Η Jazell Barbie Royale είναι η πρώτη μαύρη που κερδίζει καλλιστεία για transgender στην Ταϊλάνδη

Η Jazell Barbie Royale είναι η πρώτη μαύρη που κερδίζει καλλιστεία για transgender στην Ταϊλάνδη Facebook Twitter
0

Η Αμερικανίδα Jazell Barbie Royale έγινε η πρώτη μαύρη που στέφθηκε «Miss International Queen» στην Ταϊλάνδη σε έναν διαγωνισμό ομορφιάς για transgender γυναίκες, από τότε που ξεκίνησε το 2004.

Στο άκουσμα της νίκης της, η 31χρονη Royale άπλωσε τα χέρια της και πανηγύριζε με δάκρυα στα μάτια την επικράτησή της έναντι των υπολοίπων 19 υποψηφίων από χώρες σε όλο τον κόσμο, ανάμεσά τους Βραζιλία, Περού και άλλες ασιατικές. Στη δεύτερη θέση ήρθε η Kanwara Kaewjin από την Ταϊλάνδη και στην τρίτη η Yaya από την Κίνα. 

Η Royale, που είναι ακτιβίστρια για το HIV, είπε πως ελπίζει η νίκη της να εμπνεύσει και άλλους, οι οποίοι ίσως πουν «αν μπορεί αυτή να το κάνει, θα πάω κι εγώ του χρόνου στα Miss International Queen για να διαγωνιστώ». Επίσης θέλει να χρησιμοποιήσει την καινούργια πλατφόρμα της για να ενημερώσει σχετικά με την σημασία του τεστ HIV, του ασφαλούς σεξ και την ιατρικής περίθαλψης. 

Η Jazell Barbie Royale είναι η πρώτη μαύρη που κερδίζει καλλιστεία για transgender στην Ταϊλάνδη Facebook Twitter
Η Jazell Barbie Royale είναι η πρώτη μαύρη που κερδίζει καλλιστεία για transgender στην Ταϊλάνδη Facebook Twitter

Το θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν παγκόσμια ισότητα. Η νίκη της Royale έρχεται σε μια περίοδο που η κυβέρνηση Τραμπ προσπαθεί να αποκλείσει transgender άτομα να καταταγούν στο στρατό, μια διαμάχη που έχει ήδη πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης. 

Η Jazell Barbie Royale είναι η πρώτη μαύρη που κερδίζει καλλιστεία για transgender στην Ταϊλάνδη Facebook Twitter

Η Royale είπε πως αν έπρεπε να στείλει ένα μήνυμα στον Τραμπ, θα του έλεγε, "Σε παρακαλώ μην κατέβεις υποψήφιος στο επόμενο γύρο. 

 

Η διοργανώτρια χώρα Ταϊλάνδη έχει πολύ πιο ορατή και δυναμική transgender κοινότητα συγκριτικά με τις γειτονικές της. Η πρώτη transgender υποψήφια για πρωθυπουργός πρόσφατα έγινε θέμα συζήτησης με αφορμή τις επικείμενες εκλογές στα τέλη Μαρτίου. Όταν η Ταϊλάνδη είχε κάνει πέρυσι τον διαγωνισμό Miss Universe, η Μις Ισπανία ήταν η πρώτη υποψήφια transgender στην ιστορία του θεσμού.

Ωστόσο οι γάμοι ομοφύλων δεν έχουν αναγνωριστεί ακόμη νομικά στη χώρα και οι διακρίσεις εξακολουθούν να υφίστανται. 

Με πληροφορίες από South China Morning Post

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Ιράν: Ο πόλεμος μπορεί να διαρκέσει μήνες και να προκαλέσει παγκόσμια οικονομική καταστροφή

Η ιρανική κυβέρνηση, μιλώντας στο Sky News, δήλωσε ότι ο κόσμος δεν πρέπει να περιμένει ότι θα δείξει «αυτοσυγκράτηση», προειδοποιώντας για περαιτέρω κλιμάκωση και προοπτική σοβαρών επιπτώσεων στην παγκόσμια οικονομία και ενεργειακές αγορές
THE LIFO TEAM
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / «Ημέρα της Κρίσης»: Το καταστροφικό σενάριο μετά τις επιθέσεις σε ενεργειακές εγκαταστάσεις στη Μέση Ανατολή

Οι επιθέσεις σε ενεργειακές εγκαταστάσεις και από τις δύο πλευρές της σύγκρουσης αυτή την εβδομάδα, απειλούν με σοβαρές συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία
THE LIFO TEAM
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΛΑΙΣΤΗ 19ΧΡΟΝΟΥ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Ποιος ήταν ο 19χρονος παλαιστής που εκτέλεσαν «μετά από βασανιστήρια για να ομολογήσει»

Το Ιράν εκτέλεσε τον νεαρό παλαιστή Σαλέχ Μοχαμάντι και δύο ακόμη άτομα - Πρόκειται για τους πρώτους απαγχονισμούς που πραγματοποιήθηκαν σε σχέση με τις διαδηλώσεις
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΕΧΕΡΑΝΗ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ

Διεθνή / Ιράν: «Δεν θέλουμε αυτόν τον πόλεμο» - Οι κάτοικοι περιγράφουν τη ζωή υπό τους βομβαρδισμούς

Εκατομμύρια κάτοικοι παραμένουν στα σπίτια τους, προσπαθώντας να προστατεύσουν τις οικογένειες, τις δουλειές και τις συνήθειές τους, ενώ άλλοι έχουν αναγκαστεί να αναζητήσουν καταφύγιο σε πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας
THE LIFO TEAM