Η Γαλλία σε συναγερμό για τον καύσωνα - Πώς προετοιμάζεται η χώρα που το 2003 θρήνησε χιλιάδες νεκρούς

Η Γαλλία σε συναγερμό για τον καύσωνα - Πώς προετοιμάζεται η χώρα που το 2003 θρήνησε χιλιάδες νεκρούς Facebook Twitter
Το Παρίσι ετοιμάζεται για τον μεγάλο καύσωνα
0

Η Γαλλία λαμβάνει δραστικά μέτρα για να αντιμετωπίσει τον επερχόμενο καύσωνα που απειλεί την Ευρώπη από σήμερα, θέλοντας να αποφύγει μια ακόμη τραγωδία που θα θύμιζε όσα έγιναν στη χώρα το 2003.

Ο μεγάλος καύσωνας εκείνες της χρονιάς στοίχισε τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους στην Ευρώπη. Οι θάνατο,ι οι οποίοι σχετίστηκαν με τις καιρικές συνθήκες εκείνο το καλοκαίρι στη Γαλλία, εκτιμάται πως ήταν πάνω από 14.000. 

Στο Παρίσι εκπονήθηκε έκτακτο «σχέδιο αντιμετώπισης του καύσωνα», ενώ αντίστοιχες προειδοποιήσεις υπάρχουν και στο Βέλγιο καθώς οι θερμοκρασίες θα φτάσουν τους 40 βαθμούς.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, στη Γαλλία, ο καύσωνας αναμένεται να ανεβάσει το θερμόμετρο μέχρι τους 40°C σε πολλές περιοχές από την Τρίτη, ανάμεσά τους και στο Παρίσι, όπου σχέδιο αντιμετώπισης του καύσωνα 3ου βαθμού στην 4βαθμη κλίμακα έχει τεθεί σε εφαρμογή για την προστασία των ηλικιωμένων, των ασθενών, των παιδιών και των αστέγων.

Οι πισίνες θα είναι συνεχώς ανοιχτές για νυχτερινή κολύμβηση, μεγάλα πάρκα θα παραμείνουν ανοιχτά όλες τις ώρες και θα δημιουργηθούν ειδικές κλιματιζόμενες αίθουσες στα κτίρια του δημαρχείου καθώς οι γαλλικές αρχές φοβούνται για την υγεία των κατοίκων. Οι ηλικιωμένοι και όσοι ζουν μόνοι τους χωρίς να έρχονται σε επαφή με τους γείτονες αποτελούν ιδιαίτερη ανησυχία.

Η δήμαρχος Άν Χιντάλγκο, δήλωσε την Κυριακή ότι οκτώ μεγάλες πισίνες θα παραμείνουν ανοιχτές μετά τις 10μμ και η κολύμβηση θα επιτρέπεται στο κανάλι La Villette. Είπε επίσης ότι θα δημιουργηθούν τρεις προσωρινές εξωτερικές πισίνες σε περιοχές με μεγάλη πυκνότητα πληθυσμού χαμηλότερου εισοδήματος, οι οποίες θα διατεθούν για δωρεάν χρήση.

13 μεγάλα πάρκα θα παραμείνουν ανοικτά όλη τη νύχτα κατά τη διάρκεια του καύσωνα, καθώς εκεί η θερμοκρασία θα είναι κατά ένα ή δύο βαθμούς χαμηλότερη από ό, τι στην υπόλοιπη πόλη. Η δήμαρχος ανακοίνωσε ότι πέντε ακόμη πάρκα θα προστεθούν στη λίστα αν συνεχιστεί ο καύσωνας.

Ο αυξανόμενος πληθυσμός των αστέγων της πόλης, ο οποίος περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό μεταναστών που κοιμούνται σε σκηνές κάτω από γέφυρες ή δρόμους, αποτελεί επίσης ιδιαίτερη μέριμνα. 5.000  φιάλες νερού θα διανέμονται στους ανθρώπους που ζουν στο δρόμο και θα υπάρχει έλεγχος ενώ ανοιχτά θα είναι όλα τα κέντρα βοήθειας και οι νοσοκομειακοί χώροι έκτακτης ανάγκης στο Παρίσι υποστηρίζονται για ενδεχόμενη αύξηση των ασθενών.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΡΜΠΑΝ ΜΑΓΙΑΡ

Διεθνή / Κρίσιμες εκλογές στην Ουγγαρία: Όρμπαν vs Μαγιάρ - Τέλος εποχής ή 5η θητεία για τον σύμμαχο του Τραμπ;

Οι Ούγγροι άρχισαν σήμερα να ψηφίζουν στις βουλευτικές εκλογές οι οποίες μπορεί να τερματίσουν την επί 16 χρόνια διακυβέρνηση της Ουγγαρίας από τον Βίκτορ Ορμπάν ή να τον διατηρήσουν για μια πέμπτη θητεία στην εξουσία
THE LIFO TEAM
ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΟΡΜΠΑΝ ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ

Διεθνή / Ουγγαρία: 100.000 νέοι σε συναυλία-κάλεσμα για την απομάκρυνση του Όρμπαν

Το πλήθος φώναζε αντικυβερνητικά συνθήματα, όπως το«Ρώσοι, φύγετε!», ένα σύνθημα από την εξέγερση του 1956 που επανέρχεται στο προσκήνιο καθώς ο Όρμπαν έχει ενισχύσει τις σχέσεις του με τη Μόσχα.
THE LIFO TEAM
ΝΗΣΙΑ ΤΣΑΓΚΟΣ ΗΠΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Διεθνή / Οι ΗΠΑ βάζουν «φρένο» στη συμφωνία για την παραχώρηση των νήσων Τσάγκος

Αν και ο Ντόναλντ Τραμπ αρχικά είχε χαρακτηρίσει τη συμφωνία ως «την καλύτερη δυνατή επιλογή», στη συνέχεια προειδοποίησε ότι το Λονδίνο κάνει «μεγάλο λάθος» παραχωρώντας τα νησιά
THE LIFO TEAM
ΤΖΟΓΟΣ ΖΑΡΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΥΧΗΣ

Διεθνή / Μελέτη: Οι ιθαγενείς της Αμερικής έπαιζαν παιχνίδια τύχης πριν από 12.000 χρόνια

Τα πρώτα ζάρια εμφανίστηκαν πριν από περίπου 12.000 χρόνια στις Μεγάλες Πεδιάδες της Βόρειας Αμερικής, δηλαδή περισσότερα από 6.000 χρόνια πριν από τα παλαιότερα γνωστά παραδείγματα, σύμφωνα με τη μελέτη
THE LIFO TEAM