Η γυναίκα που κατηγορεί τον Μπρετ Κάβανο για παρενόχληση θα καταθέσει στην Γερουσία

Η γυναίκα που κατηγορεί τον Μπρετ Κάβανο για παρενόχληση θα καταθέσει στην Γερουσία Facebook Twitter
EPA
0

Η γυναίκα που κατηγορεί για σεξουαλική επίθεση τον Μπρετ Κάβανο, συμφώνησε να καταθέσει την Πέμπτη ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής της Γερουσίας, μετέδωσαν σήμερα αμερικανικά ΜΜΕ, επικαλούμενα τους δικηγόρους της.

Η 51χρονη Κριστίν Μπλάζι Φορντ, κατηγορεί τον υποψήφιο του Ντόναλντ Τραμπ για το Ανώτατο Δικαστήριο ότι της είχε επιτεθεί σεξουαλικά το 1982, όταν ήταν και οι δύο έφηβοι.

Η καθηγήτρια ψυχολογίας, ισχυρίζεται ότι ο Κάβανο την ακινητοποίησε σε ένα κρεβάτι και προσπάθησε να αφαιρέσει τα ρούχα της .

Ο Κάβανο αρνήθηκε τους ισχυρισμούς όταν είδαν το φως της δημοσιότητας για πρώτη φορά την περασμένη εβδομάδα.

Η Φορντ δήλωσε στην Post ότι αποφάσισε να μιλήσει δημόσια καθώς έβλεπε την ιδιωτικότητά της να απειλείται.«Τώρα αισθάνομαι ότι η πολιτική μου ευθύνη υπερισχύει της αγωνίας μου και της τρομοκρατίας για αντίποινα», είπε.

Η γυναίκα είπε στην Post ότι το συμβάν συνέβη το 1982, όταν ήταν εκείνη ήταν 15 ετών και ο Κάβανο 17 ετών.

«Έβαλε το χέρι του πάνω από το στόμα μου όταν προσπάθησα να φωνάξω, αλλά κατάφερα να ξεφύγω όταν ένας φίλος του μπήκε στο δωμάτιο και πήδηξε πάνω μας», ισχυρίζεται.

«Νόμιζα ότι μπορεί να με σκοτώσει ακούσια», είπε η γυναίκα τονίζοντας πως τόσο ό Κάβανο, όσο και ο φίλος του, ήταν και οι δύο μεθυσμένοι.


«Δεσμευτήκαν να προχωρήσουμε το θέμα με μια δημόσια ακρόαση την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου στις 10.00 το πρωί (17.00 ώρα Ελλάδας). Παρά τις απειλές σε βάρος της ασφάλειάς της και της ζωής της, η Φορντ πιστεύει ότι είναι σημαντικό για τους γερουσιαστές να ακούσουν από την ίδια τη μαρτυρία της για τη σεξουαλική επίθεση που διαπράχθηκε σε βάρος της» τονίζεται σε έναν μήνυμα των δικηγόρων της πανεπιστημιακού Κριστίν Μπλάζι Φορντ.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

NEW YORK TIMES ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Διεθνή / Οι «New York Times» διακόπτουν τη συνεργασία τους με συντάκτη που χρησιμοποίησε τεχνητή νοημοσύνη για να γράψει κριτική βιβλίου

Ο συντάκτης και συγγραφέας Άλεξ Πρέστον δήλωσε ότι «έκανε ένα σοβαρό λάθος», αφού ένας αναγνώστης εντόπισε ομοιότητες μεταξύ της κριτικής του και μιας κριτικής που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Guardian
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ ΣΑΡΛΟΤ ΛΟΥΙΣ

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Είναι αποφασισμένος να προστατεύσει την Σάρλοτ και τον Λούις από το «σύνδρομο του εφεδρικού»

Η στάση αυτή φαίνεται να επηρεάζεται από την εμπειρία του αδελφού του, πρίγκιπα Χάρι, ο οποίος έχει μιλήσει ανοιχτά για αυτή τη θέση, περιγράφοντας τον εαυτό του ως «σκιά» και «plan B»
THE LIFO TEAM
Με καρφίτσα στο πέτο μια χρυσή αγχόνη: Ο νέος νόμος του Ισραήλ για τον απαγχονισμό των Παλαιστινίων

Διεθνή / Με καρφίτσα στο πέτο μια χρυσή αγχόνη: Ο νέος νόμος του Ισραήλ για τον απαγχονισμό των Παλαιστινίων

Ο νέος νόμος, που εισήγαγε η ακροδεξιά κυβέρνηση του Ισραήλ, ψηφίστηκε στο κοινοβούλιο τη Δευτέρα το βράδυ. Επιβάλλει τη θανατική ποινή σε Παλαιστίνιους που έχουν καταδικαστεί για θανατηφόρες επιθέσεις.
THE LIFO TEAM