Η Δούκισσα του Σάσεξ ισχυρίστηκε ότι το παλάτι «διαιωνίζει ψεύδη» σε σχέση με εκείνη και τον πρίγκιπα Χάρι, σε ένα νέο απόσπασμα της επικείμενης συνέντευξής της με την Όπρα Γουίνφρεϊ.

 

Στο απόσπασμα, που κυκλοφόρησε την Τετάρτη το βράδυ στις ΗΠΑ, η Μέγκαν Μαρκλ ρωτήθηκε από τη δημοσιογράφο πώς αισθάνεται που το παλάτι θα ακούσει «να λέει την αλήθεια της».

 

«Δεν ξέρω πώς θα μπορούσαν να περιμένουν, μετά από όλο αυτό το διάστημα, να παραμείνουμε απλώς σιωπηλοί, αν υπάρχει ενεργός ρόλος (του παλατιού), διαιωνίζοντας ψεύδη για εμάς», είπε.

 

«Και αν αυτό ενέχει κάποιον κίνδυνο απώλειας πραγμάτων εννοώ, υπάρχουν ήδη πολλά που έχουν χαθεί».

 

Η απάντηση αυτή έρχεται αφού το Παλάτι του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα διερευνήσει ισχυρισμούς περί εκφοβισμού πρώην βασιλικών υπαλλήλων από την τη Δούκισσα του Σάσεξ.

 

Την είδηση δημοσιοποίησαν οι Times που ισχυρίστηκαν ότι η Μέγκαν Μαρκλ είχε διώξει δύο προσωπικούς βοηθούς κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο Παλάτι ενώ το προσωπικό του Κενστινγκτον είχε «ταπεινωθεί» πολλές φορές από εκείνη.

 

 

Πριν από την ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ, πηγές κοντά στη Μέγκαν και τον Πρίγκιπα Χάρι ανέφεραν ότι η δημοσιοποίηση αυτών των κατηγοριών εκφοβισμού έγιναν αυτή τη χρονική στιγμή, προκειμένου να υπονομεύσουν τη συνέντευξη στην Όπρα.

 

Εκπρόσωπος του ζεύγους είπε πως «Δεν είναι τυχαίο ότι παραποιήθηκαν οι κατηγορίες, πολλών χρόνων πριν, (και) στόχος είναι η υπονόμευση της δούκισσας λίγο πριν εκείνη και ο πρίγκιπας Χάρι μιλήσουν ανοιχτά και ειλικρινά για την εμπειρία τους τα τελευταία χρόνια».

 

Η δίωρη συνέντευξη θα προβληθεί από το CBS την Κυριακή στις ΗΠΑ και στις 8 Μαρτίου από το ITV στο Ηνωμένο Βασίλειο.

 

Με πληροφορίες του Guardian/BBC/EveningStandard/ CBS

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr