Η Jazell Barbie Royale είναι η πρώτη μαύρη που κερδίζει καλλιστεία για transgender στην Ταϊλάνδη

Η Jazell Barbie Royale είναι η πρώτη μαύρη που κερδίζει καλλιστεία για transgender στην Ταϊλάνδη Facebook Twitter
0

Η Αμερικανίδα Jazell Barbie Royale έγινε η πρώτη μαύρη που στέφθηκε «Miss International Queen» στην Ταϊλάνδη σε έναν διαγωνισμό ομορφιάς για transgender γυναίκες, από τότε που ξεκίνησε το 2004.

Στο άκουσμα της νίκης της, η 31χρονη Royale άπλωσε τα χέρια της και πανηγύριζε με δάκρυα στα μάτια την επικράτησή της έναντι των υπολοίπων 19 υποψηφίων από χώρες σε όλο τον κόσμο, ανάμεσά τους Βραζιλία, Περού και άλλες ασιατικές. Στη δεύτερη θέση ήρθε η Kanwara Kaewjin από την Ταϊλάνδη και στην τρίτη η Yaya από την Κίνα. 

Η Royale, που είναι ακτιβίστρια για το HIV, είπε πως ελπίζει η νίκη της να εμπνεύσει και άλλους, οι οποίοι ίσως πουν «αν μπορεί αυτή να το κάνει, θα πάω κι εγώ του χρόνου στα Miss International Queen για να διαγωνιστώ». Επίσης θέλει να χρησιμοποιήσει την καινούργια πλατφόρμα της για να ενημερώσει σχετικά με την σημασία του τεστ HIV, του ασφαλούς σεξ και την ιατρικής περίθαλψης. 

Η Jazell Barbie Royale είναι η πρώτη μαύρη που κερδίζει καλλιστεία για transgender στην Ταϊλάνδη Facebook Twitter
Η Jazell Barbie Royale είναι η πρώτη μαύρη που κερδίζει καλλιστεία για transgender στην Ταϊλάνδη Facebook Twitter

Το θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν παγκόσμια ισότητα. Η νίκη της Royale έρχεται σε μια περίοδο που η κυβέρνηση Τραμπ προσπαθεί να αποκλείσει transgender άτομα να καταταγούν στο στρατό, μια διαμάχη που έχει ήδη πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης. 

Η Jazell Barbie Royale είναι η πρώτη μαύρη που κερδίζει καλλιστεία για transgender στην Ταϊλάνδη Facebook Twitter

Η Royale είπε πως αν έπρεπε να στείλει ένα μήνυμα στον Τραμπ, θα του έλεγε, "Σε παρακαλώ μην κατέβεις υποψήφιος στο επόμενο γύρο. 

 

Η διοργανώτρια χώρα Ταϊλάνδη έχει πολύ πιο ορατή και δυναμική transgender κοινότητα συγκριτικά με τις γειτονικές της. Η πρώτη transgender υποψήφια για πρωθυπουργός πρόσφατα έγινε θέμα συζήτησης με αφορμή τις επικείμενες εκλογές στα τέλη Μαρτίου. Όταν η Ταϊλάνδη είχε κάνει πέρυσι τον διαγωνισμό Miss Universe, η Μις Ισπανία ήταν η πρώτη υποψήφια transgender στην ιστορία του θεσμού.

Ωστόσο οι γάμοι ομοφύλων δεν έχουν αναγνωριστεί ακόμη νομικά στη χώρα και οι διακρίσεις εξακολουθούν να υφίστανται. 

Με πληροφορίες από South China Morning Post

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΟΗΕ ΗΠΑ ΝΕΚΡΟΙ

Διεθνή / ΟΗΕ: Οι δαπάνες των ΗΠΑ για τον πόλεμο στο Ιράν θα μπορούσαν να έχουν σώσει 87 εκατ. ζωές

«Κατακλυσμική» χαρακτήρισε την οικονομική κατάσταση των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων ο επικεφαλής της ανθρωπιστικής υπηρεσίας του ΟΗΕ, σημειώνοντας ότι ο προϋπολογισμός της υπηρεσίας του έχει μειωθεί κατά περίπου 50%
ΙΡΑΝ ΟΗΕ ΗΠΑ ΝΕΚΡΟΙ
ΡΩΣΙΑ ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ

Διεθνή / Ρωσία και Βόρεια Κορέα συνδέονται πλέον μέσω οδικής γέφυρας

Οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών έχουν ενισχυθεί εν μέσω της πλήρους εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, με τη Μόσχα και την Πιονγιάνγκ να εμβαθύνουν τους οικονομικούς, πολιτικούς, πολιτιστικούς και στρατιωτικούς δεσμούς τους
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΣ

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Ποιος είναι ο 88χρονος που αγκάλιασε - «Εκπλήρωσε την επιθυμία της αποθανούσας συζύγου του», γράφουν διεθνή ΜΜΕ

Το βίντεο που καταγράφει την πριγκίπισσα να αγκαλιάζει τον ηλικιωμένο κατά τη διάρκεια της δεξίωσης για τη συμπλήρωση 100 ετών από τη γέννηση της βασίλισσας Ελισάβετ
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΤΖΕΙ ΝΤΙ ΒΑΝΣ

Διεθνή / «Στον πάγο» η αποστολή Βανς στο Ισλαμαμπάντ – Χωρίς απάντηση από την Τεχεράνη οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ–Ιράν

Αμερικανοί αξιωματούχοι αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο επανεκκίνησης της αποστολής ακόμη και άμεσα, εφόσον η Τεχεράνη δώσει σήμα ότι είναι διατεθειμένη να διαπραγματευτεί
THE LIFO TEAM