Η Γαλλία σταματάει να καλύπτει τα έξοδα των ασθενών για ομοιοπαθητική

Η Γαλλία σταματάει να καλύπτει τα έξοδα των ασθενών για ομοιοπαθητική Facebook Twitter
ΕΡΑ
2

Η Γαλλία θα σταματήσει να καλύπτει τα έξοδα ασθενών για θεραπείες ομοιοπαθητικής από το 2021, δήλωσε η Ανιές Μπαζέν, υπουργός Υγείας της χώρας. 

Η Ανιές Μπαζέν ανακοίνωσε σε συνέντευξή της το γεγονός, έπειτα από απόφαση της Aνώτατης Αρχής Υγείας (HAS) που έκρινε ότι η εναλλακτική αυτή μορφή ιατρικής δεν έχει αποδεδειγμένα οφέλη για την υγεία. Η Μπαζέν δήλωσε ότι οι αποζημιώσεις που καταβάλλει ο γαλλικός φορέας κοινωνικής ασφάλισης, που επί του παρόντος ανέρχονται στο 30% των εξόδων θεραπείας, θα καταργηθούν σταδιακά ξεκινώντας από μια μείωση κατά 15% το 2020.

«Αποφάσισα να ξεκινήσω τη διαδικασία της πλήρους κατάργησης της αποζημίωσης», δήλωσε στην εφημερίδα Le Parisien η υπουργός και πρόσθεσε ότι ακολουθεί την συμβουλή της HAS. Η ίδια πρόσθεσε ότι η μεταβατική περίοδος θα επιτρέψει τόσο στους ασθενείς όσο και στις φαρμακευτικές εταιρείες να προσαρμοστούν στο νέο σύστημα.

Στο τέλος Ιουνίου η HAS δημοσίευσε μια έντονα επικριτική επιστημονική έκθεσή της, σύμφωνα με την οποία η ομοιοπαθητική «δεν επέδειξε με επιστημονικό τρόπο μια επαρκή αποτελεσματικότητα που να δικαιολογεί την αποζημίωση». Η Μπαζέν αναγνώρισε ότι η απόφασή της μπορεί να αποδειχτεί αντιδημοφιλής και τόνισε ότι (η απόφαση) δεν θα σταματήσει τους γιατρούς να συνταγογραφούν ομοιοπαθητικά φάρμακα ούτε τους ασθενείς να τα αγοράζουν.

Η Γαλλία σταματάει να καλύπτει τα έξοδα των ασθενών για ομοιοπαθητική Facebook Twitter
Η Ανιές Μπαζέν, υπουργός Υγείας της Γαλλίας

Αντιδράσεις

Η γαλλική εταιρεία Boiron, παγκόσμιος ηγέτης παρασκευής ομοιοπαθητικών προϊόντων, κατήγγειλε την απόφαση της υπουργού χαρακτηρίζοντάς την «ακατανόητη και ασυνάρτητη».

Η εταιρεία ζήτησε επείγουσα συνάντηση με τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και δεσμεύτηκε «να πολεμήσει με κάθε τρόπο» την απόφαση. Αλλά η απόφαση της υπουργού δεν ικανοποίησε ούτε τους πολέμιους της ομοιοπαθητικής που είπαν ότι δεν κατανοούν την ανάγκη να υπάρξει μεταβατική περίοδος πριν από την κατάργηση του μέτρου.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, ο γαλλικός φορέας κοινωνικής ασφάλισης κατέβαλε το 2018 σε ασθενείς περίπου 126,8 εκατομμύρια ευρώ για ομοιοπαθητική θεραπεία από τα 20 δισεκατομμύρια ευρώ που κατέβαλε συνολικά για φάρμακα. Η Μπαζέν, μια διακεκριμένη αιματολόγος και καθηγήτρια πανεπιστημίου χωρίς προηγούμενη εμπειρία στην πολιτική πριν εισέλθει στην κυβέρνηση το 2017, έχει επανειλημμένως καταστήσει σαφή τη σημασία του να ακολουθεί την επιστημονική συμβουλή της HAS.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΡΟΥΑΝ ΜΠΑΡΓΚΟΥΤΙ ΙΣΡΑΗΛ ΦΥΛΑΚΕΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Διεθνή / Μαρουάν Μπαργκούτι: Σε κίνδυνο ο Παλαιστίνιος ηγέτης λόγω «αυξανόμενης κακομεταχείρισης» στις φυλακές του Ισραήλ

Ο «Μαντέλα της Παλαιστίνης» υπέστη πρόσφατα τρεις επιθέσεις, μεταξύ των οποίων και μια επίθεση κατά την οποία οι δεσμοφύλακες έβαλαν ένα σκυλί να του ορμήξει, σύμφωνα με τον δικηγόρο του
THE LIFO TEAM
ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ ΛΟΑΤΚΙ+

Διεθνή / Ουγγαρία: Η «σιωπή» του Πέτερ Μαγιάρ για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας προκαλεί ανησυχία

Στην εκστρατεία που του χάρισε τη νίκη, ο νεοεκλεγείς Ούγγρος πρωθυπουργός εστίασε σε αρκετά βασικά ζητήματα που απασχολούν τη χώρα του, αφήνοντας ωστόσο «απ' έξω» τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας
THE LIFO TEAM
KATY PERRY RUBY ROSE ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ

Διεθνή / Katy Perry: Η αστυνομία ερευνά τις καταγγελίες της Ruby Rose για σεξουαλική κακοποίηση σε νυχτερινό μαγαζί

Εκπρόσωπος της Perry αρνείται τις κατηγορίες, τις οποίες δημοσίευσε η Rose στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χαρακτηρίζοντάς τες «επικίνδυνα και απερίσκεπτα ψέματα»
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Πάλι έβαλαν το χέρι τους οι μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες που δεν θέλουν να γίνεται ο κόσμος καλά , με λίγα χρήματα.Κόβουν τα ομοιοπαθητικά σκευάσματα, δηλαδή μια από τις μεγαλύτερες επιστημονικές ανακαλύψεις της ανθρωπότητας. Αρκεί να πούμε ότι ο ιδρυτής της ομοιοπαθητικής Samuel Hahnemann (http://www.wholehealthnow.com/bios/samuel-hahnemann.html) είχε ανακαλύψει πόσες ακριβώς φορές πρέπει να χτυπάς ένα δοχείο με διάλυμα σε μαξιλάρι γεμισμένο με τρίχες αλόγου (https://www.ellinikahoaxes.gr/2014/11/25/omiopathitiki-xematiasma/, και https://www.mcgill.ca/oss/article/homeopathy/homeopathy-delusion-through-dilution και πολλά άλλα) για να αποκτήσει το νερό την μνήμη της δραστικής ουσίας.Για τέτοια επιστήμη μιλάμε... και μας την στερούν οι κακές φαρμακευτικές εταιρείες. Αίσχοςςςςς !!!