Η Κίνα «επικηρύσσει» τα αγριογούρουνα – Δίνει αμοιβή στους κυνηγούς για κάθε νεκρό ζώο

Η Κίνα επικηρύσσει τα αγριογούρουνα – Δίνει αμοιβή στους κυνηγούς για κάθε νεκρό ζώο Facebook Twitter
0

Τις πρώτες πρωινές ώρες ενός πρωινού του Οκτωβρίου, δεκάδες σκύλοι κυνηγούσαν την ογκώδη φιγούρα ενός ζώου που διασχίζει ένα δάσος στη βορειοδυτική Κίνα, καθώς ένα θερμικό drone πετούσε από πάνω. 

«Τα σκυλιά το έπιασαν! Μαχαιρώστε το! Μαχαιρώστε το!» φώναζε στον κυνηγό, ο χειριστής του drone στον ασύρματό του. Ο κυνηγός έσπευσε στο σημείο όπου τα σκυλιά είχαν στριμώξει το ζώο των 125 κιλών και το σκότωσε, εξασφαλίζοντας αμοιβή 2.400 γιουάν – περίπου 330 δολάρια. Πρόκειται για μέλος σε μία από τις έξι ομάδες «κυνηγών επικηρυγμένων» που προσέλαβε η κομητεία Xiji στη βορειοδυτική αυτόνομη περιοχή Ningxia Hui της Κίνας αυτό το φθινόπωρο. 

Το θήραμά τους; Αγριογούρουνα.

Τα τελευταία χρόνια, η Κίνα έχει εξουσιοδοτήσει ομάδες κυνηγών να σκοτώνουν αγριογούρουνα στο πλαίσιο ενός πιλοτικού προγράμματος για τον έλεγχο του είδους που καταστρέφει καλλιέργειες και προκαλεί ατυχήματα, τραυματισμούς, ακόμη και θανάτους. Τον Φεβρουάριο, το πρόγραμμα επεκτάθηκε σε εθνική σφαγή. Οι κυνηγοί δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούν πυροβόλα όπλα ή δηλητήριο, αλλά η σφαγή έχει εκπλήξει το κοινό σε μια χώρα όπου η προστασία της άγριας ζωής είναι αυστηρά ρυθμισμένη. 

Ομάδες προστασίας των ζώων έχουν επικρίνει το μέτρο, καθώς οι ειδικοί συζητούν αν η αύξηση των επιθέσεων αγριόχοιρων δικαιολογεί τη θανάτωση μεγάλου αριθμού ζώων και αν το κυνήγι είναι η σωστή λύση για τον μετριασμό των συγκρούσεων μεταξύ ανθρώπου και άγριας ζωής στη δεύτερη πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου.

Το πρόβλημα της Κίνας με τα αγριογούρουνα χρονολογείται πάνω από δύο δεκαετίες, όταν οι άνθρωποι κυνήγησαν τόσα πολλά από τα ζώα για να τα φάνε, ώστε εξαφανίστηκαν σε ορισμένες περιοχές, σύμφωνα με τον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα CGTN.

Ως απάντηση, η κυβέρνηση τα πρόσθεσε σε έναν εθνικό κατάλογο προστασίας το 2000, επιτρέποντας το κυνήγι με άδεια μόνο σε περιοχές όπου υπήρχαν πάρα πολλά αγριογούρουνα. Με την πάροδο του χρόνου, σχεδόν απαλλαγμένος από φυσικούς θηρευτές, ο πληθυσμός του ζώου αυξήθηκε από περίπου 10.000 σε περίπου 2 εκατομμύρια, και το ίδιο συνέβη και με τις αναφορές για επιθέσεις αγριογούρουνων.

Τα αγριογούρουνα προκάλεσαν ζημιές σε περιουσίες ή ανθρώπους σε όλες τις 34 επαρχιακές περιοχές της Κίνας εκτός από οκτώ, ανέφερε η Εθνική Διοίκηση Δασών και Λιβαδιών (NFGA) τον περασμένο Ιανουάριο. Στην κομητεία Xiji, όπου έξι επίσημες ομάδες κυνηγών σκότωσαν 300 αγριογούρουνα αυτό το φθινόπωρο, τα ζώα προκάλεσαν οικονομικές απώλειες άνω των 2 εκατομμυρίων γιουάν - περίπου 276.200 δολάρια- μόνο το 2023, κυρίως μέσω της διάλυσης γεωργικών εκτάσεων, δήλωσε τοπικός αξιωματούχος στην εφημερίδα The Paper, μια κρατική εφημερίδα.

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΓΑΛΛΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ

Διεθνή / Βρετανία και Γαλλία έτοιμες να αναπτύξουν στρατεύματα στην Ουκρανία μετά από ειρηνευτική συμφωνία

«Μετά την κατάπαυση του πυρός, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία θα δημιουργήσουν στρατιωτικούς κόμβους σε όλη την Ουκρανία», δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ
THE LIFO TEAM
ΦΑΝΑΡΙ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ

Διεθνή / Θεοφάνεια στο Φανάρι: Μήνυμα εκκλησιαστικής ενότητας για την Ουκρανία από τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Σε πανηγυρικό κλίμα η Θεία Λειτουργία - Παρευρέθηκαν Κυριάκος Πιερρακάκης, Νίκος Ανδρουλάκης και Σοφία Ζαχαράκη αλλά και ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. Επιφάνιος
THE LIFO TEAM
ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΗΠΑ ΣΤΙΒΕΝ ΜΙΛΕΡ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Κανείς δεν θα μας πολεμήσει για τη Γροιλανδία»: Προκαλούν εκ νέου οι δηλώσεις του Στίβεν Μίλερ

«Tο πραγματικό ερώτημα είναι με ποιο δικαίωμα η Δανία ισχυρίζεται ότι ελέγχει τη Γροιλανδία» δήλωσε ο Μίλερ, ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο
THE LIFO TEAM