Η Φινλανδία είναι η πιο ευτυχισμένη χώρα, ξανά- Η θέση της Ελλάδας στην κατάταξη

Η Φινλανδία είναι η πιο ευτυχισμένη χώρα, ξανά- Η θέση της Ελλάδας στην κατάταξη Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Η πανδημία του κορωνοϊού άλλαξε πολλά, όχι όμως και την κορυφή της κατάταξης με τις πιο ευτυχισμένες χώρες του πλανήτη, όπου βρίσκεται ξανά η Φινλανδία.

 

Η Φινλανδία αναδείχθηκε για τέταρτη χρονιά η πιο ευτυχισμένη χώρα στον πλανήτη, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση World Happiness Report που υποστηρίζεται από τον ΟΗΕ. Η Ελλάδα βρίσκεται στην 68η θέση της κατάταξης, ενώ η Κύπρος είναι 39η.

 

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δεδομένα της Gallup, που ζήτησε από τους κατοίκους 149 χωρών να βαθμολογήσουν την ευτυχία τους. Επίσης, έλαβαν υπόψη παράγοντες όπως το ΑΕΠ, η κοινωνική υποστήριξη, η προσωπική ελευθερία και τα επίπεδα διαφθοράς, προκειμένου να δώσουν μια «βαθμολογία ευτυχίας» σε κάθε χώρα, που αποτελεί τον μέσο όρο των τελευταίων τριών ετών.

 

Για μία ακόμη φορά η κορυφή είναι ευρωπαϊκή υπόθεση. Πίσω από τη Φινλανδία ακολουθούν Δανία, Ελβετία, Ισλανδία και Ολλανδία. Η Νέα Ζηλανδία υποχώρησε μία θέση και είναι στην 9η, αλλά παραμένει η μοναδική μη ευρωπαϊκή χώρα στην πρώτη δεκάδα.

 

Στον αντίποδα, το Λεσότο, η Μποτσουάνα, η Ρουάντα, η Ζιμπάμπουε και το Αφγανιστάν- που είναι τελευταίο στην κατάταξη- θεωρούνται οι λιγότερο ευτυχισμένες χώρες στον πλανήτη.

 



Οι ερευνητές συνέκριναν τα φετινά δεδομένα με τον μέσο όρο των προηγούμενων ετών, προκειμένου να εκτιμήσουν τον αντίκτυπο της πανδημίας και διαπίστωσαν σημαντικά υψηλότερη συχνότητα αρνητικών συναισθημάτων στο ένα τρίτο των χωρών.

 

Όμως, τα θετικά συναισθήματα αυξήθηκαν σε 22 χώρες, ενώ προκάλεσε έκπληξη το γεγονός ότι κατά μέσο όρο δεν υπήρξε υποχώρηση στην ευημερία, όταν αυτή αξιολογείται από τους ίδιους τους πολίτες.

 

«Μία πιθανή εξήγηση είναι ότι οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν τον κορωνοϊό ως μία κοινή, εξωτερική απειλή, που επηρεάζει τους πάντες και αυτό δημιούργησε εντονότερο αίσθημα αλληλεγγύης», σχολίασε ο καθηγητής πανεπιστημίου Τζον Χέιγουελ, ο οποίος συνέβαλε στην έκθεση.

 

Με πληροφορίες από ΑP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΠΑΚΙΣΤΑΝ

Διεθνή / Πόλεμος ΗΠΑ-Ιράν: Αναχώρησε ο Ιρανός ΥΠΕΞ από το Πακιστάν - «Δεν θα αποδεχθούμε μαξιμαλιστικές απαιτήσεις»

Ο Αμπάς Αραγτσί βρέθηκε στο Πακιστάν όπου συνομίλησε με τον πρωθυπουργό της χώρας και άλλους ανώτατους αξιωματούχους, χωρίς ωστόσο να συναντηθεί με την αμερικανική αντιπροσωπεία
THE LIFO TEAM
ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑ

Διεθνή / Αγαπάτε τα λουλούδια; - Τέσσερα μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε

O «τουρισμός των λουλουδιών» γνωρίζει άνθηση, όμως ο υπερτουρισμός και η κλιματική αλλαγή αλλάζουν το τοπίο, στρέφοντας τους ταξιδιώτες σε νέους, λιγότερο προβεβλημένους προορισμούς με εξίσου εντυπωσιακές ανθοφορίες
THE LIFO TEAM
Ουκρανία: Ρωσική επίθεση στην πόλη Ντνίπρο στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους - Τουλάχιστον 30 τραυματίες

Διεθνή / Ουκρανία: Ρωσική επίθεση στην πόλη Ντνίπρο στοίχισε τη ζωή σε επτά ανθρώπους - Τουλάχιστον 30 τραυματίες

Mετά τη ρωσική νυκτερινή επίθεση εναντίον της Ουκρανίας, συντρίμμια drone έπεσαν στη νοτιοανατολική ρουμανική πόλη Γαλάτσι προκαλώντας ζημιές σε πυλώνα ηλεκτροδότησης και σε παράρτημα μιας κατοικίας
THE LIFO TEAM
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΓΙΑΤΡΟΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ

Διεθνή / Ηνωμένο Βασίλειο: Νοσηλευτές καλούνται να καλύψουν θέσεις γιατρών

Με τα κενά στο ιατρικό προσωπικό να διευρύνονται, τα νοσοκομεία στο Ηνωμένο Βασίλειο στρέφονται ολοένα και περισσότερο σε έμπειρους νοσηλευτές για να καλύψουν ρόλους γιατρών, προκαλώντας έντονη ανησυχία για την ασφάλεια των ασθενών
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / BBC: Ποιος παίρνει τελικά τις αποφάσεις στο Ιράν;

Εν μέσω πολέμου και αυξανόμενης πίεσης, η εξουσία στο Ιράν εμφανίζεται κατακερματισμένη, με την απουσία ισχυρής ηγετικής παρουσίας να εντείνει την αβεβαιότητα για το ποιος λαμβάνει τις κρίσιμες αποφάσεις
THE LIFO TEAM