Η Johnson & Johnson θα διακόψει την πούδρα με ταλκ από το 2023 μετά τις μηνύσεις για αμίαντο

Η Johnson & Johnson θα διακόψει την πούδρα με ταλκ από το 2023 μετά τις μηνύσεις για αμίαντο Facebook Twitter
Φωτ: llustration by Justin Sullivan/Getty Images
0

Η εταιρεία Johnson & Johnson θα αντικαταστήσει το ταλκ με άμυλο καλαμποκιού, στα προϊόντα της παγκοσμίως, μετά τις αμέτρητες νομικές διαμάχες για καρκινογόνο αμίαντο.

Το προϊόν βρέθηκε στο στόχαστρο μετά δεκάδες χιλιάδες αγωγές που υποβλήθηκαν από πελάτες της Johnson & Johnson.

Η εταιρεία διέκοψε τις πωλήσεις της βρεφικής πούδρας με βάση το ταλκ στη Βόρεια Αμερική το 2020, και θα σταματήσει τις πωλήσεις του επίμαχου προϊόντος παγκοσμίως το 2023, όπως γνωστοποίησε την Πέμπτη. 

Η Johnson & Johnson γνωστοποίησε ότι ήδη πουλάει πούδρα χρησιμοποιώντας άμυλο καλαμποκιού σε χώρες σε όλο τον κόσμο.

Η εταιρεία είναι αντιμέτωπη περίπου 38.000 μηνύσεις από καταναλωτές και τους επιζώντες τους που κατηγορούν την J&J ότι τα προϊόντα ταλκ της προκάλεσαν καρκίνο λόγω μόλυνσης με αμίαντο, μια γνωστή καρκινογόνο ουσία.

H Johnson & Johnson αρνείται τους ισχυρισμούς, υποστηρίζοντας ότι δεκαετίες επιστημονικών δοκιμών και ρυθμιστικών εγκρίσεων έχουν δείξει ότι το ταλκ της είναι ασφαλές και απαλλαγμένο από αμίαντο. Την Πέμπτη επανέλαβε τη δήλωση καθώς ανακοίνωσε τη διακοπή του προϊόντος.

Έρευνα του Reuters το 2018 διαπίστωσε ότι η Johnson & Johnson γνώριζε για δεκαετίες ότι ο αμίαντος, ένας καρκινογόνος παράγοντας, υπήρχε στα προϊόντα ταλκ της. Εσωτερικά αρχεία της εταιρείας, οι μαρτυρίες δοκιμών και άλλα στοιχεία έδειξαν ότι τουλάχιστον από το 1971 έως τις αρχές της δεκαετίας του 2000, σκόνες μερικές φορές ήταν θετικές για μικρές ποσότητες αμιάντου.

Το Women’s Voices for the Earth ήταν ένας από τους σχεδόν 200 οργανισμούς που συμμετείχαν σε μια εκστρατεία, με επικεφαλής την Black Women for Wellness, για να πιέσουν την Johnson & Johnson να αφαιρέσει τα προϊόντα με βάση το ταλκ από τα ράφια σε όλο τον κόσμο.

«Αντιμετωπίσαμε μια τεράστια εταιρεία και παλέψαμε και κερδίσαμε», λέει η Janette Robinson Flint, διευθύντρια της Black Women for Wellness.

«Όταν είπαν ότι το απέσυραν από την αγορά στη Βόρεια Αμερική, δεν το απομάκρυναν πραγματικά από την αγορά – απλώς άλλαξαν την αγορά. Το έβγαλαν από πολυτελή καταστήματα, αλλά το κράτησαν σε καταστήματα με προϊόντα των 99 σεντ», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες NYTimes & Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ Χ XCHAT

Διεθνή / Έλον Μασκ: Η X λανσάρει το XChat, μία αυτόνομη εφαρμογή μηνυμάτων

Η εφαρμογή περιλαμβάνει λειτουργίες που εστιάζουν στην ιδιωτικότητα, όπως η δυνατότητα απενεργοποίησης των στιγμιότυπων οθόνης και η αποστολή μηνυμάτων που διαγράφονται αυτόματα μέσα σε λίγα λεπτά
THE LIFO TEAM
ΝΑΠΟΛΗ ΕΝΟΠΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ

Διεθνή / Νάπολη: Ένοπλοι ληστές κράτησαν 25 ομήρους σε τράπεζα - Διέφυγαν μέσω υπόγειας σήραγγας

Παρόμοια ληστεία είχε σημειωθεί το 2020 σε υποκατάστημα της Crédit Agricole στο Milan, όπου οι δράστες χρησιμοποίησαν επίσης το αποχετευτικό δίκτυο για να αποκτήσουν πρόσβαση και να διαφύγουν
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΗΠΑ ΝΑΡΚΕΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Τι είδους νάρκες έχει τοποθετήσει το Ιράν στα Στενά του Ορμούζ και πώς θα μπορούσαν οι ΗΠΑ να τις απομακρύνουν;

Ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να ξεκινήσει επιχειρήσεις κατά των ναρκών στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας για το άνοιγμα των Στενών, όμως η αποναρκοθέτηση είναι μια επίπονη και επικίνδυνη διαδικασία
THE LIFO TEAM