Η Γκισλέιν Μάξγουελ λέει πως η φυλακή είναι «για τον Χάνιμπαλ Λέκτερ»

Η Γκισλέιν Μάξγουελ λέει πως η φυλακή είναι «για τον Χάνιμπαλ Λέκτερ» Facebook Twitter
0

Η Γκισλέιν Μάξγουελ υποστήριξε στο δικαστήριο πως η μεταχείρισή της στη φυλακή είναι τόσο κακή που θα ήταν «κατάλληλη για τον Χάνιμπαλ Λέκτερ».

Η πρώην σύντροφος και επί χρόνια συνεργάτιδα του Τζέφρι Έπσταϊν κρατείται χωρίς εγγύηση εν αναμονή της δίκης της καθώς κατηγορείται πως προετοίμαζε ανήλικα κορίτσια για την μετέπειτά σεξουαλική τους κακοποίηση από εκείνη και τον Τζέφρι Έπσταϊν. 

Οι δικηγόροι της ισχυρίστηκαν πως οι συνθήκες στη φυλακή είναι χειρότερες από εκείνες για τους καταδικασμένους σεξουαλικούς παραβάτες Μπιλ Κόσμπι και Χάρβεϊ Γουάινστιν, που όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση. 

Αν και οι συνθήκες είναι κατάλληλες για τον Χάνιμπαλ Λέκτερ, τον φανταστικό κατά συρροή δολοφόνο στην ταινία «Σιωπή των Αμνών», δεν είναι κατάλληλες για «μια 59χρονη γυναίκα που δεν συνιστά απειλή για κανέναν», ανέφεραν οι δικηγόροι της. 

«Η αλήθεια είναι πως πλούσιοι άντρες κατηγορούμενοι για παρόμοια ή πιο σοβαρά παραπτώματα, πολλοί εκ των οποίων έχουν διεθνείς δεσμούς, αφήνονται συστηματικά ελεύθεροι με εγγύηση ώστε να προετοιμαστούν αποτελεσματικά για την δίκη», προσθέτουν. 

Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα, η Γκισλέιν Μάξγουελ παρουσιάζει απώλεια μαλλιών αλλά και βάρους, λόγω της κακής ποιότητας του φαγητού μες στη φυλακή. Το νερό της βρύσης είναι θολό, λένε οι δικηγόροι της, ενώ η Μάξγουελ, που βρίσκεται συνεχώς υπό επιτήρηση για να βεβαιωθούν πως δεν αυτοκτόνησε στο κελί της, κρατείται στην απομόνωση και την ξυπνούν με φακό κάθε 15 λεπτά. 

Το τρίτο της αίτημα για αποφυλάκιση με εγγύηση απορρίφθηκε με την αιτιολογία πως ενδέχεται να διαφύγει αεροπορικώς. Η ίδια έχει προσφερθεί να απαρνηθεί την βρετανική και γαλλική της υπηκοότητα. 

Η 58χρονη Μάξγουελ θα δικαστεί τον Ιούλιο του 2021 με τις κατηγορίες ότι προμήθευσε τρία ανήλικα κορίτσια στον Επστάιν προς σεξουαλική εκμετάλλευση τη δεκαετία του 1990, αδικήματα που επισύρουν ποινή κάθειρξης 35 ετών.

Την περασμένη Δευτέρα, εισαγγελείς στις ΗΠΑ πρόσθεσαν δυο νέες κατηγορίες εναντίον της σχετικά με τέταρτο ανήλικο θύμα που λένε πως ήταν 14 ετών, κάτι που οι δικηγόροι της Μάξγουελ χαρακτήρισαν «προφανές παιχνίδι τακτικής». 

Την ίδια στιγμή, νέες κατηγορίες εναντίον της ήρθαν στο φως αυτή τη βδομάδα όταν μια 26χρονη κτηματομεσίτρια από τη Φλόριντα  κατέθεσε μήνυση, λέγοντας πως Μάξγουελ και Έπσταϊν την βίασαν μπροστά στον 8χρονο γιο της το 2008 και μετά απείλησαν να την ταΐσουν στους αλιγάτορες αν μιλούσε.

Με πληροφορίες από The Times

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΙΒΕΝ ΚΟΛΜΠΕΡΤ ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΩΝ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙΩΝ

Διεθνή / Στίβεν Κόλμπερτ: Θα γράψει νέα ταινία στον κόσμο του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» μετά το τέλος του Late Show

Η νέα ταινία αναμένεται να προσφέρει στους θαυμαστές μια φρέσκια ματιά σε ιστορίες που δεν είχαν δει το φως της μεγάλης οθόνης, συνδέοντας αρμονικά το παλιό με το νέο σύμπαν της Μέσης Γης
THE LIFO TEAM
ΜΠΕΝΙΑΜΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Γιατί ο Νετανιάχου ελπίζει ότι η καταστροφή του Ιράν θα αναβαθμίσει την εικόνα του;

Η πλειονότητα των Ισραηλινών συνεχίζει να στηρίζει τον πόλεμο, ενώ όπως όλα δείχνουν, η πολιτική και προσωπική τύχη του πρωθυπουργού εξαρτάται από την έκβαση της σύγκρουσης
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΕΛΛΑΔΑ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ

Διεθνή / Τραμπ για 25η Μαρτίου: «Αντλούμε έμπνευση από την αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού»

«Οι χώρες μας είναι σύμμαχοι στην ελευθερία, ενωμένες από την ιστορία, δοκιμασμένες μέσα από αγώνες και αισιόδοξες για ένα λαμπρό μέλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά στο μήνυμά του ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM