Η Χαμάς ανακοινώνει τα ονόματα των τεσσάρων ομήρων που θα απελευθερώσει αύριο Σάββατο

Η Χαμάς ανακοινώνει τα ονόματα των τεσσάρων ομήρων που θα απελευθερώσει αύριο Σάββατο Facebook Twitter
0

Ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς δήλωσε την Πέμπτη ότι η τρομοκρατική ομάδα θα δώσει στο Ισραήλ σήμερα Παρασκευή τα ονόματα των τεσσάρων ομήρων που θα απελευθερωθούν το Σάββατο, στο δεύτερο βήμα ανταλλαγής ομήρων-κρατουμένων της πρώτης φάσης της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός Ισραήλ-Χαμάς.

Μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Al-Araby του Κατάρ, ο ανώτερος ηγέτης της Χαμάς Ζαχέρ Τζαμπαρίν είπε: «Αύριο θα δώσουμε στους μεσολαβητές τα ονόματα των τεσσάρων ομήρων που θα απελευθερωθούν». Ο Τζαμπαρίν, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τις δραστηριότητες της ομάδας στη Δυτική Όχθη, ζει στην Κωνσταντινούπολη και είναι ηγέτης της Χαμάς στην εξορία.

Στο πλαίσιο της δεύτερης ανταλλαγής που αναμένεται να πραγματοποιηθεί το απόγευμα του Σαββάτου θα απελευθερωθούν τέσσερις γυναίκες, δύο στρατιωτικοί και δύο πολίτες και θα γίνει ανταλλαγή με Παλαιστίνιους κρατούμενους, όπως προβλέπει η συμφωνία εκεχειρίας.

Επίσης, αναμένεται η Χαμάς να ενημερώσει το Ισραήλ για την κατάσταση των υπόλοιπων 30 ομήρων. 

Με πληροφορίες από Times of Israel

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα Υόρκη Μαμντάνι Αστόρια

Διεθνή / Αφήνει την Αστόρια και μετακομίζει στην επίσημη δημαρχιακή κατοικία ο Μαμντάνι

Ο Μαμντάνι ανέφερε ότι θα του λείψει η καθημερινότητα στην Αστόρια, σημειώνοντας ωστόσο πως «ακόμη και όταν δεν θα ζω πλέον εκεί, η Αστόρια θα συνεχίσει να ζει μέσα μου και στο έργο μου»
LIFO NEWSROOM
Αυστρία: Ορειβάτισσα εγκαταλείφθηκε από τον σύντροφό της στην υψηλότερη κορφή και πέθανε από το κρύο

Διεθνή / Αυστρία: Εγκατέλειψε την ορειβάτιδα σύντροφό του στην υψηλότερη κορφή και εκείνη πέθανε από το κρύο

Οι κινήσεις που φάνηκαν ύποπτες στους εισαγγελείς - Ο 39χρονος φέρεται να «έβαλε το κινητό σε σίγαση» ενώ προσπαθούσαν να τον εντοπίσουν διασωστικές ομάδες
LIFO NEWSROOM