Η Γαλλία αρνείται να αναγνωρίσει την κυβέρνηση των Ταλιμπάν- «Εκθέσαμε μία σειρά από όρους»

Γαλλία-Αφγανιστάν: Το Παρίσι αρνείται να αναγνωρίσει την κυβέρνηση των Ταλιμπάν (ΥΠΕΞ) Facebook Twitter
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ / ΕΡΑ
0

Η Γαλλία αρνείται να αναγνωρίσει την κυβέρνηση των Ταλιμπάν και να έχει οποιαδήποτε σχέση μαζί της, δήλωσε το Σάββατο ο υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λεντριάν.

Σημειώνεται ότι την Τρίτη οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν την σύνθεση της αποκλειστικά ανδρικής μεταβατικής κυβέρνησης του Αφγανιστάν υπό τον μουλά Χασάν Ακχούντ, έναν στενό σύμμαχο του ιδρυτή του κινήματος, του μουλά Ομάρ.

«Η Γαλλία αρνείται να αναγνωρίσει ή να έχει οποιεσδήποτε σχέσεις με αυτή την κυβέρνηση. Περιμένουμε τις ενέργειές τους. Έχουμε εκθέσει μία σειρά από όρους», είπε ο υπουργός το Σάββατο όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο France 5.

Μεταξύ άλλων η Γαλλία θέλει να επιτρέψουν οι Ταλιμπάν την μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας σε περιοχές που δεν ελέγχονται από το κίνημα και να δώσουν σε εκείνους που το επιθυμούν την ευκαιρία να φύγουν από την χώρα, διευκρίνισε ο Γάλλος ΥΠΕΞ.

«Είπαν επανειλημμένως ότι θα επιτρέψουν σε κάποιους ξένους και Αφγανούς να εγκαταλείψουν τη χώρα χωρίς προβλήματα και μίλησαν επίσης και για μια κυβέρνηση χωρίς αποκλεισμούς. Μολαταύτα ψεύδονται. Δεν υπάρχει αποτέλεσμα», είπε ο υπουργός.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΕΛΛΑΔΑ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ

Διεθνή / Τραμπ για 25η Μαρτίου: «Αντλούμε έμπνευση από την αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού»

«Οι χώρες μας είναι σύμμαχοι στην ελευθερία, ενωμένες από την ιστορία, δοκιμασμένες μέσα από αγώνες και αισιόδοξες για ένα λαμπρό μέλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά στο μήνυμά του ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΣΧΕΔΙΟ ΗΠΑ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: «Σχέδιο 15 σημείων» έδωσαν οι ΗΠΑ στο Ιράν - Τι προβλέπει, οι όροι

Τα δημοσιεύματα για το σχέδιο αυτό έρχονται την ώρα που ο πόλεμος συνεχίζει να μαίνεται κι οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ μετακινούν μονάδες ειδικών επιχειρήσεων, στην περιοχή
THE LIFO TEAM