Η Johnson & Johnson άρχισε σήμερα να παραδίδει το μονοδοσικό εμβόλιό της κατά της Covid-19 στις χώρες της ΕΕ.

 

H Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένει συνολικά 55 εκατομμύρια δόσεις του συγκεκριμένου εμβολίου ως τα τέλη Ιουνίου, ενώ η Ελλάδα θα λάβει 1,3 εκατομμύρια από τις δόσεις αυτές - 960.000 εκ των οποίων αναμένονται τον Ιούνιο. Πληροφορίες αναφέρουν πως στην Ελλάδα δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson αναμένονται την Τετάρτη.

 

Οι πρώτες δόσεις του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson παραδόθηκαν σήμερα στην ΕΕ, μεταξύ αυτών είναι και το Βέλγιο, που θα παραλάβει 36.000 δόσεις του εμβολίου ωστόσο οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν εντός λίγων ημερών, ανέφερε το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RT..

 

Η εταιρεία είχε αρχικά σχεδιάσει να αρχίσει τις παραδόσεις στις αρχές Απριλίου, όμως καθυστέρησε εξαιτίας θεμάτων στην παραγωγή του εμβολίου.

 

«Οι πρώτες δόσεις φεύγουν σήμερα από τις αποθήκες για τα κράτη μέλη», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. «Η Johnson & Johnson αρχίζει σήμερα να στέλνει το εμβόλιο στην ΕΕ. Πολύ καλά νέα», σημείωσε ο Πέτερ Λίζε, ευρωβουλευτής του κόμματος της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ.

 

Η αμερικανική εταιρεία έχει δεσμευθεί να παραδώσει 55 εκατομμύρια δόσεις στην ΕΕ μέχρι το τέλος Ιουνίου και άλλα 120 εκατομμύρια το τρίτο τρίμηνο, δήλωσε αυτό το μήνα ο επίτροπος Βιομηχανίας της ΕΕ Τιερί Μπρετόν.

 

«Μέχρι πολύ πρόσφατα, δεν ήταν σαφές αν η υπόσχεση αυτή θα τηρούνταν. Ωστόσο 50 εκατομμύρια δόσεις είναι σίγουρες» για το δεύτερο τρίμηνο, δήλωσε ο Λίζε, επισημαίνοντας πως έλαβε αυτή την πληροφορία από την εταιρεία και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που συντονίζει τις συνομιλίες με τους κατασκευαστές εμβολίων.

 

Εκπρόσωπος της Johnson & Johnson επιβεβαίωσε πως η εταιρεία άρχισε σήμερα τις παραδόσεις σε χώρες της ΕΕ, τη Νορβηγία και την Ισλανδία, όμως αρνήθηκε να σχολιάσει όσον αφορά τις προμήθειες για τον Απρίλιο και το δεύτερο τρίμηνο.

 

Η εταιρεία ανακοίνωσε πως προγραμματίζει να παραδώσει το 2021 στην ΕΕ, τη Νορβηγία και την Ισλανδία 200 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr