Η Λιβύη υπέβαλε επίσημο αίτημα για τουρκική στρατιωτική στήριξη

Η Λιβύη υπέβαλε επίσημο αίτημα για τουρκική στρατιωτική στήριξη Facebook Twitter
EPA
1

Η Λιβύη υπέβαλε επίσημο αίτημα για τουρκική στρατιωτική στήριξη, σύμφωνα με το Reuters.

Η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Λιβύης υπέβαλε επίσημο αίτημα στην Τουρκία για την παροχή στρατιωτικής στήριξης από «αέρα, ξηρά και θάλασσα», προκειμένου να αποκρούσει την επίθεση των ανατολικών δυνάμεων για την κατάληψη της πρωτεύουσας Τρίπολης, δήλωσε αξιωματούχος που επικαλείται το πρακτορείο Reuters. 

Η πληροφορία έρχεται μετά από δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (GNA) Φάτι Μπασάγα που, αντιθέτως, άφηνε να εννοηθεί ότι δεν έχει υποβληθεί τέτοιο αίτημα. Όμως και το δίκτυο Al Arabiya, μετέδωσε ότι η Κυβέρνηση Εθνικής Συμφιλίωσης της Λιβύης ζήτησε συστήματα αεράμυνας από την κυβέρνηση του Ερντογάν.

Νωρίτερα σήμερα, μιλώντας σε στελέχη του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προανήγγειλε σχέδιο νόμου για την αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη, που θα παρουσιαστεί στην Εθνοσυνέλευση στις 7 Ιανουαρίου.


«Μας ρωτάνε εάν σκοπεύουμε να στείλουμε στρατεύματα στη Λιβύη. Θα απαντήσω: θα πάμε όπου μας προσκαλέσουν. Το μνημόνιο επαναβεβαιώνει τη συνεργασία και τη στήριξή μας. Αυτή η συμφωνία τίθεται σε ισχύ από σήμερα. Σύντομα θα κατατεθεί αίτημα στην εθνοσυνέλευσή μας για την αποστολή στρατού στη Λιβύη. Με αυτή την εντολή θα έχουμε περισσότερες πιθανότητες να στηρίξουμε τη Λιβύη» είπε ο Ερντογάν.

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρία Γαβουνέλη: «Πώς η Ελλάδα θα αποκρούσει μια επίθεση φιλίας από την Τουρκία χωρίς να γίνει το κακό παιδί;»

Οπτική Γωνία / Πώς η Ελλάδα θα αποκρούσει μια επίθεση φιλίας από την Τουρκία χωρίς να γίνει το κακό παιδί

Μιλά στη LiFO η καθηγήτρια στη Νομική Σχολή του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και γενική διευθύντρια του ΕΛΙΑΜΕΠ Μαρία Γαβουνέλη
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

1 σχόλια
Ας βγούνε οι παιδίσκες της 28ης στη Φιλαδέλδφεια να καταγγείλουν τον μιλιταρισμό και την στρατικοποίηση.Που δεν ξέρουν καν ποια ήταν η Φιλαδέλφεια, πως έπεσε και πότε...

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ