Η Γαλλία επιβάλλει dress code και απαγορεύει τις μπλούζες αθλητικών ομάδων στους βουλευτές

Η Γαλλία επιβάλλει dress code και απαγορεύει τις μπλούζες αθλητικών ομάδων στους βουλευτές Facebook Twitter
1

Το γαλλικό κοινοβούλιο «τραβάει το αυτί» σε βουλευτές για το dress code τους και τους απαγορεύει να έρχονται ντυμένοι με φανέλες της αγαπημένης τους αθλητικής ομάδας.

Μάλιστα, η βουλή επιβάλλει πλέον ένα πιο αυστηρό dress code έπειτα και από τις αντιδράσεις που προκάλεσε η εμφάνιση εντός κοινοβουλίου ενός αριστερού βουλευτή με την μπλούζα της αγαπημένης του ποδοσφαιρικής ομάδας.

Αν και οι Γάλλοι είναι ευρέως γνωστοί για την κομψότητά τους, και το dress code στη Βουλή ήταν μέχρι σήμερα κάτι σαν «άγραφος νόμος» για τους βουλευτές, στο κοινοβούλιο υπήρχαν μέχρι πρόσφατα ακόμα διαθέσιμες γραβάτες για τους ξεχασιάρηδες.

Ωστόσο, όταν το κόμμα του Εμμανουέλ Μακρόν ανέβηκε στην εξουσία, σταμάτησε και η υποχρέωση των βουλευτών να φορούν γραβάτες. Σημειώνεται ότι οι πρώτοι επίσημοι κανονισμοί για την ένδυση των βουλευτών ήταν επί Ντε Γκολ το 1958. 

Μετά το πρόσφατο συμβάν όμως το γαλλικό κοινοβούλιο είναι αποφασισμένο να αποφύγει την επανάληψη ενός περιστατικού σαν του βουλευτή Φρανσουά Ραφίν που εμφανίστηκε με την χαρακτηριστική μπλούζα τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας. Ο κ. Ραφίν για αυτή του την «στιλιστική» επιλογή τιμωρήθηκε με πρόστιμο ύψους 1.300 ευρώ για παραβίαση κανονισμών.

Ένας ομιλητής δήλωσε ότι το περιστατικό αναδεικνύει την ανάγκη να υπάρξουν γραπτοί κανόνες για το ντύσιμο των βουλευτών.

Οι πιο πρόσφατοι πάντως κανονισμοί επιτρέπουν στους άνδρες να εισέρχονται στο κοινοβούλιο χωρίς σακάκια ή γραβάτες αλλά απαγορεύουν τα αθλητικά ρούχα, ειδικά τα μπλουζάκια με πολιτικά ή διαφημιστικά συνθήματα, στολές και ενδύματα που συνδέονται με κάποιο  επάγγελμα  ή φέρουν έντονο λογότυπο μάρκας. Τα θρησκευτικά σύμβολα επίσης απαγορεύονται.

Περίπου οι μισοί βουλευτές του κόμματος του Γάλλου Προέδρου είναι γυναίκες, ωστόσο για την δική τους περίπτωση δεν προβλέπεται κάτι συγκεκριμένο, αφού οι κανονισμοί απευθύνονταν περισσότερο σε άντρες.

Με αφορμή το περιστατικό του Ραφίν, οι γυναίκες του κοινοβουλίου ζητούν η βουλή να υιοθετήσει έναν κώδικα μη σεξιστικό στο dress code που να τις αφορά.

Με πληροφορίες από Telegraph

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΕΥΡΩΠΗ

Διεθνή / Η Ευρωπαϊκή Ένωση κατηγορείται ότι υιοθετεί πρακτικές τύπου ICE στη μεταναστευτική πολιτική της

Ευρωπαϊκοί θεσμοί κατέληξαν σε συμφωνία για νέο πλαίσιο επιστροφών μεταναστών χωρίς νόμιμα έγγραφα, το οποίο προβλέπει ευκολότερες απελάσεις, δημιουργία κέντρων κράτησης εκτός ΕΕ και ισόβια απαγόρευση εισόδου στην ΕΕ
THE LIFO TEAM
Ο Έλον Μασκ συνδέει την πολιτική του στροφή με την τρανς κόρη του

Διεθνή / Ο Έλον Μασκ συνδέει την πολιτική του στροφή με την τρανς κόρη του

Η Βίβιαν Γουίλσον, η αποξενωμένη τρανς κόρη του Έλον Μασκ, είχε αρνηθεί ότι η ταυτότητά της ευθύνεται για τη δεξιά στροφή του. Ο ίδιος όμως απάντησε θετικά σε ανάρτηση που υποστήριζε ακριβώς αυτό.
THE LIFO TEAM
BLAKE LIVELY JUSTIN BALDONI

Διεθνή / Blake Lively και Justin Baldoni επιστρέφουν στα δικαστήρια

Η νομική ομάδα της ηθοποιού έχει ασκήσει αγωγή εναντίον του συμπρωταγωνιστή της στην ταινία «It Ends with Us» για την καταβολή δικαστικών εξόδων και αποζημίωσης, αναζωπυρώνοντας μια δικαστική διαμάχη που διαρκεί χρόνια
THE LIFO TEAM
ΡΩΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΙΕΒΟ

Διεθνή / Ουκρανία: Τουλάχιστον 10 νεκροί εν μέσω μαζικών επιθέσεων της Ρωσίας

Η Μόσχα είχε προειδοποιήσει την περασμένη εβδομάδα ότι θα εξαπέλυε «συστηματικά πλήγματα», ως απάντηση σε επίθεση με ουκρανικά drones σε κοιτώνα στη ρωσοκρατούμενη περιοχή του Λουχάνσκ, όπου σκοτώθηκαν 21 άνθρωποι
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια