυξη και την εξέλιξή του.

 

«Παρακολουθούμε με μεγάλο ενδιαφέρον εδώ και καιρό τον Ugo»

 

Οι προσδοκίες από αυτή τη συνεργασία είναι πολλές υψηλές. Ο 13χρονος υπογράφει στη McLaren στην ίδια ηλικία με το Lewis Hamilton έχοντας και αυτός στο παλμαρέ του πληθώρα τίτλων στους αγώνες καρτ.

 

Ο Zak Brown, CEO της McLaren Racing, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Παρακολουθούμε με μεγάλο ενδιαφέρον εδώ και καιρό τον Ugo και έχουμε διακρίνει σε αυτόν τις τεράστιες προοπτικές που έχει. Θα πρέπει τώρα να εστιάσουμε στο ταλέντο του και να τον υποστηρίξουμε σε ότι χρειαστεί».

 

Στον αντίποδα, ο 13χρονος  τόνισε ότι είναι τεράστια η τιμή γι' αυτόν να υπογράψει στη McLaren και θα κάνει ότι μπορεί για να αποδείξει στους ανθρώπους της βρετανικής φίρμας την αξία του.