Η κάμερα μου είναι όπλο: γυναίκες καταγράφουν με τα κινητό όσους τις παρενοχλούν

0

Στο Ιράν, τη χώρα που προσπαθεί να απαλλαγεί από την υποχρεωτική χρήση του χιτζάμπ, οι γυναίκες που επιλέγουν να πετάξουν από το κεφάλι τους την μαντίλα βρίσκονται αντιμέτωπες με την ταπείνωση, την παρενόχληση, ακόμη και τις σεξουαλικές επιθέσεις: αυτό είναι το τίμημα της ελευθερίας. 

Για την αποτελεσματική αντιμετώπιση αυτής της ντροπής, η Masih Aline Jad, ακτιβίστρια υπέρ των γυναικείων δικαιωμάτων δημιούργησε στα social media το hashtag #MyCameraIsMyWeapon, προτρέποντας τις συμπατριώτισσες τους να δείχνουν θάρρος και να καταγράφουν με τα κινητά τους, όποιον τις πλησιάζει παρενοχλώντας, απειλώντας ή έτοιμος να τους επιτεθεί. 

Το βίντεο ανεβαίνει στα social media με τα πρόσωπα αυτών των αντρών σε μία ξεκάθαρη δήλωση ότι αυτή η τακτική εκφοβισμού και ταπείνωσης του γυναικείου φύλου δεν θα γίνεται πλέον ανεκτή χωρίς συνέπειες. 

Ας σημειωθεί ότι η Jad ήταν η ίδια που δημιούργησε και το κίνημα #WhiteWednesdays, παρακινώντας τις γυναίκες κάθε Τετάρτη να βγαίνουν στους δρόμους της χώρας, αφήνοντας το κεφάλι και τα μαλλιά τους εκτεθειμένα, βγάζοντας τη μαντίλα. 

«Από το να ικευτεύουμε για την ελευθερία μας, προτιμήσαμε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας», δηλώνει χαμογελαστή μία από τις υποστηρίκτριες του κινήματος... 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ο Παλαιστίνιος ακτιβιστής Μαχμούντ Χαλίλ κινδυνεύει να συλληφθεί ξανά

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Παλαιστίνιος ακτιβιστής Μαχμούντ Χαλίλ κινδυνεύει να συλληφθεί ξανά

«Η πόρτα μπορεί να άνοιξε για πιθανή εκ νέου κράτηση στο μέλλον, αλλά αυτό δεν σταματά τη δέσμευσή μας στην Παλαιστίνη, στη Δικαιοσύνη και τη λογοδοσία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Χαλίλ
THE LIFO TEAM
Ισπανία:

Διεθνή / Ισπανία: Μετεωρολόγοι πέφτουν θύματα μίας αυξανόμενης «ρητορικής μίσους», αποκαλύπτει έρευνα

Η υπουργός Περιβάλλοντος δήλωσε ότι οι επιθέσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επηρεάζουν την αντίληψη για τη μετεωρολογία και υποτιμούν το έργο των επιστημόνων
THE LIFO TEAM
ΕΛΒΕΤΙΑ CRANS MONTANA ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ

Διεθνή / Ελβετία: H υπάλληλος του μπαρ που φέρεται να κρατούσε τα βεγγαλικά δεν γνώριζε τους κινδύνους, αναφέρει η οικογένειά της

Υπενθυμίζεται ότι οι Γάλλοι ιδιοκτήτες του μπαρ κατηγορούνται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, σωματική βλάβη εξ αμελείας και εμπρησμό εξ αμελείας
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει τις ένοπλες δυνάμεις στη Μινεσότα

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει στρατό στη Μινεσότα - «Θα θέσω σε εφαρμογή τον Νόμο περί Εξέγερσης»

Στόχος του Αμερικανού προέδρου είναι η καταστολή των διαδηλώσεων που έχουν ξεσπάσει μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό μίας γυναίκας από πράκτορα της Υπηρεσίας Μετανάστευσης (ICE)
THE LIFO TEAM