Η γερμανική κυβέρνηση ούτε διαψεύδει, ούτε επιβεβαιώνει το δημοσίευμα της Die Welt για «ακυβέρνητο καράβι»

Η γερμανική κυβέρνηση ούτε διαψεύδει, ούτε επιβεβαιώνει το δημοσίευμα της Die Welt για «ακυβέρνητο καράβι» Facebook Twitter
1

Ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Μάρτιν Σέφερ απέφυγε σήμερα να διαψεύσει ή να επιβεβαιώσει to πολύκροτο δημοσίευμα της εφημερίδας «Die Welt», σύμφωνα με το οποίο η γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα περιγράφει σε έκθεσή της την Ελλάδα ως «ακυβέρνητο καράβι».

«Όταν η εφημερίδα μιλάει για τέτοιες υποτιθέμενες εκθέσεις, οι οποίες είναι και διαβαθμισμένες ως εμπιστευτικές, ούτε διαψεύδεται ούτε επιβεβαιώνεται εδώ», δήλωσε ο κ. Σέφερ.

Υπενθυμίζεται πως πριν από τρεις μέρες η γερμανική εφημερίδα δημοσίευσε ένα κείμενο όπου μεταξύ άλλων, σχολίασε ως καταστροφικό το αποτέλεσμα των πολύμηνων διαπραγματεύσεων Ελλάδας-δανειστών, υποστηρίζοντας πως η πρώτη αξιολόγηση θα καθυστερήσει περαιτέρω και δεν αποκλείεται να ολοκληρωθεί το καλοκαίρι, ενώ ταυτόχρονα χαρακτήρισε τη χώρα «ακυβέρνητο καράβι», επικαλούμενη αναφορά της γερμανικής πρεσβείας στην Αθήνα με ημερομηνία 1 Δεκεμβρίου.

Σχολιάζοντας το δημοσίευμα η πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα είχε προχωρήσει σε επίσημη διάψευση, ενώ και το Μέγαρο Μαξίμου είχε προχωρήσει στην εξής ανακοίνωση: «Για μια ακόμη φορά, οι αμετανόητοι και εμμονικοί εχθροί της Ελλάδας παραπληροφορούν και σπεκουλάρουν. Η Ελλάδα, ωστόσο, παρά τις επιθυμίες τους, που τις ονομάζουν προβλέψεις, υλοποιεί τις δεσμεύσεις της. Η ανακεφαλαιοποίηση έκλεισε με μεγάλη επιτυχία και κανείς δεν μπορεί πια να εκβιάζει, ούτε με κούρεμα καταθέσεων, ούτε με Grexit».

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη χώρα που θεωρείται πρότυπο ισότητας, οι γυναίκες αναγκάζονται να αποσυρθούν από τη δημόσια ζωή

Διεθνή / Στη χώρα που θεωρείται πρότυπο ισότητας, οι γυναίκες αναγκάζονται να αποσυρθούν από τη δημόσια ζωή

Η Σουηδία έχει θεωρηθεί για δεκαετίες παγκόσμια πρωταθλήτρια στην ισότητα των φύλων και υπερηφανεύεται για την ελευθερία έκφρασης, ωστόσο, τα στοιχεία για τις γυναίκες πολιτικούς δείχνουν μια διαφορετική εικόνα
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Αν είναι δυνατόν η Γερμανική Πρεσβεία να λέει ότι η Ελλάδα είναι ακυβέρνητο καράβι. Η Ελλάδα έχει κυβέρνηση και μάλιστα ισχυρή. Απορώ πως τους ήρθε, είναι να τρελαίνεσαι.