Η Γερμανία νομιμοποίησε ένα τρίτο φύλο στα πιστοποιητικά γέννησης

Η Γερμανία νομιμοποίησε ένα τρίτο φύλο στα πιστοποιητικά γέννησης Facebook Twitter
EPA
0

Η Γερμανία νομιμοποίησε σήμερα ένα τρίτο φύλο στα πιστοποιητικά γέννησης, κάνοντας τη χώρα πρόδρομο στην Ευρώπη όσον αφορά την αναγνώριση των ίντερσεξ προσώπων.

Δίπλα στο «θήλυ» και το «άρρεν», θα μπορεί να αναφέρεται η επιλογή «άλλο» για τα ενδιαφερόμενα πρόσωπα, σύμφωνα με το νομοσχέδιο που υιοθετήθηκε από τη βουλή.

Η κυβέρνηση συνασπισμού μεταξύ των συντηρητικών της Άνγκελα Μέρκελ και των σοσιαλδημοκρατών εφαρμόζει έτσι μια απόφαση του Συνταγματικού Δικαστήριου, το 2017.

Το ανώτατο γερμανικό δικαστήριο είχε δώσει στους βουλευτές προθεσμία μέχρι «το τέλος του 2018» για να ψηφίσουν τη νομιμοποίηση ενός «τρίτου φύλου».

Μέχρι τώρα στη Γερμανία ήταν δυνατόν, από τον Μάιο του 2013, να αφήνει κάποιος κενό το πεδίο που αναφέρεται στο φύλο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούσαν στη συνέχεια, στη διάρκεια της ζωής τους, είτε να επιλέξουν φύλο άρρεν ή θήλυ είτε να κρατήσουν κενή την αναφορά του φύλου.

Άλλες χώρες στην Ευρώπη έχουν επίσης δεσμευθεί στην οδό της αναγνώρισης ενός τρίτου φύλου, όπως η Ολλανδία ή η Αυστρία.

Σύμφωνα με τις στατιστικές του ΟΗΕ, από 0,05% έως 1,7% του παγκόσμιου πληθυσμού είναι ίντερσεξ πρόσωπα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΠΤΗΣΗ

Διεθνή / Πότε να κλείσετε και πότε να πετάξετε: Τips για φθηνά αεροπορικά εισιτήρια το 2026

Νέα στοιχεία δείχνουν ότι αλλάζουν οι «χρυσοί κανόνες» για φθηνά αεροπορικά εισιτήρια, καθώς τόσο οι ημέρες κράτησης όσο και οι περίοδοι ταξιδιού επανακαθορίζονται με βάση τις νέες ταξιδιωτικές συνήθειες των επιβατών
THE LIFO TEAM
BAFTA 2026 ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Η πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τη σύλληψη Άντριου - Η ερώτηση που αγνόησαν

«Παρά τα ταραχώδη τρία χρόνια από την τελευταία της στιγμή στα Bafta, η Κέιτ έκανε μια διακριτική εμφάνιση στην τελετή απονομής» σχολιάζει η βρετανική Vogue
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΗΠΑ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΔΑΣΜΟΙ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ: «Η συμφωνία είναι συμφωνία»

«Η ΕΕ αναμένει από τις ΗΠΑ να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους που ορίζονται στην κοινή δήλωση, όπως και η ΕΕ τηρεί τις δικές της δεσμεύσεις», αναφέρει η ανακοίνωση
THE LIFO TEAM