Η πρώτη γυναίκα επικεφαλής Σώματος στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ - Μία ναύαρχος διοικήτρια της Ακτοφυλακής

Η Λίντα Φέιγκαν διοικήτρια της Ακτοφυλακής- Η πρώτη γυναίκα επικεφαλής σώματος στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι επέλεξε τη ναύαρχο Λίντα Φέιγκαν ως επικεφαλής της Ακτοφυλακής. Η ναύαρχος θα γίνει η πρώτη γυναίκα που θα ηγηθεί σώματος των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

Μέσω αναρτήσεων στο Twitter, ο Αμερικανός πρόεδρος δεσμεύθηκε ότι θα υπάρξουν περισσότερες γυναίκες στο υψηλότερο επίπεδο διοίκησης. 

«Είναι τιμή μου να προτείνω τη ναύαρχο Λίντα Φέιγκαν ως διοικήτρια της αμερικανικής Ακτοφυλακής. Η ηγετική ικανότητά της και η ακεραιότητά της είναι απαράμιλλες. Αν επιβεβαιωθεί, η ναύαρχος Φέιγκαν θα είναι η πρώτη γυναίκα στην ιστορία που θα υπηρετήσει ως διοικήτρια και η πρώτη αρχηγός σώματος», έγραψε στο Twitter ο Μπάιντεν. 

«Η κυβέρνησή μου είναι αφοσιωμένη στο να δούμε περισσότερες γυναίκες με προσόντα στο υψηλότερο επίπεδο διοίκησης και για να σιγουρευτούμε ότι οι γυναίκες μπορούν να επιτύχουν και να ακμάσουν στην στρατιωτική καριέρα τους», επεσήμανε σε επόμενη ανάρτηση ο Αμερικανός πρόεδρος. 

Ο διορισμός της Φέιγκαν, που από πέρυσι είναι υποδιοικήτρια της Ακτοφυλακής, πρέπει να επιβεβαιωθεί από τη Γερουσία. Θα διαδεχθεί τον ναύαρχο Καρλ Σουλτς, που είναι επικεφαλής του σώματος από το 2018. 

Η Φέιγκαν είναι υποδιοικήτρια της Ακτοφυλακής από πέρυσι, όταν έγινε η πρώτη γυναίκα ναύαρχος τεσσάρων αστέρων στο συγκεκριμένο σώμα. Απόφοιτος της Ακαδημίας Ακτοφυλακής των ΗΠΑ, έκανε μάστερ στις Ναυτιλιακές Υποθέσεις στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον και στην Εθνική Στρατηγική Ασφαλείας στο National Defense University. Πριν γίνει υποδιοικήτρια του σώματος, διετέλεσε διοικήτρια της Ακτοφυλακής για την περιοχή του Ειρηνικού. 
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΛΛΙΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

Διεθνή / Ο δισεκατομμυριούχος που χρηματοδοτεί τη γαλλική Ακροδεξιά

Καθώς η Γαλλία εκλέγει χιλιάδες δημάρχους, ένας δισεκατομμυριούχος που δεν ζει καν στη χώρα επιχειρεί να επηρεάσει το πολιτικό της μέλλον, χρηματοδοτώντας δίκτυα, υποψηφίους και οργανώσεις που κινούνται στον χώρο της ακροδεξιάς
THE LIFO TEAM
Η Συρία αίρει την απαγόρευση αλκοόλ στη Δαμασκό μετά την κατακραυγή των κατοίκων

Διεθνή / Η Συρία αίρει την απαγόρευση αλκοόλ στη Δαμασκό μετά την κατακραυγή των κατοίκων

Μια σειρά πρόσφατων μέτρων, όπως η απαγόρευση χρήσης μακιγιάζ για τις γυναίκες στον δημόσιο τομέα και η περσινή επιβολή της πλήρους κάλυψης του σώματος στις δημόσιες παραλίες, εντείνουν τους φόβους για στροφή προς τον συντηρητισμό
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΙΡΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΗΠΑ

Διεθνή / To Ιράν προειδοποιεί για «ανεπανόρθωτη καταστροφή» αν στοχοποιηθούν οι ενεργειακές του εγκαταστάσεις

Η Τεχεράνη προειδοποίησε ότι θα πλήξει «ανεπανόρθωτα» τις ενεργειακές υποδομές σε ολόκληρη την περιοχή, διατηρώντας τις τιμές της ενέργειας σε υψηλά επίπεδα για μεγάλο χρονικό διάστημα
THE LIFO TEAM