Η Κύπρος ανάμεσα στις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες της ευρωζώνης

Η Κύπρος ανάμεσα στις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες της ευρωζώνης Facebook Twitter
SOOC
0

Η Κύπρος είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες της ζώνης του ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία για τις ενδιάμεσες χειμερινές προβλέψεις της Κομισιόν που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκτιμά ότι η κυπριακή οικονομία θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με ισχυρούς ρυθμούς, που υπολογίζονται στο 3.8% για το 2017, στο 3,2% για το 2018 και στο 2,8% για το 2019.

Η Επιτροπή αποδίδει την ισχυρή πορεία της κυπριακής οικονομίας στην έντονη ιδιωτική κατανάλωση, στη δημόσια κατανάλωση και στην αύξηση των εξαγωγών.

Εκτιμά, παράλληλα, ότι η απασχόληση, οι μισθοί και η κατανάλωση θα συνεχίσουν να αυξάνονται, ακόμη και στην περίπτωση που οι εξαγωγές και ο τουρισμός παρουσιάσουν επιβράδυνση.

Παρουσιάζοντας τις προβλέψεις, ο επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί, επισήμανε ότι η μόνη αρνητική πτυχή είναι τα επίπεδα του πληθωρισμού.

Εξηγεί, ωστόσο, ότι ύστερα από δύο χρόνια σε αρνητικό έδαφος, ο πυρήνας του πληθωρισμού κατέστη οριακά θετικός το 2017. Το 2018 ο πληθωρισμός αναμένεται να αυξηθεί στο 1,2%, κυρίως λόγω των υψηλότερων τιμών του πετρελαίου και στο 1,3% το 2019.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγγνώμη από το Ισραήλ για το πλήγμα σε καθολική εκκλησία στη Γάζα – Σφοδρή καταδίκη από το Βατικανό

Διεθνή / Συγγνώμη από το Ισραήλ για το πλήγμα σε καθολική εκκλησία στη Γάζα – Σφοδρή καταδίκη από το Βατικανό

«Το Ισραήλ λυπάται βαθύτατα που μια άστοχη βολή χτύπησε την εκκλησία της Αγίας Οικογένειας στη Γάζα. Κάθε αθώα ζωή που χάνεται είναι μια τραγωδία», δήλωσε το γραφείο του Μπενιαμίν Νετανιάχου
LIFO NEWSROOM
«Απαράδεκτο»: Η Γερμανία απορρίπτει το σχέδιο «φουσκωμένου» προϋπολογισμού €1,8 τρισ. της φον ντερ Λάιεν

Διεθνή / «Απαράδεκτο»: Η Γερμανία απορρίπτει το σχέδιο «φουσκωμένου» προϋπολογισμού €1,8 τρισ. της φον ντερ Λάιεν

Το Βερολίνο στέλνει ηχηρό μήνυμα απόρριψης στο σχέδιο της Κομισιόν – Προειδοποιεί για «λάθος σήμα» σε επιχειρήσεις και ζητά εξορθολογισμό δαπανών
LIFO NEWSROOM