Με την πρώτη ματιά, το T-shirt της Κάιλι Τζένερ με ένα παντελόνι Jacquemus, ένα παλτό Sid Neigum και τσάντα Hermès Kelly μοιάζουν μια συνηθισμένη εικόνα- αλλά το outfit κρύβει μια «επιστημονική έκπληξη».

 

Φτιαγμένο από την 28χρονη Ρόζι Μπρόντχεντ, απόφοιτη της Σχολής Τεχνών και Design Saint Martins, το μακρυμάνικο μπλουζάκι της Κάιλι είναι από το εν εξελίξει ερευνητικό πρότζεκτ της, Skin II, που «εξερευνά τα οφέλη της ενσωμάτωσης υγιών βακτηρίων του δέρματος σε ίνες ρούχων ως εναλλακτική στα δυνητικά τοξικά αντιμικροβιακά που χρησιμοποιούνται σήμερα στα υφάσματα», εξηγεί στη Vogue. 

 

«Επικοινώνησαν μαζί μου οι στυλίστες της, που βρίσκονται στο Λος Άντζελες, και μου είπαν ότι η Κάιλι λάτρεψε τα κομμάτια και θα ήθελε να τα χρησιμοποιήσει στο καθημερινό της ντύσιμο», λέει η επιστήμονας και σχεδιάστρια.

 

Kylie Jenner Is Wearing Rather Than Drinking Her Probiotics
Υπάρχουν περισσότερα από όσα φαίνονται στα ρούχα της Κάιλι.

 

Τα ενσωματωμένα βακτήρια τα υφάσματα των ρούχων της Ρόζι συνδέονται με «μειωμένη κακοσμία του σώματος, που λέγεται ότι ενθαρρύνει την ανανέωση κυττάρων κα βελτιώνει το ανοσοποιητικό σύστημα του δέρματος», εξηγεί. «Το σύστημα της επιδερμίδας μας διαμορφώνεται από το φυσικό μας περιβάλλον. Ό,τι βάζουμε πάνω και δίπλα στο δέρμα μας έχει άμεσο αντίκτυπο στο σώμα μας και στην υγεία της επιδερμίδας μας. Η συγκεκριμένη έρευνα εστιάζει στις φυσικές εναλλακτικές αντικατάστασης της ανάγκης για χημικά υφάσματα», προσθέτει. 

 

Kylie Jenner Is Wearing Rather Than Drinking Her Probiotics
Η Κάιλι Τζένερ με ρούχο της Rosie Broadhead.

 

Ο ενθουσιασμός της Ρόζι για την επιλογή της Κάιλι δεν σταματά μόνο στην έκθεση από μια διάσημη. «Η κοινότητα των βιο-σχεδιαστών είναι ακόμη πολύ μικρή αλλά είναι ενθαρρυντικό που μελλοντικά υλικά και θεραπευτικά ρούχα αρχίζουν να αναγνωρίζονται από στιλίστες διασήμων», λέει.

 

Όπως εξηγεί, τα ρούχα της Κάιλι περιέχουν φύκια, ψευδάργυρο και βιταμίνη Ε. «Τα συγκεκριμένα συστατικά παρέχουν οφέλη στην υγεία του δέρματος με μικρότερο αντίκτυπο στο περιβάλλον και χρησιμοποιούν τεχνολογία σε αρμονία με το σώμα», λέει η Ρόζι. 

 

Με πληροφορίες από Vogue