Η Γερμανία κατηγορεί τη Ρωσία πως έδωσε εντολή για δολοφονία Τσετσένου σε πάρκο του Βερολίνου

Η Γερμανία κατηγορεί τη Ρωσία πως έδωσε εντολή για δολοφονία Τσετσένου σε πάρκο του Βερολίνου Facebook Twitter
EPA
0

Η ομοσπονδιακή εισαγγελία της Γερμανίας κατηγόρησε σήμερα την ρωσική κυβέρνηση ότι έδωσε εντολή για την δολοφονία του Τσετσένου, πρώην στρατιωτικού διοικητή Ζελιχμάν Χανγκοσβίλι.

Υπηρεσίες που υπάγονται στην κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας, έδωσαν εντολή «να εξοντωθεί» ο Χανγκοσβίλι στον κατηγορούμενο, ανακοίνωσε η εισαγγελία της Καρλσρούης.

«Πίσω από την κατ' εντολή δολοφονία, υπήρχαν εχθρικές σχέσεις του θύματος με το ρωσικό κράτος, με τις κυβερνήσεις των αυτόνομων δημοκρατιών της Τσετσενίας και Ινγκουσετίας καθώς και με την φιλορωσική κυβέρνηση της Γεωργίας», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας.

Ο πρώην στρατιωτικός διοικητής Ζελιχμάν Χανγκοσβίλι, ο οποίος είχε πολεμήσει στον δεύτερο πόλεμο της Τσετσενίας, δολοφονήθηκε στις 23 Αυγούστου του 2019 στο πάρκο του Βερολίνου Τιργκάρτεν. Οι ρωσικές αρχές νωρίτερα είχαν εκδώσει ένταλμα σύλληψης εναντίον του καθώς τον κατηγορούσαν για τρομοκρατική δραστηριότητα. Ο Χανγκοσβίλι, που είχε αποκτήσει τη γεωργιανή υπηκοότητα, κατέφυγε στην Γερμανία, αφότου το 2015 στην Γεωργία, έγινε απόπειρα δολοφονίας εναντίον του. Ο φερόμενος ως ύποπτος για την δολοφονία του Ρώσος πολίτης συνελήφθη την ίδια ημέρα στο Βερολίνο.

Η απάντηση του Ρώσου πρέσβη

Ο Ρώσος πρέσβης στην Γερμανία Σεργκέι Νετσάγεφ χαρακτήρισε τις δηλώσεις της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας της Γερμανίας, ανυπόστατες και αβάσιμες, δηλώνοντας ότι η Ρωσία θα αντιδράσει στο ενδεχόμενο να της επιβληθούν περαιτέρω κυρώσεις.

Ο Νετσγάεφ αναφερόμενος στο ενδεχόμενο της επιβολής περαιτέρω κυρώσεων κατά της Ρωσίας εκ μέρους της Γερμανίας, είπε «ότι στην περίπτωση που θα υπάρξουν δεν θα μείνουν αναπάντητες».

Ο Νετσάγεφ δήλωσε ότι οι κατηγορίες αυτές δεν βασίζονται σε γεγονότα και αποδείξεις και όπως η προηγούμενη υπόθεση με του λεγόμενους Ρώσους χάκερ που πραγματοποίησαν επιθέσεις στην γερμανική βουλή και πίσω από τους οποίους βρίσκονται δήθεν μυστικές υπηρεσίες, δεν συμβάλλουν στην θετική ανάπτυξη των ούτως ή άλλων δύσκολων ρωσο-γερμανικών σχέσεων.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισπανία: Η τέως βασίλισσα Σοφία πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και δήλωσε πως ανυπομονεί να πάει «σπίτι»

Διεθνή / Ισπανία: Η τέως βασίλισσα Σοφία πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και δήλωσε πως ανυπομονεί να πάει «σπίτι»

Η 85χρονη μητέρα του βασιλιά Φελίπε είχε εισαχθεί με ουρολοίμωξη σε νοσοκομείο της Μαδρίτης το βράδυ της περασμένης Τρίτης - «Είμαι πολύ καλά», είπε στους δημοσιογράφους η μεγαλύτερη αδελφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ