Η Μαδρίτη αποσύρει τις αστυνομικές ενισχύσεις που είχε στείλει στην Καταλονία

Η Μαδρίτη αποσύρει τις αστυνομικές ενισχύσεις που είχε στείλει στην Καταλονία Facebook Twitter
Φωτό: EPA/ALBERTO ESTEVEZ
0

Οι αστυνομικές ενισχύσεις που είχαν αναπτυχθεί στην Καταλονία, με αφορμή το απαγορευμένο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της, που διεξήχθη την 1η Οκτωβρίου, άρχισαν σήμερα να αποσύρονται από την περιοχή, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο το υπουργείο Εσωτερικών.

Οι αστυνομικοί και οι πολιτοφύλακες που είχαν σταλεί στα τέλη Σεπτεμβρίου ως ενίσχυση στην περιοχή «θα αποσυρθούν σταδιακά, έως το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου», δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εσωτερικών, διευκρινίζοντας ότι η διαδικασία «ξεκίνησε από σήμερα».

Ο εκπρόσωπος τύπου δεν αποσαφήνισε πόσα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας αφορά η απόφαση απόσυρσης. Από την πλευρά της, η εφημερίδα El Pais υπολόγισε τις ενισχύσεις σε 10.000 αστυνομικούς και πολιτοφύλακες.

Ανήμερα του δημοψηφίσματος, οι εικόνες της αστυνομικής βίας κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων κατάσχεσης των καλπών και κλεισίματος των εκλογικών κέντρων έκαναν τον γύρο του κόσμου, με τους υπέρμαχους της ανεξαρτησίας να καταγγέλλουν την «καταστολή» από τη Μαδρίτη.

Τουλάχιστον 92 άνθρωποι τραυματίστηκαν εκείνη την ημέρα, έγινε γνωστό από τα νοσοκομεία. Οι υποστηρικτές της αυτονομίας είχαν αναφέρει ότι σχεδόν 900 άνθρωποι είχαν «χρειαστεί ιατρική βοήθεια». Μία εβδομάδα αργότερα, ο εκπρόσωπος της ισπανικής κυβέρνησης στην περιοχή Ενρίκ Μίγιο ζήτησε συγγνώμη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίθεση Ισραήλ στην Ντόχα: Ο Νετανιάχου ζήτησε συγγνώμη από το Κατάρ

Διεθνή / Επίθεση Ισραήλ στην Ντόχα: Ο Νετανιάχου ζήτησε συγγνώμη από το Κατάρ 20 μέρες μετά

«Ο Νετανιάχου εξέφρασε τη βαθιά του λύπη για το γεγονός ότι η ισραηλινή επίθεση εναντίον της Χαμάς στο Κατάρ σκότωσε ακούσια έναν στρατιώτη του Κατάρ», αναφέρει ο Λευκός Οίκος
LIFO NEWSROOM
Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν έκοψαν τις οπτικές ίνες σε πολλές επαρχίες για να αποτρέψουν «ανηθικότητες»

Διεθνή / Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν έκοψαν τις οπτικές ίνες σε πολλές επαρχίες για να αποτρέψουν «ανηθικότητες»

Οι τηλεφωνικές υπηρεσίες στη χώρα συχνά δρομολογούνται μέσω διαδικτύου, χρησιμοποιώντας τις ίδιες οπτικές ίνες - Τις τελευταίες εβδομάδες, οι συνδέσεις στο διαδίκτυο ήταν εξαιρετικά αργές ή διακεκομμένες
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: Η προεδρία αύξησε την καθαρή περιουσία του κατά 3 δισ. δολάρια σε έναν χρόνο

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Η προεδρία αύξησε την καθαρή περιουσία του κατά 3 δισ. δολάρια σε έναν χρόνο

Η οικονομική κατάσταση του Αμερικανού προέδρου φαίνεται να βρίσκεται στην καλύτερη φάση της, ενώ εκτιμάται πως θα βελτιώνεται όλο και περισσότερο καθώς προχωρά η θητεία του
LIFO NEWSROOM
Ο δημιουργός της σειράς «The Morning Show», Mark Duplass, απαντά στις αντιδράσεις για το πρότζεκτ με τρανς άτομα

Διεθνή / Ο δημιουργός της σειράς «The Morning Show», Mark Duplass, απαντά στις αντιδράσεις για το πρότζεκτ με τρανς άτομα

Το έργο, το οποίο ανακοινώθηκε την Τετάρτη, έχει ως στόχο να δώσει βήμα σε τρανς κινηματογραφιστές, χρηματοδοτώντας πλήρως μια παραγωγή με πολύ μικρό προϋπολογισμό
LIFO NEWSROOM
Δολοφονία του Τσάρλι Κερκ: Ο Τάιλερ Ρόμπινσον θα εμφανιστεί στο δικαστήριο

Διεθνή / Δολοφονία Τσάρλι Κερκ: Ο 22χρονος Τάιλερ Ρόμπινσον στο εδώλιο με τους εισαγγελείς να ζητούν τη θανατική ποινή

Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι σκοπεύουν να ζητήσουν τη θανατική ποινή για τον 22χρονο άνδρα που κατηγορείται για τη δολοφονία του συντηρητικού πολιτικού ακτιβιστή Τσάρλι Κερκ.
LIFO NEWSROOM
Ο Αντόνιο Κόστα επιδιώκει να παρακάμψει το βέτο του Όρμπαν για την αίτηση ένταξης της Ουκρανίας στην ΕΕ

Διεθνή / Ο Αντόνιο Κόστα επιδιώκει να παρακάμψει το βέτο του Όρμπαν για την αίτηση ένταξης της Ουκρανίας στην ΕΕ

Οι κανόνες των Βρυξελλών που απαιτούν από τα 27 κράτη μέλη να συμφωνήσουν σχετικά με τις νέες προσχωρήσεις θα εξεταστούν προσεκτικά στη σύνοδο κορυφής που θα πραγματοποιηθεί αυτή την εβδομάδα στην Κοπεγχάγη.
LIFO NEWSROOM