Η Κίνα ξαναβάζει σε lockdown εκατομμύρια πολίτες σε διαφορετικές πόλεις

Η Κίνα ξαναβάζει σε lockdown εκατομμύρια πολίτες σε διαφορετικές πόλεις Facebook Twitter
0

Η Κίνα έθεσε πάλι σε lockdown εκατομμύρια πολίτες, μετά τα νέα κρούσματα Covid-19, καθώς η κυβέρνηση επιμένει στη σκληρή πολιτική της για τον περιορισμό του ιού, με φόντο τη διχογνωμία για τα προβλήματα που προκαλεί η πολιτική του Πεκίνου στην οικονομία. 

Τα μέτρα αφορούν πόλεις από τα νότια - Shenzhen και Guangzhou - έως το βόρειο λιμάνι Dalian, τη δυτική μητρόπολη Chengdu και τη Shijiazhuang στην κεντρική επαρχία Hebei.

Το lockdown στη Dalian επηρεάζει περίπου τα τρία από τα έξι εκατομμύρια των κατοίκων της και θα έχει αρχική διάρκεια πέντε ημερών, αν και οι αρχές στο παρελθόν έχουν παρατείνει τους περιορισμούς ανάλογα με τον αριθμό των νέων κρουσμάτων.

Η Shenzhen, η οποία έχει 2,5 εκατομμύρια κατοίκους, έκλεισε την Τρίτη τους χώρους διασκέδασης και τις αγορές πώλησης και ανέστειλε τις μεγάλες εκδηλώσεις.

Η Guangzhou, μια πόλη σχεδόν 19 εκατομμυρίων κατοίκων κοντά στο Χονγκ Κονγκ, ανέφερε μόλις πέντε λοιμώξεις την Τρίτη, αλλά οι αρχές διέταξαν ορισμένες περιοχές σε μια συνοικία να κλείσουν τους εσωτερικούς χώρους διασκέδασης και τα εστιατόρια μέχρι το Σάββατο.

Η δημοτική αρχή διέταξε επίσης όλα τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια της περιοχής να καθυστερήσουν την επανέναρξη της νέας σχολικής περιόδου και να σταματήσουν τα offline μαθήματα που έχουν ήδη ξεκινήσει, σύμφωνα με αναφορές των κρατικών μέσων ενημέρωσης. Τα δρομολόγια των λεωφορείων και του μετρό στην περιοχή μειώθηκαν επίσης.

Τα λουκέτα έρχονται σε μία περίοδο που αναδεικνύονται περισσότερες αποδείξεις για τα προβλήματα στην κινεζική οικονομία από την αυστηρή στρατηγική μηδενικών κρουσμάτων Covid-19.

Τα σποραδικά lockdown σε όλη την Κίνα έχουν μειώσει το ενδιαφέρον των καταναλωτών και την επιχειρηματική εμπιστοσύνη, ενώ οι υψηλότατες θερμοκρασίες σε μεγάλα τμήματα της χώρας αυτό το καλοκαίρι οδήγησαν σε καταμερισμό μειωμένης ενέργειας στα εργοστάσια. 

«Οι αγορές θα μπορούσαν και πάλι να πληγούν τις επόμενες δύο εβδομάδες, προκαλώντας πιθανότατα έναν ακόμη γύρο περικοπών», προειδοποίησε η εταιρεία οικονομικών υπηρεσιών Nomura σε σημείωμά της, τονίζοντας τη σημασία πόλεων όπως η Shenzhen, που είναι επίσης ένα σημαντικό λιμάνι.

Το Πεκίνο έχει μείνει σχετικά ανεπηρέαστο, αν και οι αρχές αποθαρρύνουν τους πολίτες από τα ταξίδια μέσα και έξω από την πρωτεύουσα και οι κάτοικοι υπόκεινται σε ελέγχους σε σχεδόν καθημερινή βάση.

Τμηματικά, lockdown έχουν επιβληθεί σε άλλες πόλεις όπως η Chengdu στα νοτιοδυτικά, η Shenyang στα βορειοανατολικά και η Jishui στα νοτιοανατολικά.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ