Η Κάμερον Ντίαζ λέει πως δεν την νοιάζει η εμφάνιση: «Δεν πλένω ούτε το πρόσωπό μου»

Η Κάμερον Ντίαζ λέει πως δεν την νοιάζει η εμφάνιση: «Δεν πλένω ούτε το πρόσωπό μου» Facebook Twitter
0

Η Κάμερον Ντίαζ λέει πως η σχέση της με την ομορφιά και το γήρας έχει αλλάξει από τότε που αποχώρησε από το Χόλιγουντ το 2014 για να επικεντρωθεί στην οικογένειά της.

Η 49χρονη πρώην ηθοποιός εμφανίστηκε στο podcast «Rule Breakers» του BBC, όπου μίλησε για την καριέρα, την ζωή της και την ψυχική της κατάσταση καθώς πλησιάζει τα 50.

Συζητώντας περί ματαιοδοξίας, η Ντίαζ παραδέχθηκε πως κάποτε ήταν παγιδευμένη σε έναν κόσμο όπου η ομορφιά ήταν το επίκεντρο.

«Είμαι απόλυτο θύμα όλης της κοινωνικής αντικειμενοποίησης και εκμετάλλευσης που υφίστανται οι γυναίκες», είπε. «Έχω πέσει στην παγίδα από όλα αυτά σε συγκεκριμένες φάσεις της ζωής μου».

Και συνέχισε, «Είναι δύσκολο να μην το κάνεις, είναι δύσκολο να μην κοιτάς τον εαυτό σου και να μην τον κρίνεις με βάση διάφορους δείκτες ομορφιάς, και νομίζω ότι αυτό είναι ένα από τα σημαντικότερα πράγματα...Τα τελευταία οκτώ χρόνια, είμαι σαν άγριο ζώο, σαν θηρίο!».

Η Κάμερον Ντίαζ λέει πως δεν την νοιάζει η εμφάνιση: «Δεν πλένω ούτε το πρόσωπό μου» Facebook Twitter
Στο κόκκινο χαλί της 82ης τελετής απονομής των Βραβείων Όσκαρ, τον Μάρτιο του 2010. Φωτ: EPA/PAUL BUCK

Ωστόσο σημείωσε ότι προτιμά την τωρινή εικόνα της από την «τοξική» εμπειρία του να κάθεται μπροστά στον καθρέφτη για ώρες κάθε μέρα, έχοντας εμμονή με την εμφάνισή της όταν ήταν ηθοποιός της πρώτης γραμμής.

«Κάποια στιγμή λες, "Γιατί είμαι τόσο κακή με τον εαυτό μου;". Το σώμα μου είναι δυνατό, ικανό. Γιατί το υποβαθμίζω; Γιατί να είμαι κακός μαζί του ενώ με έφερε μέχρι εδώ;», προσθέτει.

Η Κάμερον Ντίαζ λέει πως δεν την νοιάζει η εμφάνιση: «Δεν πλένω ούτε το πρόσωπό μου» Facebook Twitter
Με τον σύζυγό της, Benji Maddien στον αγώνα μπάσκετ Los Angeles Lakers - Washington Wizards, τον Ιανουάριο του 2015, λίγο μετά τον γάμο τους. Φωτ: EPA/MICHAEL NELSON

Σήμερα λέει πως έχει αποδεχθεί αυτό που είναι. «Δεν με νοιάζει. Κυριολεκτικά, το τελευταίο πράγμα που σκέφτομαι σε καθημερινή βάση είναι πώς δείχνω», παραδέχεται.

Επιπλέον πρόσθεσε πως αν και έχει «περίπου ένα δισεκατομμύριο προϊόντα» περιποίησης και καλλυντικά, «κυριολεκτικά δεν κάνω τίποτα. Ας πούμε δεν πλένω ποτέ το πρόσωπό μου…», εξήγησε.

«Δύο φορές το μήνα, μπορεί να πω, "Ας βάλω αυτό". Μια φορά φτάνει, σωστά; Τύπου, μόνο αυτό δεν χρειάζεται να κάνω; Δεν είμαι σε φάση αυτή τη στιγμή να ξοδεύω ενέργεια σε αυτό», είπε.

Όπως εξηγεί, δεν την αγχώνει καθόλου που γίνεται τα 50 τον ερχόμενο Αύγουστο, σημειώνοντας πως το μόνο πράγμα που έχει σημασία για εκείνη είναι να «μένει δυνατή».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΣΑΝΤ ΣΥΡΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΛΕΜΟΥ

Διεθνή / Συρία: Σε εξέλιξη προετοιμασία υπόθεσης για εγκλήματα πολέμου κατά του καθεστώτος Άσαντ

Ο πρώην διοικητής της πολιτοφυλακής του καθεστώτος Άσαντ, κατηγορείται για μαζικές δολοφονίες και βίαιες εξαφανίσεις αμάχων στη Δαμασκό, σε μια υπόθεση που θεωρείται κρίσιμη για τη μεταβατική δικαιοσύνη στη Συρία
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΠΙΤ ΧΕΓΚΣΕΘ ΚΟΝΓΚΡΕΣΟ

Διεθνή / Χέγκσεθ για Ιράν: «Ο πόλεμος ήταν αναγκαίος, αποτελούσαν υπαρξιακή απειλή»

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας βρέθηκε ενώπιον του Κογκρέσου για να «λογοδοτήσει» και να δεχτεί ερωτήσεις - κυρίως για τον πόλεμο με το Ιράν, παρότι τυπικά η ακρόαση αφορούσε τον νέο αμυντικό προϋπολογισμό του Πενταγώνου
THE LIFO TEAM
ΣΟΥΔΑΝ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ

Διεθνή / Οι ξεχασμένοι φύλακες των πυραμίδων του Σουδάν: Πώς ο πόλεμος άδειασε τη Μερόη

Κάποτε ήταν από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα του Σουδάν - Σήμερα, μέσα στον πόλεμο, οι πυραμίδες της Μερόης στέκουν σχεδόν έρημες, με ελάχιστους ανθρώπους να παλεύουν να διατηρήσουν ζωντανή μια ιστορία 2.400 ετών.
THE LIFO TEAM