Η Ιταλία αρνείται κατηγορηματικά να δεχθεί πλοιάριο με 450 μετανάστες και το στέλνει στη Μάλτα

Η Ιταλία αρνείται κατηγορηματικά να δεχθεί πλοιάριο με 450 μετανάστες και το στέλνει στη Μάλτα Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου.
2

Πλοιάριο με 450 μετανάστες και πρόσφυγες βρίσκεται στην κεντρική Μεσόγειο σε αναζήτηση ασφαλούς λιμένα.

Η ιταλική κυβέρνηση έκανε γνωστό ότι το πλοιάριο πρέπει να κατευθυνθεί στην Μάλτα, η οποία σήμερα το πρωί φέρεται να είχε δηλώσει πρόθυμη να το δεχθεί.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, όμως, το σκάφος, την ώρα αυτή, κατευθύνεται προς το ιταλικό νησί της Λαμπεντούζα.

«Ας ξεχάσουν ότι μπορεί να έρθουν στην Ιταλία, δώσαμε ήδη την συμβολή μας, πρέπει να πάνε στην Μάλτα», τόνισε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματτέο Σαβίνι.

Και ο υπουργός Υποδομών Ντανίλο Τονινέλι, συμπλήρωσε ότι, ενδεχομένως, η ιταλική ακτοφυλακή μπορεί μόνο να βοηθήσει τις αρχές της Μάλτας με στόχο το αίσιο τέλος της διάσωσης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Άντριου: Η φωτογραφία του ανήμερα των Χριστουγέννων μετά τον αποκλεισμό από τη βασιλική οικογένεια

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Η φωτογραφία του ανήμερα των Χριστουγέννων μετά τον αποκλεισμό από τη βασιλική οικογένεια

Ο αδελφός του βασιλιά Καρόλου εθεάθη λυπημένος και μόνος στο Royal Lodge, από το οποίο σύντομα θα φύγει, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας πέρασαν μαζί τα Χριστούγεννα
THE LIFO TEAM