Η χώρα της Ευρώπης με το ποσοστό ρεκόρ σε γεννήσεις εκτός γάμου και τι συμβαίνει στην Ελλάδα

Η χώρα της Ευρώπης με το ποσοστό ρεκόρ σε γεννήσεις εκτός γάμου και τι συμβαίνει στην Ελλάδα Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου
2

Το 60% των μωρών που γεννήθηκαν πέρυσι στη Γαλλία ήταν εκτός γάμου, καταγράφοντας ρεκόρ στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μάλιστα το ποσοστό αυτό πλησιάζει το 80% για τις μητέρες ηλικίας κάτω των 25 ετών, σύμφωνα με έρευνα του Insee που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Ενώ οι γεννήσεις εκτός γάμου «θεωρούνταν επί μακρόν αντίθετες με τους κοινωνικούς κανόνες» και ήταν κάτι ασυνήθιστο (λιγότερο από το 10%) έως τα τέλη της δεκαετίας του 1970, έχουν γίνει σταδιακά κάτι το συνηθισμένο, παρατηρεί το Ινστιτούτο Στατιστικής.

Το Insee ανέλυσε 770.000 γεννήσεις που δηλώθηκαν στο ληξιαρχείο πέρυσι, ένας αριθμός που σημειώνει μείωση για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, κατά 1,8% σε σχέση με το 2016.

«Η διάδοση του Pacs (συμφώνου συμβίωσης) και των ελεύθερων ενώσεων, σε βάρος του γάμου, καθώς και η μείωση της ηλικίας γάμου είχαν αποτέλεσμα οι γεννήσεις εκτός γάμου να καταστούν η πλειονότηα από το 2006», σημειώνει το ινστιτούτο.

Το ποσοστό των γεννήσεων εκτός γάμου έφθασε το 60% σε εθνικό επίπεδο το 2017.

Με τους αριθμούς αυτούς, η Γαλλία «κατέχει το ρεκόρ» των γεννήσεων εκτός γάμου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου είναι πλειονότητα σε οκτώ από τις 28 χώρες, και όπου το συνολικό ποσοστό τους φθάνει το 42,6% των γεννήσεων.

Στο άλλο άκρο, λιγότερο από το 10% των μωρών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα πέρυσι ήταν εκτός γάμου.

Στη Γαλλία, «πολλοί νόμοι που ψηφίστηκαν από το 1972 και μετά διασφάλισαν προοδευτικά την ισότητα των δικαιωμάτων των παιδιών» τα οποία διακρίνονταν κάποτε σ' αυτά που γεννήθηκαν εντός γάμου και στα εξώγαμα, μια διάκριση που έλαβε τέλος το 2009, υπενθυμίζει ακόμη το Ιnsee.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΛΟΙΟ HANDALA

Διεθνή / Το Ισραήλ κατέλαβε το πλοίο Handala του «Στόλου για την Ελευθερία» που μετέφερε βοήθεια στη Γάζα

Σε πλάνα που αναμεταδίδονταν απευθείας από τους ακτιβιστές διακρίνονται οι περισσότεροι, καθισμένοι στη γέφυρα, πολλοί με τα χέρια ψηλά - «Οι αλήτες του Νετανιάχου ανέβηκαν στο Handala»
LIFO NEWSROOM
Γάζα: 57 νεκροί μέσα σε 24 ώρες – Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός

Διεθνή / Γάζα: 57 νεκροί μέσα σε 24 ώρες – Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός

Τουλάχιστον 57 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Γάζα, πολλοί ενώ αναζητούσαν ανθρωπιστική βοήθεια - Οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός σταμάτησαν, ενώ η πείνα θερίζει αμάχους και παιδιά
LIFO NEWSROOM
Τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της απορρύθμισης: Το σχέδιο της κυβέρνησης Τραμπ για κατάργηση χιλιάδων κανονισμών

Διεθνή / Τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της απορρύθμισης: Το σχέδιο της κυβέρνησης Τραμπ για κατάργηση χιλιάδων κανονισμών

Η κυβέρνηση Τραμπ υιοθετεί την τεχνητή νοημοσύνη για να καταργήσει μαζικά ομοσπονδιακούς κανονισμούς, με στόχο τη μείωση στο μισό των ρυθμιστικών εντολών ως το 2026
LIFO NEWSROOM
Αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Καμπότζης και Ταϊλάνδης: Πάνω από 30 νεκροί, χιλιάδες εκτοπισμένοι

Διεθνή / Αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Καμπότζης και Ταϊλάνδης: Πάνω από 30 νεκροί, χιλιάδες εκτοπισμένοι

Κλιμακώνεται η σύγκρουση στα σύνορα Καμπότζης–Ταϊλάνδης, με περισσότερους από 30 νεκρούς και καταγγελίες για παραβίαση θαλάσσιου χώρου - Σε συναγερμό ΟΗΕ και ASEAN.
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Τα λεγομενα εξωγαμα, πριν "νοθα" (!), ειναι συνηθως παιδια γονιων που ειναι μαζι αλλα δεν παντρευονται. Το οτι ειμαστε χωρα θεοσεβουμενη το ξερουν ολοι εκτος του Θεου.
Στην Ελλάδα δεν έχουμε γεννήσεις εκτός γάμου, είμαστε παραδοσιακή και θεοσεβούμενη χώρα (έχουμε όμως το ρεκόρ αμβλώσεων με 150.000 - 300.000 αμβλώσεις ετησίως)