ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

Η Γερμανία «διαλύει μερικώς» επίλεκτη μονάδα κομάντο - Ακροδεξιοί στις τάξεις της

Η Γερμανία «διαλύει μερικώς» επίλεκτη μονάδα κομάντο - Ακροδεξιοί στις τάξεις της Facebook Twitter
Φωτογραφία: KSK
0

Η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας διέταξε τη «μερική διάλυση» της KSK, μίας ελίτ μονάδας κομάντο, μετά από αποκαλύψεις για ακροδεξιούς στις τάξεις της. 


Η Άνεγκρετ Κράμ-Κάρενμπαουερ, με δηλώσεις της σε εφημερίδα, αποκάλυψε ότι η μονάδα είχε αυτονομηθεί, σε έναν βαθμό, από την ιεραρχική δομή. Τον Μάιο, η αστυνομία προχώρησε στην κατάσχεση εκρηκτικών και όπλων από το σπίτι ενός στρατιώτη της KSK. Τον Ιανουάριο, η Υπηρεσία Πληροφοριών του στρατού ανέφερε ότι υπήρχαν σχεδόν 600 ύποπτοι για υποστήριξη στην ακροδεξιά στις τάξεις του γερμανικού στρατού και σκιαγράφησαν ως ιδιαίτερο πρόβλημα την KSK καθώς είκοσι μέλη της ελίτ αυτής μονάδας ήταν ύποπτα για ακροδεξιό εξτρεμισμό.

Η KSK «αυτονομήθηκε σε έναν βαθμό» από την ιεραρχική δομή ανέφερε η Άνεγκρετ Κραμπ- Καρενμπάουερ στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung κάνοντας λόγο για «τοξική κουλτούρα» στην ηγεσία της μονάδας. H υπουργός, τον Μάιο, είχε συστήσει ομάδα εργασίας για να εξετάσει το ζήτημα. Η ομάδα παρουσίασε έκθεση σχετικά με τα ευρήματά της έρευνας την Τρίτη. Η KSK «δεν μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει με την παρούσα μορφή της» και πρέπει να «καλύτερα να ενσωματωθεί στον γερμανικό στρατό», αναφέρεται στην έκθεση, σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων AFP. 

Ένας από τους τέσσερις λόχους της δύναμης, όπου ο εξτρεμισμός λέγεται πως «ήταν πιο έντονος» θα διαλυθεί και δεν θα αντικατασταθεί, ανέφερε η υπουργός. «Όποιος αποδειχθεί ότι είναι ακροδεξιός εξτρεμιστής δεν έχει θέση στο γερμανικό στρατό και πρέπει να φύγει», διαμήνυσε από το γερμανικό ραδιόφωνο.

Άλλες μονάδες θα αναλάβουν τα καθήκοντα της KSK και η δύναμη δεν θα λάβει μέρος σε διεθνείς ασκήσεις και αποστολές μέχρι νεωτέρας. Η Άνεγκρετ Κραμπ- Καρενμπάουερ ανέφερε ότι τα τελευταία ευρήματά, ανάμεσά τους η εξαφάνιση 48.000 φυσιγγίων και 62 κιλών εκρηκτικών προκάλεσαν ανησυχία και έκρουσαν των κώδωνα του κινδύνου. Εσωτερική έρευνα αναμένεται να προσδιοριστεί εάν αυτά τα αντικείμενα έχουν κλαπεί ή πρόκειται για αμελής καταγραφή.

Η μονάδα ιδρύθηκε το 1996 και εκπαιδεύτηκε περίπου 1.000 στρατιώτες για καταστάσεις κρίσης, ανάμεσά τους η απελευθέρωση ομήρων στο εξωτερικό, κάτι που δεν ήταν δυνατό μέχρι τότε χωρίς βοήθεια δυνάμεων άλλων χωρών. Τα προβλήματα του γερμανικού στρατού με τους υποστηρικτές της ακροδεξιάς προέκυψαν το 2017. 

Οι επιθεωρήσεις που διενεργήθηκαν σε στρατώνες αποκάλυψαν αναμνηστικά της ναζιστικής περιόδου εποχής σε δύο από αυτούς. Πολλοί από αυτούς που είναι ύποπτοι για σχέσεις με την ακροδεξιά πιστεύεται ότι πρόσκεινται στο AfD. 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πούτιν και Κιμ Γιονγκ Ουν υπέγραψαν την ισχυρότερη συμφωνία μετά τον Ψυχρό Πόλεμο

Διεθνή / Πούτιν και Κιμ Γιονγκ Ουν υπέγραψαν συμφωνία αμυντικής συνδρομής σε περίπτωση επίθεσης

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν υποσχέθηκε στον Πούτιν πλήρη υποστήριξη στον πόλεμο με την Ουκρανία - Η συμφωνία Ρωσίας-Βόρειας Κορέας χαρακτηρίζεται ως η ισχυρότερη από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου
NEWSROOM
Με αγκαλιές και πλήθη που πανηγύριζαν υποδέχτηκε ο Κιμ Γιονγκ Ουν τον Πούτιν

Διεθνή / Με αγκαλιές και πλήθη που πανηγύριζαν υποδέχτηκε ο Κιμ Γιονγκ Ουν τον Πούτιν

«Εκτιμούμε ιδιαίτερα τη συνεπή και ακλόνητη υποστήριξή σας για τη ρωσική πολιτική, μεταξύ άλλων και προς την ουκρανική κατεύθυνση» δήλωσε ο Πούτιν, κατά την έναρξη των συνομιλιών με τον Κιμ
NEWSROOM