Η Γερμανία κατηγορεί τη Ρωσία πως έδωσε εντολή για δολοφονία Τσετσένου σε πάρκο του Βερολίνου

Η Γερμανία κατηγορεί τη Ρωσία πως έδωσε εντολή για δολοφονία Τσετσένου σε πάρκο του Βερολίνου Facebook Twitter
EPA
0

Η ομοσπονδιακή εισαγγελία της Γερμανίας κατηγόρησε σήμερα την ρωσική κυβέρνηση ότι έδωσε εντολή για την δολοφονία του Τσετσένου, πρώην στρατιωτικού διοικητή Ζελιχμάν Χανγκοσβίλι.

Υπηρεσίες που υπάγονται στην κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας, έδωσαν εντολή «να εξοντωθεί» ο Χανγκοσβίλι στον κατηγορούμενο, ανακοίνωσε η εισαγγελία της Καρλσρούης.

«Πίσω από την κατ' εντολή δολοφονία, υπήρχαν εχθρικές σχέσεις του θύματος με το ρωσικό κράτος, με τις κυβερνήσεις των αυτόνομων δημοκρατιών της Τσετσενίας και Ινγκουσετίας καθώς και με την φιλορωσική κυβέρνηση της Γεωργίας», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας.

Ο πρώην στρατιωτικός διοικητής Ζελιχμάν Χανγκοσβίλι, ο οποίος είχε πολεμήσει στον δεύτερο πόλεμο της Τσετσενίας, δολοφονήθηκε στις 23 Αυγούστου του 2019 στο πάρκο του Βερολίνου Τιργκάρτεν. Οι ρωσικές αρχές νωρίτερα είχαν εκδώσει ένταλμα σύλληψης εναντίον του καθώς τον κατηγορούσαν για τρομοκρατική δραστηριότητα. Ο Χανγκοσβίλι, που είχε αποκτήσει τη γεωργιανή υπηκοότητα, κατέφυγε στην Γερμανία, αφότου το 2015 στην Γεωργία, έγινε απόπειρα δολοφονίας εναντίον του. Ο φερόμενος ως ύποπτος για την δολοφονία του Ρώσος πολίτης συνελήφθη την ίδια ημέρα στο Βερολίνο.

Η απάντηση του Ρώσου πρέσβη

Ο Ρώσος πρέσβης στην Γερμανία Σεργκέι Νετσάγεφ χαρακτήρισε τις δηλώσεις της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας της Γερμανίας, ανυπόστατες και αβάσιμες, δηλώνοντας ότι η Ρωσία θα αντιδράσει στο ενδεχόμενο να της επιβληθούν περαιτέρω κυρώσεις.

Ο Νετσγάεφ αναφερόμενος στο ενδεχόμενο της επιβολής περαιτέρω κυρώσεων κατά της Ρωσίας εκ μέρους της Γερμανίας, είπε «ότι στην περίπτωση που θα υπάρξουν δεν θα μείνουν αναπάντητες».

Ο Νετσάγεφ δήλωσε ότι οι κατηγορίες αυτές δεν βασίζονται σε γεγονότα και αποδείξεις και όπως η προηγούμενη υπόθεση με του λεγόμενους Ρώσους χάκερ που πραγματοποίησαν επιθέσεις στην γερμανική βουλή και πίσω από τους οποίους βρίσκονται δήθεν μυστικές υπηρεσίες, δεν συμβάλλουν στην θετική ανάπτυξη των ούτως ή άλλων δύσκολων ρωσο-γερμανικών σχέσεων.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Pedro Pascal πέταξε economy για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των private jets

Διεθνή / Ο Πέδρο Πασκάλ πέταξε οικονομική θέση για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των ιδιωτικών τζετ

Πρώην πιλότοι και ακτιβιστές καλούν τους σταρ να σταματήσουν να φτάνουν στις Κάννες με ιδιωτικά αεροπλάνα, μετά από στοιχεία που δείχνουν ότι πέρυσι 750 τέτοιες πτήσεις προς το φεστιβάλ κατανάλωσαν περίπου 2 εκατομμύρια λίτρα κηροζίνης. Ως αντίπαλο παράδειγμα δείχνουν τον Πέδρο Πασκάλ, που είχε ταξιδέψει στην οικονομική θέση.
THE LIFO TEAM
Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Διεθνή / Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Το Ανώτερο Δικαστήριο της Οσάκα έκρινε ότι το οικογενειακό μητρώο της Ιαπωνίας, που αναγνωρίζει μόνο «άνδρες» και «γυναίκες», παραβιάζει την αρχή της ισότητας. Η απόφαση δεν αλλάζει ακόμη άμεσα το σύστημα, αλλά ανοίγει έναν κρίσιμο δρόμο για τη νομική αναγνώριση non-binary ατόμων στη χώρα.
THE LIFO TEAM
ΣΑΜ ΑΛΤΜΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ OPENAI

Διεθνή / Μασκ vs. OpenAI: «Ένιωσα ότι μας είχε εγκαταλείψει, ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις του», κατέθεσε ο Άλτμαν

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI κατέθεσε ότι αισθάνθηκε πως ο Έλον Μασκ «εγκατέλειψε» την εταιρεία του και την έφερε «σε πολύ δύσκολη θέση», καθώς οι δύο πλευρές διεκδικούσαν τον έλεγχο
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ ΚΙΝΑ ΗΠΑ

Διεθνή / Η ατζέντα της συνόδου Τραμπ - Σι: Δασμοί, τεχνολογία και Ιράν στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων 

Τον Αμερικανό πρόεδρο συνοδεύουν κορυφαίοι εκπρόσωποι αμερικανικών επιχειρηματικών ομίλων και τεχνολογικών εταιρειών, μεταξύ αυτών ο Έλον Μασκ και ο Τιμ Κουκ της Apple
THE LIFO TEAM