Η Γαλλία κάνει έκκληση για «μη παρέμβαση» στην κρίση του Λιβάνου

Η Γαλλία κάνει έκκληση για «μη παρέμβαση» στην κρίση του Λιβάνου Facebook Twitter
0

Ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν έκανε σήμερα έκκληση «εναντίον της όποιας παρέμβασης» στην κρίση στον Λίβανο, μετά την αιφνιδιαστική παραίτηση του πρωθυπουργού της χώρας το περασμένο Σάββατο με τηλεοπτική του ανακοίνωση από τη Σαουδική Αραβία.


«Για να υπάρξει πολιτική λύση στον Λίβανο είναι απαραίτητο όλοι οι πολιτικοί ηγέτες να έχουν απόλυτη ελευθερία κινήσεων και η μη παρέμβαση είναι θεμελιώδης αξία», δήλωσε ο γάλλος υπουργός προσερχόμενος στη σύνοδο κορυφής των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Πάντως, ο παραιτηθείς πρωθυπουργός του Λιβάνου Σαάντ Χαρίρι διαβεβαίωσε την Κυριακή ότι θα επιστρέψει «πολύ σύντομα» στη χώρα του, επισημαίνοντας παράλληλα ότι είναι «ελεύθερος» στη Σαουδική Αραβία, σε μια συνέντευξη που παραχώρησε σε τηλεοπτικό δίκτυο του Λιβάνου.


«Εδώ είμαι ελεύθερος, εάν θελήσω να ταξιδέψω αύριο, θα ταξιδέψω» είπε ο Χαρίρι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που έδωσε από το Ριάντ στο τηλεοπτικό δίκτυο Future, στην πρώτη δημόσια τοποθέτησή του μετά την αιφνιδιαστική ανακοίνωση της παραίτησής του την 4η Νοεμβρίου.


Μία εβδομάδα μετά την ανακοίνωσή του, ο Σαάντ Χαρίρι δεν έχει επιστρέψει στη χώρα του, την ώρα που ο πρόεδρος Μισέλ Αούν δηλώνει ότι δεν αποδέχεται την παραίτησή του, καθώς αναμένει να συναντηθεί μαζί του και να συζητήσουν.


Νωρίτερα χθες, ο πρόεδρος Αούν είχε δηλώσει ότι η «ελευθερία» του παραιτηθέντα πρωθυπουργού είναι «περιορισμένη» στη Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου της προεδρίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Στο Ιράν με αποκαλούσαν “αδελφή μου”… και το εννοούσαν»

Newsroom / «Στο Ιράν με αποκαλούσαν “αδελφή μου”… και το εννοούσαν»

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Κάτια Αντωνιάδη, η πρώτη Ελληνίδα που κατάφερε να μπει στο Ιράν, μιλά στη LiFO για όσα είδε από κοντά, αυτά που τη σημάδεψαν και το κλίμα που επικρατεί τόσο στους δρόμους της Τεχεράνης όσο και στα Στενά του Ορμούζ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΦΑΛΑΙΝΑ ΤΙΜΙ ΒΑΛΤΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Διεθνή / Ο Τίμι, η φάλαινα που είχε παγιδευτεί στα ρηχά της Βαλτικής, «πιθανότατα να έχει πεθάνει»

«Καθώς το ζώο βρισκόταν σε εξαιρετικά εξασθενημένη κατάσταση και είχε επανειλημμένα επιστρέψει στα ρηχά μετά από προηγούμενες προσπάθειες διάσωσης, είναι πολύ πιθανό να μην βρίσκεται στη ζωή» αναφέρουν ειδικοί
THE LIFO TEAM