Η Κομισιόν θα ζητήσει εξηγήσεις από την Pfizer για τις καθυστερήσεις που αναφέρουν χώρες της ΕΕ στις παραδόσεις των εμβολίων για την επόμενη εβδομάδα.

 

H Pfizer και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχαν ανακοινώσει ότι δεν θα υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις την επόμενη εβδομάδα, έπειτα από από τις καθυστερήσεις αυτής της εβδομάδας λόγω εργασιών σε εργοστάσιο της εταιρείας με στόχο την ενίσχυση της παραγωγής.

 

Η Ιταλία απειλεί ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά της Pfizer για τις καθυστερήσεις. Χθες, Πέμπτη, ο ειδικός επίτροπος για τον κορωνοϊό Ντομένικο Αρκούρι δήλωσε πως η χώρα ενημερώθηκε να αναμένει 20% περικοπή την επόμενη εβδομάδα, έπειτα από μείωση της τάξεως περίπου 30% στις παραδόσεις αυτή την εβδομάδα.

 

Από την πλευρά του ο Τσέχος υπουργός Υγείας, Γιαν Μπλάτνι, δήλωσε χθες ότι οι παραδόσεις της Pfizer στη χώρα του μειώθηκαν κατά περίπου 15% αυτή την εβδομάδα και έως και 30% για τις επόμενες δύο εβδομάδες.

 

«Θα ζητήσουμε διευκρινίσεις από την εταιρεία», δήλωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν. Το συμβόλαιο ανάμεσα στην ΕΕ και την εταιρεία για το εμβόλιο για τον κορωνοϊό είναι εμπιστευτικό, ενώ κάθε χώρα διαπραγματεύεται διαφορετικούς διακανονισμούς για τις παραδόσεις των εμβολίων, σημειώνει το Reuters.

 

Δεν είναι ξεκάθαρο αν η εταιρεία έχει νομική υποχρέωση για την παράδοση συγκεκριμένου αριθμού δόσεων κάθε εβδομάδα, όπως φαίνεται να απαιτούν κάποιες εθνικές παραγγελίες, ή σε τριμηνιαία βάση.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr