Η Φινλανδία είναι η πιο ευτυχισμένη χώρα, ξανά- Η θέση της Ελλάδας στην κατάταξη

Η Φινλανδία είναι η πιο ευτυχισμένη χώρα, ξανά- Η θέση της Ελλάδας στην κατάταξη Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Η πανδημία του κορωνοϊού άλλαξε πολλά, όχι όμως και την κορυφή της κατάταξης με τις πιο ευτυχισμένες χώρες του πλανήτη, όπου βρίσκεται ξανά η Φινλανδία.

 

Η Φινλανδία αναδείχθηκε για τέταρτη χρονιά η πιο ευτυχισμένη χώρα στον πλανήτη, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση World Happiness Report που υποστηρίζεται από τον ΟΗΕ. Η Ελλάδα βρίσκεται στην 68η θέση της κατάταξης, ενώ η Κύπρος είναι 39η.

 

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δεδομένα της Gallup, που ζήτησε από τους κατοίκους 149 χωρών να βαθμολογήσουν την ευτυχία τους. Επίσης, έλαβαν υπόψη παράγοντες όπως το ΑΕΠ, η κοινωνική υποστήριξη, η προσωπική ελευθερία και τα επίπεδα διαφθοράς, προκειμένου να δώσουν μια «βαθμολογία ευτυχίας» σε κάθε χώρα, που αποτελεί τον μέσο όρο των τελευταίων τριών ετών.

 

Για μία ακόμη φορά η κορυφή είναι ευρωπαϊκή υπόθεση. Πίσω από τη Φινλανδία ακολουθούν Δανία, Ελβετία, Ισλανδία και Ολλανδία. Η Νέα Ζηλανδία υποχώρησε μία θέση και είναι στην 9η, αλλά παραμένει η μοναδική μη ευρωπαϊκή χώρα στην πρώτη δεκάδα.

 

Στον αντίποδα, το Λεσότο, η Μποτσουάνα, η Ρουάντα, η Ζιμπάμπουε και το Αφγανιστάν- που είναι τελευταίο στην κατάταξη- θεωρούνται οι λιγότερο ευτυχισμένες χώρες στον πλανήτη.

 



Οι ερευνητές συνέκριναν τα φετινά δεδομένα με τον μέσο όρο των προηγούμενων ετών, προκειμένου να εκτιμήσουν τον αντίκτυπο της πανδημίας και διαπίστωσαν σημαντικά υψηλότερη συχνότητα αρνητικών συναισθημάτων στο ένα τρίτο των χωρών.

 

Όμως, τα θετικά συναισθήματα αυξήθηκαν σε 22 χώρες, ενώ προκάλεσε έκπληξη το γεγονός ότι κατά μέσο όρο δεν υπήρξε υποχώρηση στην ευημερία, όταν αυτή αξιολογείται από τους ίδιους τους πολίτες.

 

«Μία πιθανή εξήγηση είναι ότι οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν τον κορωνοϊό ως μία κοινή, εξωτερική απειλή, που επηρεάζει τους πάντες και αυτό δημιούργησε εντονότερο αίσθημα αλληλεγγύης», σχολίασε ο καθηγητής πανεπιστημίου Τζον Χέιγουελ, ο οποίος συνέβαλε στην έκθεση.

 

Με πληροφορίες από ΑP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΣΡΑΗΛ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ χτύπησε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην Τεχεράνη - Νέος συναγερμός στα ΗΑΕ

Νέα πλήγματα στα νότια προάστια της Βηρυτού - Ο ισραηλινός στρατός πλήττει στρατιωτικούς στόχους «σε όλο το Ιράν» - Νέα επίθεση ιρανικών drones και πυραύλων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα - To μήνυμα της Κίνας για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Οι τρεις δεσμεύσεις του Τραμπ για το Ιράν

Ο Τραμπ τοποθετεί τον εαυτό του ως κεντρικό παράγοντα στο μέλλον του Ιράν μετά τον πόλεμο, απαιτώντας «άνευ όρων παράδοση», θέλοντας λόγο στην επιλογή του επόμενου ηγέτη και προσφέροντας πλήρη ασυλία σε όσους στρέφονται εναντίον του καθεστώτος
THE LIFO TEAM
Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: «Δεν είμαστε εύκολη λεία» διαμηνύει ο πρόεδρος των ΗΑΕ

Διεθνή / Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: «Δεν είμαστε εύκολη λεία» διαμηνύει ο πρόεδρος των ΗΑΕ

Ο πρόεδρος των ΗΑΕ απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς τους «εχθρούς» της χώρας, τονίζοντας ότι η ευημερία και η εικόνα σταθερότητας των Εμιράτων δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως ένδειξη αδυναμίας
THE LIFO TEAM