Η Γαλλία επιβάλλει dress code και απαγορεύει τις μπλούζες αθλητικών ομάδων στους βουλευτές

Η Γαλλία επιβάλλει dress code και απαγορεύει τις μπλούζες αθλητικών ομάδων στους βουλευτές Facebook Twitter
1

Το γαλλικό κοινοβούλιο «τραβάει το αυτί» σε βουλευτές για το dress code τους και τους απαγορεύει να έρχονται ντυμένοι με φανέλες της αγαπημένης τους αθλητικής ομάδας.

Μάλιστα, η βουλή επιβάλλει πλέον ένα πιο αυστηρό dress code έπειτα και από τις αντιδράσεις που προκάλεσε η εμφάνιση εντός κοινοβουλίου ενός αριστερού βουλευτή με την μπλούζα της αγαπημένης του ποδοσφαιρικής ομάδας.

Αν και οι Γάλλοι είναι ευρέως γνωστοί για την κομψότητά τους, και το dress code στη Βουλή ήταν μέχρι σήμερα κάτι σαν «άγραφος νόμος» για τους βουλευτές, στο κοινοβούλιο υπήρχαν μέχρι πρόσφατα ακόμα διαθέσιμες γραβάτες για τους ξεχασιάρηδες.

Ωστόσο, όταν το κόμμα του Εμμανουέλ Μακρόν ανέβηκε στην εξουσία, σταμάτησε και η υποχρέωση των βουλευτών να φορούν γραβάτες. Σημειώνεται ότι οι πρώτοι επίσημοι κανονισμοί για την ένδυση των βουλευτών ήταν επί Ντε Γκολ το 1958. 

Μετά το πρόσφατο συμβάν όμως το γαλλικό κοινοβούλιο είναι αποφασισμένο να αποφύγει την επανάληψη ενός περιστατικού σαν του βουλευτή Φρανσουά Ραφίν που εμφανίστηκε με την χαρακτηριστική μπλούζα τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας. Ο κ. Ραφίν για αυτή του την «στιλιστική» επιλογή τιμωρήθηκε με πρόστιμο ύψους 1.300 ευρώ για παραβίαση κανονισμών.

Ένας ομιλητής δήλωσε ότι το περιστατικό αναδεικνύει την ανάγκη να υπάρξουν γραπτοί κανόνες για το ντύσιμο των βουλευτών.

Οι πιο πρόσφατοι πάντως κανονισμοί επιτρέπουν στους άνδρες να εισέρχονται στο κοινοβούλιο χωρίς σακάκια ή γραβάτες αλλά απαγορεύουν τα αθλητικά ρούχα, ειδικά τα μπλουζάκια με πολιτικά ή διαφημιστικά συνθήματα, στολές και ενδύματα που συνδέονται με κάποιο  επάγγελμα  ή φέρουν έντονο λογότυπο μάρκας. Τα θρησκευτικά σύμβολα επίσης απαγορεύονται.

Περίπου οι μισοί βουλευτές του κόμματος του Γάλλου Προέδρου είναι γυναίκες, ωστόσο για την δική τους περίπτωση δεν προβλέπεται κάτι συγκεκριμένο, αφού οι κανονισμοί απευθύνονταν περισσότερο σε άντρες.

Με αφορμή το περιστατικό του Ραφίν, οι γυναίκες του κοινοβουλίου ζητούν η βουλή να υιοθετήσει έναν κώδικα μη σεξιστικό στο dress code που να τις αφορά.

Με πληροφορίες από Telegraph

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΠΙΤ ΧΕΓΚΣΕΘ ΚΟΝΓΚΡΕΣΟ

Διεθνή / Χέγκσεθ για Ιράν: «Ο πόλεμος ήταν αναγκαίος, αποτελούσαν υπαρξιακή απειλή»

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας βρέθηκε ενώπιον του Κογκρέσου για να «λογοδοτήσει» και να δεχτεί ερωτήσεις - κυρίως για τον πόλεμο με το Ιράν, παρότι τυπικά η ακρόαση αφορούσε τον νέο αμυντικό προϋπολογισμό του Πενταγώνου
THE LIFO TEAM
ΣΟΥΔΑΝ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ

Διεθνή / Οι ξεχασμένοι φύλακες των πυραμίδων του Σουδάν: Πώς ο πόλεμος άδειασε τη Μερόη

Κάποτε ήταν από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα του Σουδάν - Σήμερα, μέσα στον πόλεμο, οι πυραμίδες της Μερόης στέκουν σχεδόν έρημες, με ελάχιστους ανθρώπους να παλεύουν να διατηρήσουν ζωντανή μια ιστορία 2.400 ετών.
THE LIFO TEAM
ΟΥΡΣΟΥΛΑ ΦΟΝ ΝΤΕΡ ΛΑΙΕΝ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Φον ντερ Λάιεν: Η Ευρώπη χάνει 500 εκατ. ευρώ την ημέρα από την κρίση στη Μέση Ανατολή

Η πρόεδρος της Κομισιόν ανακοίνωσε επίσης ότι έως το καλοκαίρι θα παρουσιαστεί Σχέδιο Δράσης για την Ηλεκτροδότηση, το οποίο θα περιλαμβάνει φιλόδοξο πανευρωπαϊκό στόχο
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια