Η Γερμανία επισπεύδει την υποδοχή προσφύγων από Ελλάδα και Ιταλία

Η Γερμανία επισπεύδει την υποδοχή προσφύγων από Ελλάδα και Ιταλία Facebook Twitter
EPA/SWEN PFOERTNER
0

Η γερμανική κυβέρνηση επισπεύδει τις διαδικασίες υποδοχής προσφύγων από Ελλάδα και Ιταλία, στο πλαίσιο των σχετικών ευρωπαϊκών αποφάσεων, σύμφωνα με τη Deutsche Welle. Από στοιχεία του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών, τα οποία παρουσιάζει σήμερα αποκλειστικά η εφημερίδα Neue Osnabrücker Zeitung, προκύπτει πως τον Δεκέμβριο η Γερμανία υποδέχθηκε συνολικά 480 αιτούντες άσυλο από την Ελλάδα και την Ιταλία.


«Την ερχόμενη χρονιά οι πτήσεις θα συνεχιστούν», αναφέρει το υπουργείο σύμφωνα με την εφημερίδα. «Στόχος είναι μελλοντικά να καταστεί δυνατόν να υλοποιείται η είσοδος στη χώρα έως και 1.000 ατόμων μηνιαίως». Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, οι περισσότεροι αιτούντες άσυλο προέρχονται από τη Συρία, το Ιράκ και την Ερυθραία, ενώ ανάμεσά τους βρίσκονται και απάτριδες Παλαιστίνιοι.

Η ΕΕ είχε αποφασίσει πριν από περισσότερο από έναν χρόνο, την ανακατανομή 160.000 προσφύγων από την Ιταλία και την Ελλάδα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ωστόσο οι διαδικασίες προχωρούν εξαιρετικά αργά κυρίως λόγω της σθεναρής αντίστασης χωρών της ανατολικής Ευρώπης.

Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, μέχρι το καλοκαίρι του 2017 η Γερμανία προβλέπεται να έχει υποδεχθεί 27.000 πρόσφυγες, εντούτοις μέχρι στιγμής ο αριθμός των ατόμων που έχει δεχθεί στο έδαφός της δεν ξεπερνά τους 1.095. Μέχρι τον Νοέμβριο η χώρα είχε υποδεχθεί μόλις 615 πρόσφυγες στο πλαίσιο του λεγόμενου EU-Relocation Program. Σύμφωνα με την Neue Osnabrücker Zeitung τις τελευταίες εβδομάδες η γερμανική κυβέρνηση επισπεύδει τις σχετικές διαδικασίες, όμως θεωρείται σχεδόν αδύνατο να τηρηθεί το συμπεφωνημένο χρονοδιάγραμμα.


Οι χώρες που έχουν υποδεχθεί μέχρι στιγμής τους περισσότερους πρόσφυγες στο πλαίσιο της σχετικής ευρωπαϊκής συμφωνίας είναι η Γαλλία (2.696) και η Ολλανδία (1.214).

Πηγή: Deutsche Welle

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οργή Τραμπ για τα στοιχεία της απασχόλησης – Απέλυσε την επικεφαλής της Στατιστικής Υπηρεσίας

Διεθνή / Οργή Τραμπ για τα στοιχεία της απασχόλησης – Απέλυσε την επικεφαλής της Στατιστικής Υπηρεσίας

Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε τη διορισμένη από τον Μπάιντεν επικεφαλής «ανίκανη» και διέταξε την άμεση απομάκρυνσή της, μετά από δυσμενή έκθεση για την αγορά εργασίας.
LIFO NEWSROOM
Ο Χουάν Κάρλος ξεχρεώνει: Πλήρωσε 4 εκατ. ευρώ σε φίλους και αριστοκράτες που τον «έσωσαν» από την εφορία

Διεθνή / Ο Χουάν Κάρλος ξεχρεώνει: Πλήρωσε 4 εκατ. ευρώ σε φίλους και αριστοκράτες που τον «έσωσαν» από την εφορία

Ο τέως βασιλιάς της Ισπανίας επέστρεψε τα χρήματα που του είχαν δανείσει επιχειρηματίες και ευγενείς για να καλύψει μια τεράστια φορολογική οφειλή το 2021. Πώς τα κατάφερε από την εξορία στο Αμπού Ντάμπι
LIFO NEWSROOM
Θύελλα για συνέντευξη με «νεκρό» μέσω AI – Το άβαταρ θύματος ένοπλης επίθεσης προκάλεσε αντιδράσεις

Διεθνή / Θύελλα για συνέντευξη με «νεκρό» μέσω AI – Το άβαταρ θύματος ένοπλης επίθεσης προκάλεσε αντιδράσεις

Σφοδρές επικρίσεις κατά του πρώην δημοσιογράφου του CNN Τζιμ Ακόστα, που πήρε «συνέντευξη» από εικονική αναπαράσταση 17χρονου θύματος του μακελειού στο Πάρκλαντ. Η συνέντευξη χαρακτηρίστηκε «μακάβρια», «χειριστική» και «τερατώδης»
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: «Πράσινο φως» για τη γέφυρα που θα συνδέσει τη Σικελία με την ηπειρωτική χώρα – Κόστος €13,5 δισ.

Διεθνή / Ιταλία: «Πράσινο φως» για τη γέφυρα που θα συνδέσει τη Σικελία με την ηπειρωτική χώρα – Κόστος €13,5 δισ.

Το Στενό της Μεσίνας θεωρείται μία από τις πλέον σεισμογενείς περιοχές της Ευρώπης, στοιχείο που αποτέλεσε καθοριστικό λόγο για την απόρριψη του έργου στο παρελθόν
LIFO NEWSROOM
«Ο άνδρας με τη ματσέτα»: Συνελήφθη 37χρονος στην Αργεντινή για τουλάχιστον πέντε δολοφονίες αστέγων

Διεθνή / «Ο άνδρας με τη ματσέτα»: Συνελήφθη 37χρονος στην Αργεντινή για τουλάχιστον πέντε δολοφονίες αστέγων

Σύμφωνα με την κατάθεση του 16χρονου ανιψιού του, ο 37χρονος παγίδευε τα θύματά του, τα σκότωνε, τεμάχιζε τα σώματά τους, τα έκαιγε και στη συνέχεια ξεφορτωνόταν τα υπολείμματα σε σακούλες σκουπιδιών
LIFO NEWSROOM
Άδειες παραλίες στην Ιταλία: Γιατί οι Ιταλοί εγκαταλείπουν το καλοκαίρι στη θάλασσα

Διεθνή / Άδειες παραλίες στην Ιταλία: Γιατί οι Ιταλοί εγκαταλείπουν το καλοκαίρι στη θάλασσα

Από το Λάτσιο μέχρι το Σαλέντο και την Τοσκάνη, οι παραθαλάσσιες περιοχές βιώνουν πτώση της τουριστικής κίνησης. Πού οφείλεται η κρίση και ποιοι επηρεάζονται περισσότερο
LIFO NEWSROOM