Η Mail on Sunday πρέπει να δημοσιεύσει στο πρωτοσέλιδο δήλωση για τη δικαστική ήττα της από την Μέγκαν Μαρκλ

Η Μέγκαν Μαρκλ χειροκροτά Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Η Mail on Sunday πρέπει να δημοσιεύσει στο πρωτοσέλιδό δήλωση που να ενημερώνει για τη νίκη της Μέγκαν Μαρκλ στη δικαστική διαμάχη της με την εφημερίδα, αποφάσισε ανώτατος δικαστής.

 

Πρόκειται για μία ακόμη νίκη της δούκισσας του Σάσεξ στη διαμάχη με την Associated Newspapers (ANL), την εταιρεία πίσω από την Mail on Sunday και την ιστοσελίδα της, Mail Online.Ο δικαστής αποφάσισε ότι η Mail on Sunday πρέπει να δημοσιεύσει τόσο στο πρωτοσέλιδο όσο και στην τρίτη σελίδα κείμενο για την απόφαση που δικαίωσε την Μαρκλ, στη μήνυση που έκανε στην ΑΝL για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων, σχετικά με τη δημοσίευση επιστολής που είχε στείλει στον πατέρα της. Στο δεύτερο κείμενο, η εφημερίδα πρέπει να δηλώνει ότι παραβίασε τα πνευματικά δικαιώματα της δούκισσας του Σάσεξ.Επίσης, η Mail Online διατάχθηκε να δημοσιεύσει τη δήλωση στην αρχική σελίδα της για μία εβδομάδα, με σύνδεσμο που να οδηγεί στην πλήρη απόφαση. Η Μέγκαν Μαρκλ ζητούσε η διαδικτυακή δήλωση να παραμείνει στην ιστοσελίδα για έως και 6 μήνες, προκειμένου να «λειτουργήσει αποτρεπτικά για μελλοντικές παραβιάσεις», αλλά ο δικαστής δεν πείστηκε για την αναγκαιότητα παρατεταμένη δημοσίευση.

 

Οι δηλώσεις για τη νίκη της Μέγκαν Μαρκλ θα έχουν «γνήσια χρησιμότητα», έκρινε ο δικαστής Μαρκ Γουάρμπι. Η εφημερίδα «αφιέρωσε πολύ σημαντικό χώρο» στα επίμαχα δημοσιεύματα «τα οποία συνέχισε να δημοσιεύει για δύο χρόνια», επεσήμανε ο ίδιος. 

 

«Αφιέρωσε πολύ σημαντικό αριθμό περαιτέρω στηλών και πολλές εκατοντάδες- αν όχι χιλιάδες- λέξεις, για την κάλυψη των προηγούμενων σταδίων αυτής της δίκης και τον σχολιασμό τους. Συγκριτικά, η διατύπωση που επιδιώκεται είναι χαμηλών τόνων και βασίζεται στα γεγονότα», τόνισε ακόμη.

 

Οι δηλώσεις αποτελούν «συγκρατημένη παρέμβαση» στην ελευθερία της ANL «να αποφασίσει τι δημοσιεύει και τι όχι» και είναι δικαιολογημένες, παρατήρησε επίσης ο δικαστής.

 

Η απόφαση αυτή εκδίδεται σε μία στιγμή που οι σχέσεις της Μέγκαν Μαρκλ και του πρίγκιπα Χάρι με το Μπάκιγχαμ επιδεινώνονται περαιτέρω, με τη δημοσιοποίηση αποσπασμάτων της συνέντευξης που παραχώρησαν στην Όπρα Γουίνφρεϊ, η οποία θα προβληθεί την Κυριακή.

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Explainer: Γιατί ο Μπάλντουιν κατηγορείται για ανθρωποκτονία 18 μήνες μετά;

Explainer / Explainer: Γιατί ο Μπάλντουιν κατηγορείται για ανθρωποκτονία 18 μήνες μετά;

Αυτό που συνέβη τον Οκτώβριο του ’21 με τον θάνατο της κινηματογραφίστριας Χαλίνα Χάτσινς από αληθινά πυρά, θεωρείται από πολλούς κάτι που έτσι κι αλλιώς θα συνέβαινε. Το θέμα είναι «γιατί» -όπως αποκαλύπτεται από mail παραίτησης μέλους του συνεργείου- και πόση ευθύνη έχουν γι’ αυτό οι πλατφόρμες streaming.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ