Η Γαλλία δίνει «ιστορική» αύξηση μισθών σε νοσηλευτές και εργαζόμενους υγείας

Η Γαλλία δίνει «ιστορική» αύξηση μισθών σε νοσηλευτές και εργαζόμενους υγείας Facebook Twitter
0

Η γαλλική κυβέρνηση συμφώνησε να δώσει αυξήσεις μισθών ύψους 8 δισεκατομμυρίων ευρώ σε εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, καθώς χαιρέτισε τον ρόλο τους στην καταπολέμηση του κορωνοϊού.

Η συμφωνία υπογράφηκε με συνδικάτα τη Δευτέρα μετά από επτά εβδομάδες διαπραγματεύσεων και ενώ οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας χαρακτηρίστηκαν ως ήρωες κατά τη διάρκεια της πανδημίας με συχνές εκδηλώσεις δημόσιας εκτίμησης.

Αλλά, νοσηλευτές, γιατροί και λοιποί εργαζόμενοι του τομέα υγείας, ήθελαν κάτι περισσότερο από την δημόσια αναγνώριση και έχουν πραγματοποιήσει διαμαρτυρίες για να απαιτήσουν αύξηση των αποδοχών και καλύτερη χρηματοδότηση για νοσοκομεία. Περισσότερα από 200.000 κρούσματα και 30.000 θάνατοι έχουν καταγραφεί στη Γαλλία, μία από τις χώρες που πλήττονται περισσότερο στην Ευρώπη.

Η κυβέρνηση έχει καταλήξει σε συμφωνία για τις αμοιβές των εργαζομένων στον τομέα της υγείας με τους μισθούς να αυξάνονται κατά μέσο όρο 183 ευρώ το μήνα. Τη συμφωνία, την οποία έχουν υπογράψει τα περισσότερα συνδικάτα, χαιρέτισε ο νέος Γάλλος πρωθυπουργός, Ζαν Καστέξ, ως «ιστορική στιγμή για το σύστημα υγείας μας». «Αυτό είναι κυρίως αναγνώριση για όσους ήταν στην πρώτη γραμμή για την καταπολέμηση αυτής της επιδημίας», δήλωσε κατά την τελετή υπογραφής.

Το μεγαλύτερο μέρος του πακέτου αύξησης των αποδοχών θα καλύπτει τους μισθούς των νοσηλευτών, των εργαζομένων στη φροντίδα και του μη ιατρικού προσωπικού. Περίπου 450 εκατομμύρια ευρώ προορίζονται για γιατρούς που εργάζονται αποκλειστικά στον δημόσιο τομέα.

Η κίνηση αύξησης των μισθών έρχεται μια μέρα πριν από την Ημέρα της Βαστίλης, μια εθνική αργία κατά την οποία θα αναγνωριστούν οι προσπάθειες που έκαναν οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρωσία εκτόξευσε τον υπερηχητικό πύραυλο Oreshnik εναντίον της Ουκρανίας

Διεθνή / Η Ρωσία εκτόξευσε τον υπερηχητικό πύραυλο Oreshnik εναντίον της Ουκρανίας

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι το πλήγμα είχε στόχο κρίσιμες υποδομές στην Ουκρανία και ότι χρησιμοποιήθηκαν επίσης drones καθώς και όπλα υψηλής ακρίβειας μεγάλου βεληνεκούς, εκτοξευόμενα από ξηρά και θάλασσα
THE LIFO TEAM
Ντόναλντ Τραμπ:

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Δεν χρειάζομαι το Διεθνές Δίκαιο, το μόνο που μπορεί να με σταματήσει είναι το μυαλό μου»

Ο Αμερικανός πρόεδρος δηλώνει ότι η ηθική είναι «το μόνο πράγμα που μπορεί να με σταματήσει», σε συνέντευξή του στους New York Times σχετικά με τα όρια της εξουσίας του
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Ομοσπονδιακοί πράκτορες πυροβόλησαν δύο ανθρώπους στο Πόρτλαντ

Διεθνή / ΗΠΑ: Ομοσπονδιακοί πράκτορες πυροβόλησαν δύο ανθρώπους στο Πόρτλαντ

«Γνωρίζουμε τι λέει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση για ό,τι συνέβη εδώ. Υπήρξε μια εποχή που μπορούσαμε να δεχόμαστε τον λόγο της. Αυτή η εποχή έχει περάσει προ πολλού», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος της πόλης
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διεθνή / Νύχτα ταραχών στo Ιράν: Μεγάλες αντικυβερνητικές συγκεντρώσεις - Ζητούν να επιστρέψει ο Ρεζά Παχλαβί

Οι τεράστιες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην Τεχεράνη και σε άλλες ιρανικές πόλεις - Οι πληροφορίες για τους νεκρούς από τις κινητοποιήσεις είναι συγκεχυμένες
THE LIFO TEAM
Η NASA εξετάζει την πρόωρη επιστροφή μέλους αποστολής που βρίσκεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό - Ο λόγος

Διεθνή / Η NASA εξετάζει την πρόωρη επιστροφή αποστολής που βρίσκεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό - Ο λόγος

Οι υπεύθυνοι της αποστολής εξετάζουν πλέον αν η ασφαλέστερη επιλογή είναι να επιστρέψει ολόκληρη η ομάδα, αρκετούς μήνες νωρίτερα από το προγραμματισμένο
THE LIFO TEAM