ΤΩΡΑ

Η Γαλλία επιβάλλει dress code και απαγορεύει τις μπλούζες αθλητικών ομάδων στους βουλευτές

Η Γαλλία επιβάλλει dress code και απαγορεύει τις μπλούζες αθλητικών ομάδων στους βουλευτές Facebook Twitter
1

Το γαλλικό κοινοβούλιο «τραβάει το αυτί» σε βουλευτές για το dress code τους και τους απαγορεύει να έρχονται ντυμένοι με φανέλες της αγαπημένης τους αθλητικής ομάδας.

Μάλιστα, η βουλή επιβάλλει πλέον ένα πιο αυστηρό dress code έπειτα και από τις αντιδράσεις που προκάλεσε η εμφάνιση εντός κοινοβουλίου ενός αριστερού βουλευτή με την μπλούζα της αγαπημένης του ποδοσφαιρικής ομάδας.

Αν και οι Γάλλοι είναι ευρέως γνωστοί για την κομψότητά τους, και το dress code στη Βουλή ήταν μέχρι σήμερα κάτι σαν «άγραφος νόμος» για τους βουλευτές, στο κοινοβούλιο υπήρχαν μέχρι πρόσφατα ακόμα διαθέσιμες γραβάτες για τους ξεχασιάρηδες.

Ωστόσο, όταν το κόμμα του Εμμανουέλ Μακρόν ανέβηκε στην εξουσία, σταμάτησε και η υποχρέωση των βουλευτών να φορούν γραβάτες. Σημειώνεται ότι οι πρώτοι επίσημοι κανονισμοί για την ένδυση των βουλευτών ήταν επί Ντε Γκολ το 1958. 

Μετά το πρόσφατο συμβάν όμως το γαλλικό κοινοβούλιο είναι αποφασισμένο να αποφύγει την επανάληψη ενός περιστατικού σαν του βουλευτή Φρανσουά Ραφίν που εμφανίστηκε με την χαρακτηριστική μπλούζα τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας. Ο κ. Ραφίν για αυτή του την «στιλιστική» επιλογή τιμωρήθηκε με πρόστιμο ύψους 1.300 ευρώ για παραβίαση κανονισμών.

Ένας ομιλητής δήλωσε ότι το περιστατικό αναδεικνύει την ανάγκη να υπάρξουν γραπτοί κανόνες για το ντύσιμο των βουλευτών.

Οι πιο πρόσφατοι πάντως κανονισμοί επιτρέπουν στους άνδρες να εισέρχονται στο κοινοβούλιο χωρίς σακάκια ή γραβάτες αλλά απαγορεύουν τα αθλητικά ρούχα, ειδικά τα μπλουζάκια με πολιτικά ή διαφημιστικά συνθήματα, στολές και ενδύματα που συνδέονται με κάποιο  επάγγελμα  ή φέρουν έντονο λογότυπο μάρκας. Τα θρησκευτικά σύμβολα επίσης απαγορεύονται.

Περίπου οι μισοί βουλευτές του κόμματος του Γάλλου Προέδρου είναι γυναίκες, ωστόσο για την δική τους περίπτωση δεν προβλέπεται κάτι συγκεκριμένο, αφού οι κανονισμοί απευθύνονταν περισσότερο σε άντρες.

Με αφορμή το περιστατικό του Ραφίν, οι γυναίκες του κοινοβουλίου ζητούν η βουλή να υιοθετήσει έναν κώδικα μη σεξιστικό στο dress code που να τις αφορά.

Με πληροφορίες από Telegraph

Διεθνή
1

ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουρίστας πέθανε ξαφνικά ενώ ανέβαινε στην Αίτνα εν μέσω καύσωνα

Διεθνή / Τουρίστας πέθανε ξαφνικά ενώ ανέβαινε στην Αίτνα εν μέσω καύσωνα

«Οι τουρίστες που συμμετέχουν σε αυτές τις εκδρομές δεν πρέπει να υποτιμούν τους κινδύνους που σχετίζονται με τις υψηλές θερμοκρασίες, την έντονη υγρασία και την απότομη άνοδο του υψομέτρου»
LIFO NEWSROOM
Νόμιζαν ότι γνώριζαν τη συμπεριφορά των χάμστερ τους μέχρι που έβαλαν κάμερες παρακολούθησης

Διεθνή / Νόμιζαν ότι γνώριζαν τη συμπεριφορά των χάμστερ τους μέχρι που έβαλαν κάμερες παρακολούθησης

Οι δαπάνες της βιομηχανίας κατοικιδίων στις ΗΠΑ έχουν αυξηθεί κατά 50% τα τελευταία πέντε χρόνια και εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τα 150 δισεκατομμύρια δολάρια το 2024
LIFO NEWSROOM
Τιμ Νταν: Ποιος είναι ο υπερσυντηρητικός δισεκατομμυριούχος πάστορας που θέλει να εκλέξει τον Τραμπ

Διεθνή / Τιμ Νταν: O υπερσυντηρητικός δισεκατομμυριούχος πάστορας που θέλει πρόεδρο τον Τραμπ

Αν και πιστεύει ότι το χρήμα δημιουργεί «ψευδαίσθηση ελέγχου» ο Νταν χρηματοδοτεί με εκατομμύρια την εκστρατεία του Τραμπ - Ποιος είναι ο μεγιστάνας των ορυκτών καυσίμων και το πιο ισχυρό πρόσωπο στο Τέξας
LIFO NEWSROOM
Ο βασιλιάς Κάρολος ανοίγει για πρώτη φορά στο κοινό την ιστορική αίθουσα που οδηγεί στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ

Διεθνή / Ο βασιλιάς Κάρολος ανοίγει για πρώτη φορά στο κοινό την ιστορική αίθουσα που οδηγεί στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ

Μετά από πέντε χρόνια ανακαινίσεων η ανατολική πτέρυγα των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ θα είναι ανοιχτή για τους επισκέπτες από την προσεχή εβδομάδα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια