Η βρετανική κυβέρνηση βάζει φρένο στην εξαγορά εφημερίδων από ξένους επενδυτές

Η κυβέρνηση βάζει φρένο στην αγορά βρετανικών εφημερίδων από ξένα κράτη Facebook Twitter
Βρετανικές εφημερίδες / Φωτ: ΑΠΕ
0

Η βρετανική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βάλει φρένο στην εξαγορά εφημερίδων από εταιρίες ξένων κρατών.

Όπως ανέφεραν σήμερα το Sky News και ένα άτομο με γνώση των κινήσεων της κυβέρνησης, αναμένεται να κατατεθεί τροπολογία με στόχο να απαγορεύσει σε ξένα κράτη να κατέχουν, να επηρεάζουν ή να ελέγχουν βρετανικές εφημερίδες.

Η κίνηση αυτή ενδέχεται να θέσει υπό αμφισβήτηση την προσφορά εξαγοράς της βρετανικής εφημερίδας Telegraph από την υποστηριζόμενη από το Άμπου Ντάμπι εταιρεία Redbird IMI.

Η κυβέρνηση αναμένεται να καταθέσει την τροπολογία κατά την έναρξη της συζήτησης στην Άνω Βουλή των Λόρδων αργότερα σήμερα. Η τροπολογία αυτή θα δώσει στους υπουργούς την εξουσία να μπλοκάρουν οποιαδήποτε συμφωνία εξαγοράς. Η απόφαση του Λονδίνου έρχεται σε μια στιγμή που η Βρετανία χρησιμοποιεί μια ξεχωριστή ρυθμιστική διαδικασία για να εξετάσει αν θα επιτρέψει την προσφορά της Redbird IMI για την αγορά της Telegraph.

Η προσφορά αγοράς μιας από τις πιο διάσημες βρετανικές εφημερίδες από την εταιρεία αυτή έχει εγείρει ερωτήματα σχετικά με την ανεξαρτησία των μέσων ενημέρωσης και τον ρόλο των ξένων επενδυτών που αποκτούν περιουσιακά στοιχεία που θα μπορούσαν να υπονομεύσουν την ελευθερία του Τύπου. Ένας εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ τόνισε ότι η κυβέρνηση θα παρουσιάσει τη θέση της σε μια συζήτηση αργότερα σήμερα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντόναλντ Τραμπ για Πάπα Φραγκίσκο: «Ο Θεός ας σε ευλογεί και μαζί εκείνους που σε αγάπησαν»

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ για Πάπα Φραγκίσκο: «Ο Θεός ας σε ευλογεί και μαζί εκείνους που σε αγάπησαν»

«Ήταν διαφορετικός από όσους προηγήθηκαν» ανέφερε με τη σειρά του και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, συνοδεύοντας την ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ με μία φωτογραφία τους
LIFO NEWSROOM
Θάνατος Πάπα Φραγκίσκου: Ποιοι είναι οι επικρατέστεροι διάδοχοί του - Τα φαβορί και οι εκπλήξεις

Διεθνή / Θάνατος Πάπα Φραγκίσκου: Ποιοι είναι οι επικρατέστεροι διάδοχοί του - Τα φαβορί και οι εκπλήξεις

Για πρώτη φορά ο επόμενος πάπας είναι πιθανό να προέλθει από την Αφρική, την Ασία ή άλλη περιοχή που παραδοσιακά υποεκπροσωπείται στην ηγεσία της Εκκλησίας
LIFO NEWSROOM