Η Γαλλία δίνει «ιστορική» αύξηση μισθών σε νοσηλευτές και εργαζόμενους υγείας

Η Γαλλία δίνει «ιστορική» αύξηση μισθών σε νοσηλευτές και εργαζόμενους υγείας Facebook Twitter
0

Η γαλλική κυβέρνηση συμφώνησε να δώσει αυξήσεις μισθών ύψους 8 δισεκατομμυρίων ευρώ σε εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, καθώς χαιρέτισε τον ρόλο τους στην καταπολέμηση του κορωνοϊού.

Η συμφωνία υπογράφηκε με συνδικάτα τη Δευτέρα μετά από επτά εβδομάδες διαπραγματεύσεων και ενώ οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας χαρακτηρίστηκαν ως ήρωες κατά τη διάρκεια της πανδημίας με συχνές εκδηλώσεις δημόσιας εκτίμησης.

Αλλά, νοσηλευτές, γιατροί και λοιποί εργαζόμενοι του τομέα υγείας, ήθελαν κάτι περισσότερο από την δημόσια αναγνώριση και έχουν πραγματοποιήσει διαμαρτυρίες για να απαιτήσουν αύξηση των αποδοχών και καλύτερη χρηματοδότηση για νοσοκομεία. Περισσότερα από 200.000 κρούσματα και 30.000 θάνατοι έχουν καταγραφεί στη Γαλλία, μία από τις χώρες που πλήττονται περισσότερο στην Ευρώπη.

Η κυβέρνηση έχει καταλήξει σε συμφωνία για τις αμοιβές των εργαζομένων στον τομέα της υγείας με τους μισθούς να αυξάνονται κατά μέσο όρο 183 ευρώ το μήνα. Τη συμφωνία, την οποία έχουν υπογράψει τα περισσότερα συνδικάτα, χαιρέτισε ο νέος Γάλλος πρωθυπουργός, Ζαν Καστέξ, ως «ιστορική στιγμή για το σύστημα υγείας μας». «Αυτό είναι κυρίως αναγνώριση για όσους ήταν στην πρώτη γραμμή για την καταπολέμηση αυτής της επιδημίας», δήλωσε κατά την τελετή υπογραφής.

Το μεγαλύτερο μέρος του πακέτου αύξησης των αποδοχών θα καλύπτει τους μισθούς των νοσηλευτών, των εργαζομένων στη φροντίδα και του μη ιατρικού προσωπικού. Περίπου 450 εκατομμύρια ευρώ προορίζονται για γιατρούς που εργάζονται αποκλειστικά στον δημόσιο τομέα.

Η κίνηση αύξησης των μισθών έρχεται μια μέρα πριν από την Ημέρα της Βαστίλης, μια εθνική αργία κατά την οποία θα αναγνωριστούν οι προσπάθειες που έκαναν οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Πώς οι Ιρανοί παρακάμπτουν τους περιορισμούς στο διαδίκτυο για να επικοινωνήσουν με το εξωτερικό

Καθώς οι περιορισμοί στο διαδίκτυο και τις τηλεφωνικές επικοινωνίες εντείνονται στο Ιράν λόγω του πολέμου με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, πολλοί Ιρανοί αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους για να επικοινωνήσουν με τις οικογένειές τους στο εξωτερικό
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΗΠΑ

Διεθνή / Ιράν: «Δεν βλέπουμε κανέναν λόγο να συνομιλήσουμε με τους Αμερικανούς»

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών μιλώντας στο CBS News ξεκαθάρισε πως - παρά τους ισχυρισμούς του Τραμπ - το Ιράν δεν έχει ζητήσει ούτε κατάπαυση πυρός ούτε κάποια διαπραγμάτευση με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Μέση Ανατολή: Το Ηνωμένο Βασίλειο εξετάζει την πιο ενεργή συμμετοχή του στον πόλεμο

Ο Βρετανός υπουργός Ενέργειας Εντ Μίλιμπαντ αποκάλυψε ότι οι υπουργοί της κυβέρνησης εξετάζουν όλες τις επιλογές που έχει Ηνωμένο Βασίλειο να βοηθήσει στην επαναλειτουργία της ζωτικής σημασίας πλωτής οδού
THE LIFO TEAM
ΜΑΡΟΚΟ ΜΠΛΕ ΠΟΛΗ

Διεθνή / Γιατί «η πιο μπλε πόλη του κόσμου» είναι μπλε; - Το μυστήριο με το Chefchaouen στο Μαρόκο

Τα πιθανά σενάρια για το μπλε χρώμα που κυριαρχεί στους τοίχους, στις σκάλες, στις πόρτες, στις καμάρες και στα πλακόστρωτα μιας από τις πιο πολυφωτογραφημένες περιοχές του Μαρόκου
THE LIFO TEAM
ΠΕΡΣΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Μέση Ανατολή: Συνολικά 178 πλοία ελληνικών συμφερόντων στον Περσικό Κόλπο

«Βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με το σύνολο της ναυτιλιακής κοινότητας, εκδίδουμε οδηγίες προς τα πλοία και τις εταιρείες και παρακολουθούμε όλα τα γεγονότα», λέει ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Στέφανος Γκίκας
THE LIFO TEAM