Η Huawei κατηγορεί επισήμως τις ΗΠΑ για κυβερνοεπιθέσεις και απειλές

Η Huawei κατηγορεί επισήμως τις ΗΠΑ για κυβερνοεπιθέσεις και απειλές Facebook Twitter
0

Η Huawei κατηγόρησε την αμερικανική κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί κάθε εργαλείο στη διάθεσή της για να διαταράξει την λειτουργία της επιχείρησή της.

Σε ανακοίνωση Τύπου την Τρίτη, ο κινεζικός τεχνολογικός γίγαντας ισχυρίστηκε ότι οι ΗΠΑ είχαν διεξάγει κυβερνοεπιθέσεις για να διεισδύσουν στα δίκτυά του και απειλούσαν τους υπαλλήλους της εταιρείας. Η Huawei, η οποία βρέθηκε στη μαύρη λίστα των ΗΠΑ για το εμπόριο φέτος, δεν προσκόμισε στοιχεία για τους ισχυρισμούς.

Στην ανακοίνωση, αναφέρει μεταξύ άλλων πως οι ΗΠΑ κρατούσαν παράνομα το προσωπικό της, ξεκίνησαν επιθέσεις στον κυβερνοχώρο για να διεισδύσουν στα εσωτερικά συστήματα πληροφόρησης και ότι οι πράκτορες του FBI πήγαν στα σπίτια των υπαλλήλων της για να συλλέξουν πληροφορίες για την εταιρεία.

«Καταδικάζουμε έντονα την κακή και συντονισμένη προσπάθεια της αμερικανικής κυβέρνησης να δυσφημίσει την Huawei και να περιορίσει την ηγετική της θέση στη βιομηχανία», ανέφερε η εταιρεία. Παρά τις σοβαρές κατηγορίες, δεν έχουν υπάρξει ακόμα σχόλια πάνω σε αυτές από αξιωματούχους των ΗΠΑ.


Η δήλωση της Huawei έγινε σε απάντηση ρεπορτάζ της Wall Street Journal που ανέφερε ότι είχε διερευνηθεί από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ο ρόλος της σε υποτιθέμενη κλοπή των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας κάμερας smartphone. Ο κινεζικός τεχνολογικός γίγαντας δήλωσε ότι οι ισχυρισμοί ήταν ψευδείς.

Η εταιρεία έχει βρεθεί εν μέσω της μάχης μεταξύ των ΗΠΑ και Κίνας. Οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου έχουν εμπλακεί σε έναν εμπορικό πόλεμο από τον περασμένο χρόνο. Οι ΗΠΑ ισχυρίζονται ότι η Huawei θέτει σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια και τοποθέτησε την εταιρεία σε μαύρη λίστα εμπορικών συναλλαγών τον Μάιο. Η Ουάσιγκτον έχει επίσης ασκήσει πιέσεις στους συμμάχους της για να αποφύγουν τα προϊόντα της Huawei με τον ισχυρισμό πως θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από το Πεκίνο για παρακολούθηση. Η Huawei έχει επανειλημμένα απορρίψει αυτόν τον ισχυρισμό και λέει ότι είναι ανεξάρτητη από την κινεζική κυβέρνηση.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυξήθηκαν οι πωλήσεις του μυθιστορήματος «Οι Σατανικοί Στίχοι» μετά την επίθεση στον Σαλμάν Ρούσντι

Διεθνή / Εκτοξεύτηκαν οι πωλήσεις του μυθιστορήματος «Οι Σατανικοί Στίχοι» μετά την επίθεση στον Σαλμάν Ρούσντι

«Οι Σατανικοί Στίχοι» αφηγούνται τις περιπέτειες δύο Ινδών των οποίων το αεροπλάνο γίνεται στόχος τρομοκρατικής επίθεσης και οι ίδιοι φτάνουν σε μια παραλία της Αγγλίας
THE LIFO TEAM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ