Η πρώτη γυναίκα επικεφαλής Σώματος στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ - Μία ναύαρχος διοικήτρια της Ακτοφυλακής

Η Λίντα Φέιγκαν διοικήτρια της Ακτοφυλακής- Η πρώτη γυναίκα επικεφαλής σώματος στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι επέλεξε τη ναύαρχο Λίντα Φέιγκαν ως επικεφαλής της Ακτοφυλακής. Η ναύαρχος θα γίνει η πρώτη γυναίκα που θα ηγηθεί σώματος των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

Μέσω αναρτήσεων στο Twitter, ο Αμερικανός πρόεδρος δεσμεύθηκε ότι θα υπάρξουν περισσότερες γυναίκες στο υψηλότερο επίπεδο διοίκησης. 

«Είναι τιμή μου να προτείνω τη ναύαρχο Λίντα Φέιγκαν ως διοικήτρια της αμερικανικής Ακτοφυλακής. Η ηγετική ικανότητά της και η ακεραιότητά της είναι απαράμιλλες. Αν επιβεβαιωθεί, η ναύαρχος Φέιγκαν θα είναι η πρώτη γυναίκα στην ιστορία που θα υπηρετήσει ως διοικήτρια και η πρώτη αρχηγός σώματος», έγραψε στο Twitter ο Μπάιντεν. 

«Η κυβέρνησή μου είναι αφοσιωμένη στο να δούμε περισσότερες γυναίκες με προσόντα στο υψηλότερο επίπεδο διοίκησης και για να σιγουρευτούμε ότι οι γυναίκες μπορούν να επιτύχουν και να ακμάσουν στην στρατιωτική καριέρα τους», επεσήμανε σε επόμενη ανάρτηση ο Αμερικανός πρόεδρος. 

Ο διορισμός της Φέιγκαν, που από πέρυσι είναι υποδιοικήτρια της Ακτοφυλακής, πρέπει να επιβεβαιωθεί από τη Γερουσία. Θα διαδεχθεί τον ναύαρχο Καρλ Σουλτς, που είναι επικεφαλής του σώματος από το 2018. 

Η Φέιγκαν είναι υποδιοικήτρια της Ακτοφυλακής από πέρυσι, όταν έγινε η πρώτη γυναίκα ναύαρχος τεσσάρων αστέρων στο συγκεκριμένο σώμα. Απόφοιτος της Ακαδημίας Ακτοφυλακής των ΗΠΑ, έκανε μάστερ στις Ναυτιλιακές Υποθέσεις στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον και στην Εθνική Στρατηγική Ασφαλείας στο National Defense University. Πριν γίνει υποδιοικήτρια του σώματος, διετέλεσε διοικήτρια της Ακτοφυλακής για την περιοχή του Ειρηνικού. 
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ