Η ιταλική κεντροαριστερά δεν θα συγκυβερνήσει με τη Λέγκα ή τα Πέντε Αστέρια

Η ιταλική κεντροαριστερά δεν θα συγκυβερνήσει με τη Λέγκα ή τα Πέντε Αστέρια Facebook Twitter
Ο προσωρινός γραμματέας των Δημοκρατικών, Μαουρίτσιο Μαρτίνα (EPA)
0

Το κύριο μήνυμα της σημερινής συνεδρίασης της εθνικής διεύθυνσης του ιταλικού Δημοκρατικού κόμματος είναι ότι η ιταλική κεντροαριστερά δεν πρόκειται να κυβερνήσει με τα Πέντε Αστέρια, αλλά ούτε και με την κεντροδεξιά.

Αυτή ήταν και η πρόταση του προσωρινού γραμματέα των Δημοκρατικών, Μαουρίτσιο Μαρτίνα, η οποία έγινε δεκτή από τα μέλη της διεύθυνσης του κόμματος.

Παράλληλα, όμως, ο Μαρτίνα υπογράμμισε ότι το Δημοκρατικό Κόμμα θα υιοθετήσει εποικοδομητική στάση, στις νέες διαβουλεύσεις-αστραπή που θα κάνει την ερχόμενη Δευτέρα ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα.

«Πρέπει να στηρίξουμε την δράση του προέδρου, στο πρόσωπο του οποίου εκφράζουμε και πάλι την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη μας», πρόσθεσε.

«Δεν θα στηρίξουμε μια κυβέρνηση της κεντροδεξιάς, και πολλώ δε μάλλον κυβέρνηση με κύρια πολιτική δύναμη την Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι», τόνισε ο προσωρινός γραμματέας των Δημοκρατικών.

Προς το παρόν, δηλαδή, στο εσωτερικό της κεντροαριστερής παράταξης, υπεγράφη ένας είδος «ανακωχής», παρά τις εντονότατες διαφορές ανάμεσα στους υποστηρικτές του πρώην γραμματέα και πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι και όσων θεωρούν ότι θα έπρεπε να ξεκινήσει ένας ανοικτός διάλογος με τα Πέντε Αστέρια, με στόχο τυχόν κυβερνητική συμφωνία. Θα πρέπει να διαπιστωθεί, αν και πόσο η ανακωχή αυτή, θα μπορέσει να διαρκέσει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ