Η Χαμάς δηλώνει ότι θα απελευθερώσει όλους τους ομήρους δια μίας

Η Χαμάς θα απελευθερώσει όλους τους ομήρους δια μίας Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Η Χαμάς δήλωσε, ότι σκοπεύει να απελευθερώσει όλους τους υπόλοιπους ομήρους σε μια ενιαία ανταλλαγή κατά τη διάρκεια της δεύτερης φάσης της εκεχειρίας στη Γάζα.

«Ενημερώσαμε τους διαμεσολαβητές ότι η Χαμάς είναι έτοιμη να απελευθερώσει όλους τους ομήρους δια μίας κατά τη δεύτερη φάση της συμφωνίας και όχι σταδιακά, όπως στην τρέχουσα πρώτη φάση» δήλωσε ο Taher al-Nunu στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Δεν διευκρίνισε, ωστόσο, πόσοι όμηροι κρατούνται επί του παρόντος από τη Χαμάς ή άλλες μαχητικές ομάδες. Το Ισραήλ και η Χαμάς βρίσκονται στη διαδικασία εφαρμογής της πρώτης φάσης της εκεχειρίας, η οποία άρχισε στις 19 Ιανουαρίου.

Έκτοτε, έχουν απελευθερωθεί 19 Ισραηλινοί όμηροι σε αντάλλαγμα με περισσότερους από 1.100 Παλαιστίνιους κρατούμενους που αφέθηκαν ελεύθεροι από ισραηλινές φυλακές.  

Η ανταλλαγή ομήρων και κρατούμενων το Σάββατο

Έξι Ισραηλινοί όμηροι πρόκειται να απελευθερωθούν το Σάββατο, μετά τον επαναπατρισμό, αύριο πτωμάτων τεσσάρων ομήρων, μεταξύ των οποίων, σύμφωνα με το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα, εκείνα των δυο τελευταίων παιδιών που κρατούσε.

Η οικογένεια των 5 ετών Αριέλ, 2 ετών Κφιρ και της μητέρας τους, της Σίρι Μπίμπας, ανακοίνωσε, πως δεν έχει λάβει καμιά «επίσημη επιβεβαίωση» πως έχουν αποβιώσει.

Σε ανακοίνωσή τη, η Χαμάς γνωστοποίησε την απόφασή της «να παραδώσει τέσσερα πτώματα» αύριο Πέμπτη, «ανάμεσα στα οποία (αυτά) της οικογένειας Μπίμπας», σε αντάλλαγμα για την αποφυλάκιση των Παλαιστινίων κρατουμένων, στο πλαίσιο της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου επιβεβαίωσε ότι θα παραληφθούν τέσσερα πτώματα αύριο, πριν από την απελευθέρωση έξι ομήρων στη ζωή το Σάββατο.

Η οικογένεια Μπίμπας απήχθη κατά την επίθεση της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου 2023, στο κιμπούτς Νιρ Οζ, Ο πατέρας των παιδιών, Γιαρντέν Μπίμπας κρατείτο χωριστά και αφέθηκε ελεύθερος την 1η Φεβρουαρίου. Έκτοτε, η τύχη των γιων του αγνοείτο για μήνες.
 

Με πληροφορίες από AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

 
 
 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΑΜ ΑΛΤΜΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ OPENAI

Διεθνή / Μασκ vs. OpenAI: «Ένιωσα ότι μας είχε εγκαταλείψει, ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις του», κατέθεσε ο Άλτμαν

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI κατέθεσε ότι αισθάνθηκε πως ο Έλον Μασκ «εγκατέλειψε» την εταιρεία του και την έφερε «σε πολύ δύσκολη θέση», καθώς οι δύο πλευρές διεκδικούσαν τον έλεγχο
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ ΚΙΝΑ ΗΠΑ

Διεθνή / Η ατζέντα της συνόδου Τραμπ - Σι: Δασμοί, τεχνολογία και Ιράν στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων 

Τον Αμερικανό πρόεδρο συνοδεύουν κορυφαίοι εκπρόσωποι αμερικανικών επιχειρηματικών ομίλων και τεχνολογικών εταιρειών, μεταξύ αυτών ο Έλον Μασκ και ο Τιμ Κουκ της Apple
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΒΙΑΣΜΟΣ

Διεθνή / «Κανείς δεν γλίτωνε από τις σεξουαλικές επιθέσεις»: Οι καταγγελίες Παλαιστινίων για κακοποίηση από ισραηλινούς δεσμοφύλακες

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του γνωστού δημοσιογράφου των ΝΥΤ που καταγράφει μαρτυρίες ανδρών, γυναικών και ανηλίκων που υποστηρίζουν ότι υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση κατά την κράτησή τους μετά την 7η Οκτωβρίου
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ

Διεθνή / Ιταλία: «Ciao Kate» - Το πλήθος αποθέωσε την Κέιτ Μίντλετον στο πρώτο της διεθνές ταξίδι μετά τον καρκίνο

Η Κέιτ Μίντλετον παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ιταλία, με πολλούς να τη συγκρίνουν με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, βλέποντας στοιχεία της στο δημόσιο προφίλ της
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΕΚΙΝΟ

Διεθνή / Politico: Γιατί η σύνοδος Τραμπ - Σι έχασε τη δυναμική της

Οι φιλοδοξίες του προέδρου των ΗΠΑ για τη σύνοδο με τον Κινέζο ηγέτη φαίνεται πως περιορίστηκαν σημαντικά, καθώς από την επιδίωξη μιας «μεγάλης συμφωνίας» κατέληξαν σε έκκληση για βοήθεια με στόχο το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ
THE LIFO TEAM