ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Η Λιβύη υπέβαλε επίσημο αίτημα για τουρκική στρατιωτική στήριξη

Η Λιβύη υπέβαλε επίσημο αίτημα για τουρκική στρατιωτική στήριξη Facebook Twitter
EPA
1

Η Λιβύη υπέβαλε επίσημο αίτημα για τουρκική στρατιωτική στήριξη, σύμφωνα με το Reuters.

Η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Λιβύης υπέβαλε επίσημο αίτημα στην Τουρκία για την παροχή στρατιωτικής στήριξης από «αέρα, ξηρά και θάλασσα», προκειμένου να αποκρούσει την επίθεση των ανατολικών δυνάμεων για την κατάληψη της πρωτεύουσας Τρίπολης, δήλωσε αξιωματούχος που επικαλείται το πρακτορείο Reuters. 

Η πληροφορία έρχεται μετά από δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (GNA) Φάτι Μπασάγα που, αντιθέτως, άφηνε να εννοηθεί ότι δεν έχει υποβληθεί τέτοιο αίτημα. Όμως και το δίκτυο Al Arabiya, μετέδωσε ότι η Κυβέρνηση Εθνικής Συμφιλίωσης της Λιβύης ζήτησε συστήματα αεράμυνας από την κυβέρνηση του Ερντογάν.

Νωρίτερα σήμερα, μιλώντας σε στελέχη του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προανήγγειλε σχέδιο νόμου για την αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη, που θα παρουσιαστεί στην Εθνοσυνέλευση στις 7 Ιανουαρίου.


«Μας ρωτάνε εάν σκοπεύουμε να στείλουμε στρατεύματα στη Λιβύη. Θα απαντήσω: θα πάμε όπου μας προσκαλέσουν. Το μνημόνιο επαναβεβαιώνει τη συνεργασία και τη στήριξή μας. Αυτή η συμφωνία τίθεται σε ισχύ από σήμερα. Σύντομα θα κατατεθεί αίτημα στην εθνοσυνέλευσή μας για την αποστολή στρατού στη Λιβύη. Με αυτή την εντολή θα έχουμε περισσότερες πιθανότητες να στηρίξουμε τη Λιβύη» είπε ο Ερντογάν.

Διεθνή
1

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Διεθνή / Ο Τραμπ εξακολουθεί να απορρίπτει την πρόταση του Ιράν και συζητά την παράταση του ναυτικού αποκλεισμού

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου αποκάλυψε ότι ο Τραμπ εξετάζει μέτρα για τη σταθεροποίηση των παγκόσμιων αγορών πετρελαίου, καθώς και τρόπους περιορισμού των επιπτώσεων του ναυτικού αποκλεισμού στους Αμερικανούς καταναλωτές
THE LIFO TEAM
ΝΤΕΙΒΙΝΤ ΚΟΠΕΡΦΙΛΝΤ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΝ ΝΤΕΙΒΙΝΤ ΜΠΛΕΙΝ

Διεθνή / Αρχεία του FBI αποκαλύπτουν στενές σχέσεις του Έπσταϊν με τον Ντέιβιντ Κόπερφιλντ και τον Ντέιβιντ Μπλέιν

Οι διάσημοι ταχυδακτυλουργοί Ντέιβιντ Μπλέιν και Ντέιβιντ Κόπερφιλντ είχαν στενές σχέσεις με τον Τζέφρι Έπσταϊν σύμφωνα με αρχεία από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης
THE LIFO TEAM
Πρώτη φορά ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μίλησε για τους LGBTQ+ Καθολικούς - και έβαλε όριο στις ευλογίες

Διεθνή / Πρώτη φορά ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μίλησε για τους LGBTQ+ Καθολικούς και έβαλε όριο στις ευλογίες

Ο πρώτος Αμερικανός Πάπας δήλωσε ότι η Εκκλησία δεν πρέπει να διχάζεται γύρω από τη σεξουαλικότητα, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι δεν σκοπεύει να πάει πέρα από τη γραμμή του Φραγκίσκου για τις άτυπες ευλογίες ομόφυλων ζευγαριών.
THE LIFO TEAM
Ο γκέι Καθολικός σχεδιαστής που ντύνει τον Πάπα

Διεθνή / Ο γκέι Καθολικός σχεδιαστής που ντύνει τον Πάπα

Ο Ιταλός Filippo Sorcinelli δημιουργεί εδώ και πάνω από 20 χρόνια τελετουργικά άμφια για το Βατικανό. Μετά τον Βενέδικτο ΙΣΤ΄ και τον Φραγκίσκο, τα σχέδιά του φορέθηκαν και από τον Πάπα Λέοντα ΙΔ΄, που βρέθηκε στη λίστα της Vogue με τους πιο καλοντυμένους ανθρώπους του 2025.
THE LIFO TEAM
NATO ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: Γιατί ο πόλεμος στο Ιράν δείχνει ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι έτοιμο να πολεμήσει τη Ρωσία

Από τις ελλείψεις σε πυρομαχικά μέχρι την ανεπαρκή χρηματοδότηση των ναυτικών δυνάμεων, η συμμαχία φαίνεται να βρίσκεται αρκετά μακριά από το να είναι πραγματικά έτοιμη για πόλεμο
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Ας βγούνε οι παιδίσκες της 28ης στη Φιλαδέλδφεια να καταγγείλουν τον μιλιταρισμό και την στρατικοποίηση.Που δεν ξέρουν καν ποια ήταν η Φιλαδέλφεια, πως έπεσε και πότε...