Η Χαμάς δηλώνει ότι θα απελευθερώσει όλους τους ομήρους δια μίας

Η Χαμάς θα απελευθερώσει όλους τους ομήρους δια μίας Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Η Χαμάς δήλωσε, ότι σκοπεύει να απελευθερώσει όλους τους υπόλοιπους ομήρους σε μια ενιαία ανταλλαγή κατά τη διάρκεια της δεύτερης φάσης της εκεχειρίας στη Γάζα.

«Ενημερώσαμε τους διαμεσολαβητές ότι η Χαμάς είναι έτοιμη να απελευθερώσει όλους τους ομήρους δια μίας κατά τη δεύτερη φάση της συμφωνίας και όχι σταδιακά, όπως στην τρέχουσα πρώτη φάση» δήλωσε ο Taher al-Nunu στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Δεν διευκρίνισε, ωστόσο, πόσοι όμηροι κρατούνται επί του παρόντος από τη Χαμάς ή άλλες μαχητικές ομάδες. Το Ισραήλ και η Χαμάς βρίσκονται στη διαδικασία εφαρμογής της πρώτης φάσης της εκεχειρίας, η οποία άρχισε στις 19 Ιανουαρίου.

Έκτοτε, έχουν απελευθερωθεί 19 Ισραηλινοί όμηροι σε αντάλλαγμα με περισσότερους από 1.100 Παλαιστίνιους κρατούμενους που αφέθηκαν ελεύθεροι από ισραηλινές φυλακές.  

Η ανταλλαγή ομήρων και κρατούμενων το Σάββατο

Έξι Ισραηλινοί όμηροι πρόκειται να απελευθερωθούν το Σάββατο, μετά τον επαναπατρισμό, αύριο πτωμάτων τεσσάρων ομήρων, μεταξύ των οποίων, σύμφωνα με το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα, εκείνα των δυο τελευταίων παιδιών που κρατούσε.

Η οικογένεια των 5 ετών Αριέλ, 2 ετών Κφιρ και της μητέρας τους, της Σίρι Μπίμπας, ανακοίνωσε, πως δεν έχει λάβει καμιά «επίσημη επιβεβαίωση» πως έχουν αποβιώσει.

Σε ανακοίνωσή τη, η Χαμάς γνωστοποίησε την απόφασή της «να παραδώσει τέσσερα πτώματα» αύριο Πέμπτη, «ανάμεσα στα οποία (αυτά) της οικογένειας Μπίμπας», σε αντάλλαγμα για την αποφυλάκιση των Παλαιστινίων κρατουμένων, στο πλαίσιο της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου επιβεβαίωσε ότι θα παραληφθούν τέσσερα πτώματα αύριο, πριν από την απελευθέρωση έξι ομήρων στη ζωή το Σάββατο.

Η οικογένεια Μπίμπας απήχθη κατά την επίθεση της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου 2023, στο κιμπούτς Νιρ Οζ, Ο πατέρας των παιδιών, Γιαρντέν Μπίμπας κρατείτο χωριστά και αφέθηκε ελεύθερος την 1η Φεβρουαρίου. Έκτοτε, η τύχη των γιων του αγνοείτο για μήνες.
 

Με πληροφορίες από AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

 
 
 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαζικά συλλαλητήρια κατά της «στρατιωτικοποίησης της δημοκρατίας» ενόψει της παρέλασης Τραμπ στην Ουάσινγκτον

Διεθνή / Μαζικά συλλαλητήρια κατά της «στρατιωτικοποίησης της δημοκρατίας» ενόψει της παρέλασης Τραμπ στην Ουάσινγκτον

Εκατομμύρια Αμερικανοί αναμένονται σήμερα στους δρόμους, διαδηλώνοντας ενάντια στις αυταρχικές πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ και την πανηγυρική στρατιωτική παρέλαση για τα 250 χρόνια του αμερικανικού στρατού — που συμπίπτει με τα 79α γενέθλιά του
LIFO NEWSROOM
Οι 10 κορυφαίοι προορισμοί ΛΟΑΤΚΙ+ στον κόσμο για τα ταξίδια της νέας σεζόν

Διεθνή / Οι 10 κορυφαίοι προορισμοί ΛΟΑΤΚΙ+ στον κόσμο για τα ταξίδια της νέας σεζόν

Με αφορμή τον Μήνα Υπερηφάνειας και τις χιλιάδες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν αυτές τις ημέρες σε πόλεις όλου του κόσμου προς τιμήν του Pride, νέα έρευνα αποκαλύπτει τους must - visit προορισμούς για την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα
LIFO NEWSROOM
Ιράν προς ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία: «Θα στοχοποιηθείτε αν παρέμβετε υπέρ του Ισραήλ»

Διεθνή / Ιράν προς ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία: «Θα στοχοποιηθείτε αν παρέμβετε υπέρ του Ισραήλ»

Η Τεχεράνη δηλώνει πως οι διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ για το πυρηνικό της πρόγραμμα καθίστανται πλέον «ανώφελες», κατηγορώντας την Ουάσιγκτον για συνενοχή στα ισραηλινά πλήγματα
LIFO NEWSROOM
Προπαγάνδα Ισραήλ στο ελληνικό YouTube, ενόψει της αποστολής προς τη Γάζα

Διεθνή / Προπαγάνδα Ισραήλ στο ελληνικό YouTube, ενόψει της αποστολής προς τη Γάζα

Το GHF δέχεται έντονη κριτική τόσο από διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις όσο και από τον ΟΗΕ, για περιορισμένη διανομή βοήθειας, ελλιπή πρόσβαση και καταγγελίες για έλεγχο των δικαιούχων
LIFO NEWSROOM