Η Γαλλία κλείνει τα σύνορα για χώρες εκτός ΕΕ- Μόνο με αρνητικό PCR τεστ θα μπαίνουν οι Ευρωπαίοι

Η Γαλλία κλείνει τα σύνορα για χώρες εκτός ΕΕ- Μόνο με αρνητικό PCR τεστ θα μπαίνουν οι Ευρωπαίοι Facebook Twitter
EPA
0

Η Γαλλία κλείνει από την Κυριακή τα σύνορά της για όλες τις χώρες εκτός ΕΕ, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.

«Κάθε είσοδος ή έξοδος από το έδαφός μας, με προορισμό ή με προέλευση μια τρίτη χώρα, εκτός της ΕΕ, θα απαγορευτεί από τα μεσάνυχτα της Κυριακής», ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ, μετά τη συνεδρίαση στο προεδρικό μέγαρο.

Για τις αφίξεις από χώρες της ΕΕ, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να έχουν αρνητικό τεστ PCR, κάτι από το οποίο θα εξαιρεθούν μόνο οι διασυνοριακοί εργαζόμενοι. Πρόκειται για μέτρο που ήδη ίσχυε την τελευταία εβδομάδα για όσους έφταναν στη Γαλλία με αεροπλάνο ή πλοίο, αλλά πλέον θα επεκταθεί και στα χερσαία σύνορα.

Ο Καστέξ προειδοποίησε ότι οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού που καταγράφηκαν αρχικά στη Βρετανία και τη Νότια Αφρική αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για τη Γαλλία. Την ίδια ώρα όμως εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι ακόμη μπορεί να αποφευχθεί ένα τρίτο γενικό lockdown.

Αντί να επιβάλει κάτι τέτοιο, η κυβέρνηση αποφάσισε να ενισχυθούν οι έλεγχοι στα σύνορα, να μειωθεί ο αριθμός των ανθρώπων που επιτρέπεται να βρίσκονται σε εμπορικά κέντρα και να ενταθούν οι έλεγχοι της αστυνομίας για την τήρηση της νυχτερινής απαγόρευσης της κυκλοφορίας, όπως και για την αποφυγή παράνομων πάρτι.

«Οι επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμες», προειδοποίησε ο Καστέξ, σημειώνοντας ότι η υγειονομική κατάσταση στη Γαλλία είναι καλύτερη σε σύγκριση με άλλες χώρες, ωστόσο παραμένει ανησυχητική.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ AFP, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ