No.1

Η Γερμανία κατηγορεί τη Ρωσία πως έδωσε εντολή για δολοφονία Τσετσένου σε πάρκο του Βερολίνου

Η Γερμανία κατηγορεί τη Ρωσία πως έδωσε εντολή για δολοφονία Τσετσένου σε πάρκο του Βερολίνου Facebook Twitter
EPA
0

Η ομοσπονδιακή εισαγγελία της Γερμανίας κατηγόρησε σήμερα την ρωσική κυβέρνηση ότι έδωσε εντολή για την δολοφονία του Τσετσένου, πρώην στρατιωτικού διοικητή Ζελιχμάν Χανγκοσβίλι.

Υπηρεσίες που υπάγονται στην κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας, έδωσαν εντολή «να εξοντωθεί» ο Χανγκοσβίλι στον κατηγορούμενο, ανακοίνωσε η εισαγγελία της Καρλσρούης.

«Πίσω από την κατ' εντολή δολοφονία, υπήρχαν εχθρικές σχέσεις του θύματος με το ρωσικό κράτος, με τις κυβερνήσεις των αυτόνομων δημοκρατιών της Τσετσενίας και Ινγκουσετίας καθώς και με την φιλορωσική κυβέρνηση της Γεωργίας», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας.

Ο πρώην στρατιωτικός διοικητής Ζελιχμάν Χανγκοσβίλι, ο οποίος είχε πολεμήσει στον δεύτερο πόλεμο της Τσετσενίας, δολοφονήθηκε στις 23 Αυγούστου του 2019 στο πάρκο του Βερολίνου Τιργκάρτεν. Οι ρωσικές αρχές νωρίτερα είχαν εκδώσει ένταλμα σύλληψης εναντίον του καθώς τον κατηγορούσαν για τρομοκρατική δραστηριότητα. Ο Χανγκοσβίλι, που είχε αποκτήσει τη γεωργιανή υπηκοότητα, κατέφυγε στην Γερμανία, αφότου το 2015 στην Γεωργία, έγινε απόπειρα δολοφονίας εναντίον του. Ο φερόμενος ως ύποπτος για την δολοφονία του Ρώσος πολίτης συνελήφθη την ίδια ημέρα στο Βερολίνο.

Η απάντηση του Ρώσου πρέσβη

Ο Ρώσος πρέσβης στην Γερμανία Σεργκέι Νετσάγεφ χαρακτήρισε τις δηλώσεις της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας της Γερμανίας, ανυπόστατες και αβάσιμες, δηλώνοντας ότι η Ρωσία θα αντιδράσει στο ενδεχόμενο να της επιβληθούν περαιτέρω κυρώσεις.

Ο Νετσγάεφ αναφερόμενος στο ενδεχόμενο της επιβολής περαιτέρω κυρώσεων κατά της Ρωσίας εκ μέρους της Γερμανίας, είπε «ότι στην περίπτωση που θα υπάρξουν δεν θα μείνουν αναπάντητες».

Ο Νετσάγεφ δήλωσε ότι οι κατηγορίες αυτές δεν βασίζονται σε γεγονότα και αποδείξεις και όπως η προηγούμενη υπόθεση με του λεγόμενους Ρώσους χάκερ που πραγματοποίησαν επιθέσεις στην γερμανική βουλή και πίσω από τους οποίους βρίσκονται δήθεν μυστικές υπηρεσίες, δεν συμβάλλουν στην θετική ανάπτυξη των ούτως ή άλλων δύσκολων ρωσο-γερμανικών σχέσεων.

Διεθνή
0

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπιλ Γκέιτς: «Ήταν τεράστιο λάθος» - Η συγγνώμη από το προσωπικό του ιδρύματος για τους δεσμούς του με τον Έπσταϊν

Διεθνή / Μπιλ Γκέιτς: «Ήταν τεράστιο λάθος» - Η συγγνώμη από το προσωπικό του ιδρύματος για τους δεσμούς του με τον Έπσταϊν

Ο δισεκατομμυριούχος παραδέχτηκε ότι είχε δύο εξωσυζυγικές σχέσεις και μίλησε ανοιχτά για την υπόθεση, απαντώντας σε ερωτήσεις και αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τις πράξεις του
THE LIFO TEAM
Η Ιαπωνία σχεδιάζει την εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων σε νησί κοντά στην Ταϊβάν

Διεθνή / Η Ιαπωνία σχεδιάζει την εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων σε νησί κοντά στην Ταϊβάν

Τα τελευταία δέκα χρόνια, η Ιαπωνία έχει μετατρέψει τo Γιοναγκούνι από ένα ήσυχο νησί σε στρατιωτική βάση, όπου περίπου 160 μέλη των Δυνάμεων Αυτοάμυνας φροντίζουν για την ασφάλεια των ακτών
THE LIFO TEAM
Η Αίγυπτος απαλλάσσει τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους από την υποχρέωση έκδοσης βίζας

Διεθνή / Η Αίγυπτος απαλλάσσει Αμερικανούς και Ευρωπαίους από την υποχρέωση έκδοσης βίζας

Τα τελευταία χρόνια η χώρα έχει χαλαρώσει σταδιακά τους κανόνες εισόδου για να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της έναντι προορισμών όπως η Τουρκία, το Μαρόκο και το Ντουμπάι
THE LIFO TEAM