Η Κομισιόν κινείται εναντίον Πολωνίας και Ουγγαρίας για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ

Η Κομισιόν κινείται εναντίον Πολωνίας και Ουγγαρίας για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Η Κομισιόν ξεκίνησε νομική διαδικασία εναντίον της Πολωνίας και της Ουγγαρίας, για την παραβίαση θεμελιωδών δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. 

Η διαδικασία εναντίον της Ουγγαρίας αφορά τον νέο νόμο που απαγορεύει την «προώθηση» της ομοφυλοφιλίας σε ανήλικους. Χώρες- μέλη της ΕΕ έχουν αντιδράσει έντονα στον νόμο αυτό, επισημαίνοντας τις διακρίσεις και την παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 

Σε ό,τι αφορά στην Πολωνία, η νομική διαδικασία αφορά την απόφαση περιοχών και δήμων της χώρας να κηρυχθούν «ζώνες ελεύθερες από τη ΛΟΑΤΚΙ ιδεολογία», όπως και την αποτυχία των πολωνικών αρχών να ανταποκριθούν σε αιτήματα για αυτό το ζήτημα. 

«Πλέον, οι δύο χώρες- μέλη έχουν δύο μήνες για να απαντήσουν στα επιχειρήματα της Κομισιόν», αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. «Σε διαφορετική περίπτωση, η Κομισιόν μπορεί να αποφασίσει την παραπομπή στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης», συμπληρώνεται. 

Με πληροφορίες από Reuters 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζιζέλ Πελικό: «Ένιωσα συντετριμμένη από τη φρίκη αλλά δεν νιώθω θυμό»

Διεθνή / Ζιζέλ Πελικό: «Ένιωσα συντετριμμένη από τη φρίκη αλλά δεν νιώθω θυμό»

Η 73χρονη δηλώνει αποφασισμένη να βρει απαντήσεις για να θεραπευτεί - «Θέλω να επισκεφθώ τον πρώην σύζυγό μου για να έχω απαντήσεις. Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω, αλλά πρέπει να τον κοιτάξω κατάματα»
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ήθελε τον πρίγκιπα Άντριου εκτός βασιλικής οικογένειας χρόνια του αφαιρέσουν τους τίτλους

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ήθελε τον πρίγκιπα Άντριου εκτός βασιλικής οικογένειας χρόνια πριν του αφαιρέσουν τους τίτλους

Σύμφωνα με τις πληροφορίες είχε εκφράσει ανοιχτά τις ανησυχίες του στον βασιλιά Κάρολο, μετά την περιβόητη συνέντευξη του Άντριου το 2019 στο BBC, σχετικά με τις σχέσεις του με τον Τζέφρι Επστάιν
THE LIFO TEAM